Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Koliko troši?

Post od Delija »

Nesto tu ne stima. Ipak je to previse za tu brzinu - tu bi trebalo najmanje da trosi.
Moja Astra G 1.8 Sport 125 ks je sa venturi sistemom na relaciji VS-NS trosila max 9-10 litara. U gradu je znala da potegne i preko 15 litara bez ikakvih problema :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

I da je venturi mnogo je. Ko zna u kakvom je stanju ostatak motora, auta. Jel i na benzinu ika takvu potrosnju?
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Koliko troši?

Post od Saša »

Nije nešto dobro podešeno, taj na otvorenom verovatno ne bi smeo da pređe 10 l gasa pri toj brzini.

TT
Korisnikov avatar
djole155
Reactions:
Pridružio se: 19 Avg 2012, 10:54
Garaža: Alfa Romeo 167

Post od djole155 »

Prevelika je to potrosnja i za venturi,kao sto kazu kolege.U Alfi 155 1.8TS sa 130ks imam venturi uredjaj,relacija Vrcin-Nbg(SC) 25km,90% autoput(110-140km/h,sa par izleta preko 160),u spicu(dolazak na posao oko pola 8,polazak u 4)-najvise sto sam prosecno potrosio je 17L,kad su bile poplave pre 2 nedelje,ali to je bilo ekstremno.2 sata mi je trebalo da predjem ovu relaciju svaki dan,stani-kreni do plavog most-a,guzve na B.potoku.Kad nema guzve za max 20 minuta sam kuci.Poslednje 2 nedelje prosek je 11L,uz malo guzve do Dusanovca,ostatak 110-120km/h.Auto tezak 1400kg,obican venturi,1800 kubika i 130ks,sam stelujem gas.Najmanje sam potrosio kad sam isao do Bijeljine preko Loznice,petoro u autu,postovanje ogranicenja maksimalno,8.7l,skoro sve otvoren put i autoput,malo kroz sela ali bez guzve.I auto se vozi samo na gas,pali se na gas takodje.Ja sam zadovoljan obzirom na uslove,samo da cena bude na nivou NS-a :)
Libero
Reactions:
Pridružio se: 23 Jan 2014, 11:39
Garaža: Opel Astra j

Post od Libero »

Da budem iskren, komično mi je kad čitam tako neke cifre i frljanje sa istim oko potrošnje.
Uspeo sam i ja svoj auto da spustim ispod 4 litre u jednom trenutku, ali to nema veze sa realnom vožnjom i uslovima.
U tome je suština. Pa majku mu ne može da troši manje od dizela sa sličnom konjažom i zapreminom i težinom vozila... :glavomuzid:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Od dizela slične kubikaže ne bi smelo ni teoretski da može manje da troši, ne bi trebalo da može ni isto. Moguće i da BC malo đida kod atmosferca, pojma nemam. Prava stvar je da na pun rezervoar izvuče prosek i onda to isto izmeri do čepa. Više takvih uzastopnih merenja i može da postoji dobra računica.

Ja sam napravio danas krug do posla, posle posla Fruška Gora i nazad. Uspeo sam sa solidnim peglanjem da imam oko 6.4l/100km što nije dramatično, ali jedno pola litre više nego što bi bilo sa Semperitom. Inače, gume sam (vrele) naduvao na 3.0bar, sve 4, jer je auto bio opterećen sa 3 i po osobe i relativno punim gepekom. U odvojenoj temi ću da okačim slike barometra, sa hladnim i toplim gumama, razlika je 0.4 bar (čisto da znate što sam ih naduvao na 3, tj da nisam poludeo). :)
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Libero napisao:Da budem iskren, komično mi je kad čitam tako neke cifre i frljanje sa istim oko potrošnje.
Uspeo sam i ja svoj auto da spustim ispod 4 litre u jednom trenutku, ali to nema veze sa realnom vožnjom i uslovima.
U tome je suština. Pa majku mu ne može da troši manje od dizela sa sličnom konjažom i zapreminom i težinom vozila... :glavomuzid:
A sta je to tebi pa realno? Ja napisem moju potrosnju sa borda recimo, jer znam da ne laze puno. Meni je to realno. Kada ga vozim lagano trosi malo, kada ga cepam trosi mnogo, vrlo jednostavno i realno nadasve. :think: A ko je pisao da benzinac trosi manje od dizela slicne snage/kubikaze? :think:
SlikaSlika
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

@nidza
pa kazem ja da je barum bolji od tih polupremium guma al mi niko ne veruje :kezo:
ja pumpam hladne na 3.4 bara...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Poslednja izmena od ADrei u 05 Jun 2014, 23:57, izmenjeno 4 puta ukupno.
Libero
Reactions:

Post od Libero »

ako sam dobro razumeo, a nadam se da se nisi dobro izrazio sad ispade još na ceo rezervoar kad popije da mu je potrošnja ta...e to je već ili wunderkind ili Epic Fail, treće nema...
Libero
Reactions:

Post od Libero »

dragvorl napisao:
Libero napisao:Da budem iskren, komično mi je kad čitam tako neke cifre i frljanje sa istim oko potrošnje.
A sta je to tebi pa realno? Ja napisem moju potrosnju sa borda recimo, jer znam da ne laze puno. Meni je to realno. Kada ga vozim lagano trosi malo, kada ga cepam trosi mnogo, vrlo jednostavno i realno nadasve. :think: A ko je pisao da benzinac trosi manje od dizela slicne snage/kubikaze? :think:
Nisi dobro pročitao moj predhodni post u njemu sve stoji.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ne znam sta je tamo novo i mudro izreceno...ja pisem cinjenice, totalno mi je nebitno da li ce neko biti (ne)impresioniran koliko auto trosi, prepisem sa borda, moze malo da laze i to je to. Ako ga budem vozio pun gas 24/7 i bude trosio 15-20 napisacu to ovde.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

ADrei napisao:@nidza
pa kazem ja da je barum bolji od tih polupremium guma al mi niko ne veruje :kezo:
ja pumpam hladne na 3.4 bara...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Dupe i oko u trakciji, ponašanju auta i osećaju na volanu.

Tapatalk Pro
Libero
Reactions:

Post od Libero »

ne znam što se pronalaziš, kad nisam citirao tebe, nego sam ti odgovarao na "činjenice" koje si zatražio.
Tek ti fazoni sa merenjem do čepa, tek nema logike, pošto nema teorije da voziš svih 800 km npr, u istim uslovima
itd itd. Ali ovo je na svakom auto forumu i ništa me ne čudi, nego naletiš tako na neki "apstraktan" post i nekako te
obavezuje da daš svoje realno mišljenje o tome.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ajde molim te quote-uj post na koji odgovaras, jer ovako zaista ne mogu da pohvatam kome sta pricas, pogotovo ne na fonu...

Ne znam sta vam je cudno da vtec koji gasi pola ventila na malim obrtajima, trosi 4.5l na 70-80 km/h, kada moj 2.2 dizel, od oko 1700kg, trosi ispod 4l, i to ne nekom mukom... Sa 191ks, i 415nm, ako to uopste i ima ikakve veze, jer cenim da na tim malim obrtajima, svi imaju neku malu, priblizno istu snagu...

Naucna fantastika je ono sto je neko pricao da ta Honda ide po magistrali od Bga, do Zlatibora, prosecnom brzinom od 80 km/h, sa potrosnjom od 6l, i to duplo sporijim, i krivudavim putem preko Mladenovca.
Ja garantujem da se jedva Ferrarijem ide tom prosecnom brzinom, da ne pominjemo koje stiskanje gasa, i koje trosenje goriva bi moralo biti...
Drago mi je sto je Steva kupio taj auto, pa da otkrijemo sta je realnost, jer znam da on ne izmislja...

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Svi aktuelni vtec trose jako malo ako se ne gaze, neverovatno. Poredjenja radi skoro sam akordom 2.0 vozio rutu koju sam kliom 2 1.4 16v izvezao stotinama puta i hebes mi sve ako je potrosio 15-20 posto vise ( ovaj za koji je dragvorl pisao, doduse po razgovoru sa njim moj trosi nesto vise i motor je iz potpuno druge serije, kad sam prvo cuo koliko mu trosi nisam mogao da verujem ali smo nasli objasnjenje, ako je nekome to i dalje smesno objasnicu mu ). Rs bi mi popio jos trecinu na to :kezo:
Ja stevi potpuno
Odgovori