Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Koliko troši?

Post od Ji 4Tze »

Gase se, ali ne na R seriji motora koja je u pomenutim Civic-ima (i 2.0 Accord-u CU i CRV-u)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Post od kapor »

Da,to je imala D serija u 1.5 i 1.7 motorima.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Drugar je u 2.0 imao stucanje na plinu zbog toga... Ne se razumem, rekose mi tako...

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
dpkg
Reactions:
Pridružio se: 07 Feb 2012, 00:19

Post od dpkg »

@Markoni
Po p.s.-u, Alvirko=120km/h. A u MK kada pise na autoputu 80-80, ne bi da ih finansiram...
Libero
Reactions:
Pridružio se: 23 Jan 2014, 11:39
Garaža: Opel Astra j

Post od Libero »

kapor napisao:
Xepoj87 napisao:Ajde molim te quote-uj post na koji odgovaras, jer ovako zaista ne mogu da pohvatam kome sta pricas, pogotovo ne na fonu...

Ne znam sta vam je cudno da vtec koji gasi pola ventila na malim obrtajima, trosi 4.5l na 70-80 km/h, kada moj 2.2 dizel, od oko 1700kg, trosi ispod 4l, i to ne nekom mukom... Sa 191ks, i 415nm, ako to uopste i ima ikakve veze, jer cenim da na tim malim obrtajima, svi imaju neku malu, priblizno istu snagu...

Naucna fantastika je ono sto je neko pricao da ta Honda ide po magistrali od Bga, do Zlatibora, prosecnom brzinom od 80 km/h, sa potrosnjom od 6l, i to duplo sporijim, i krivudavim putem preko Mladenovca.
Ja garantujem da se jedva Ferrarijem ide tom prosecnom brzinom, da ne pominjemo koje stiskanje gasa, i koje trosenje goriva bi moralo biti...
Drago mi je sto je Steva kupio taj auto, pa da otkrijemo sta je realnost, jer znam da on ne izmislja...

Sent from my HTC One using Tapatalk
Kad se aktivira vtec samo duze drzi otvorene ventile, a uvek rade svi ventili,ne gasi se nista. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=ukJ7Az1FtF8
ma može i ugašen da se vozi, to je honda.... :loool:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

NexT napisao: 1060km, Bg- Venecija - Pula. 4 osobe, pun gepek, konstantno klima. Prosecna brzina 98kmh, potrosnja 5.3 l/100.

Ako zbog necega volim dizel, krenuo sam sa punim rezervoarom, imam jos jednu crticu preko 1/4, i pokazuje autonomiju od skoro 400km :-)
A sad isto to, al u povratku.
112 prosek, 5.7 potrosnja.
Nije bilo pauza, nije bilo zadrzavanja na granicama... I manje je radila klima, al sam brze vozio.
Libero
Reactions:
Pridružio se: 23 Jan 2014, 11:39
Garaža: Opel Astra j

Post od Libero »

Moja tri dizela ne valjaju i sipam brljotinu neku i ne znam da vozim kao ni ostala tri moja ukućana... Kad je kamiondžija i instruktor vožnje znao da vozi?! Zato nam na istim uslovima troši 7-8 litara, možda i više. :glavomuzid:

Mislio sam da je ovde fail samo potrošnja, ali ovde se serenda i oko prosešne brzine...Znaš koji tempo trebaš da voziš da bi imao prosečnu brzinu 112 km/h? :mrgreen:

Ovde kao da se ljudi takmiče čiji je kraći...Mislim mogu i ja sad da izađem i odvozim jednu rutu gde znam da može ispod 4 l da troši na tom delu i da okačim ovde i da se kur*im...Ali ne vidim poentu osim da sam nerealan skroz....
Pošto ako nekog zanima podatak kolko troši, njega zanima kolko je u svakodnevnim uslovima i šta da očekuje.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

a koji tempo moras da imas da bi napravio prosek 112kmh? i da li je to moguce napraviti jednom e klasom? i ja stvarno, u to ne verujem... :uf:
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Post od kapor »

Pa kad ne moze opel da imataj tempo,onda ne moze ni mecka. :mrgreen:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Taj 220 cdi je prilicno stedljiv, uverio sam se kad smo isli za Budimpeštu.
112 km/h, posto je sve autoput, lako je nabiti taj prosek.
140km/h vozis i to je to

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Libero napisao:Moja tri dizela ne valjaju i sipam brljotinu neku i ne znam da vozim kao ni ostala tri moja ukućana... Kad je kamiondžija i instruktor vožnje znao da vozi?! Zato nam na istim uslovima troši 7-8 litara, možda i više. :glavomuzid:

Mislio sam da je ovde fail samo potrošnja, ali ovde se serenda i oko prosešne brzine...Znaš koji tempo trebaš da voziš da bi imao prosečnu brzinu 112 km/h? :mrgreen:

Ovde kao da se ljudi takmiče čiji je kraći...Mislim mogu i ja sad da izađem i odvozim jednu rutu gde znam da može ispod 4 l da troši na tom delu i da okačim ovde i da se kur*im...Ali ne vidim poentu osim da sam nerealan skroz....
Pošto ako nekog zanima podatak kolko troši, njega zanima kolko je u svakodnevnim uslovima i šta da očekuje.
Pa s obzirom da vozis Opel, naravno da ne valjaju, kad je Opel umeo da napravi dizel. :kezo:
Da mi "na istim uslovima" trosi 8 litara, zapalio bih i auto i fabriku.

E klasa je pravljena za auto-put i vece brzine. Ne znam koliko bi trebao da trosi auto koji je na 130 i nesto na 2200 obrtaja.
Prosek od 112 (malo me sramota da ti objasnjavam, posto si jel'te instruktor voznje) se dobije kad od 1060km, 1030km imas sjajan auto-put bez guzve. I onda na tom auto-putu vozis 130-140, konstantno. Jedino zaustavljanje budu dve granice i 4 naplatne rampe, gde sam se u proseku zadrzavao 11 sekundi.

Imam takav neopisiv bol u odredjenom delu tela za to kako ti shvatas ono sto napisem. Nit mi se meri, nit me zanima sta ces ti ili bilo ko drugi da misli. Ja napisem ono sto bord pokaze, a xyz puta sam proverio da on gadja u 0.1-0.2. Uostalom, i da nemam bord, rezervoar od 70 i nesto (sto stane do cepa) litara - u Bg sam stigao sa malo preko 1/4. Uzmi digitron, pa racunaj sam.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Imamo ovde jednog anti protivnog, ali kako nismo ovde instruktori, ne mozemo mi da raspravljamo o tako ozbiljnim temama kao sto je potrosnja. :kuku: :ccc:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Next, jel to tvoja nova E klasa, automatik?
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

W211 manualni.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Da, da, ovo je sa starijim.

Novi trosi od potpuno isto do 0.5 vise. Sto veci prosek - slicnija potrosnja.
Odgovori