Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Koliko troši?

Post od Floyd »

Super potrosnja :doubleup:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Pa meni benzinac trosi 9l kad ga vozim 140-150, dizel mora bar 1,5-2l manje, pa da ga hebes :kezo:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Libero
Reactions:
Pridružio se: 23 Jan 2014, 11:39
Garaža: Opel Astra j

Post od Libero »

NexT napisao:
Libero napisao:Moja tri dizela ne valjaju i sipam brljotinu neku i ne znam da vozim kao ni ostala tri moja ukućana... Kad je kamiondžija i instruktor vožnje znao da vozi?! Zato nam na istim uslovima troši 7-8 litara, možda i više. :glavomuzid:

Mislio sam da je ovde fail samo potrošnja, ali ovde se serenda i oko prosešne brzine...Znaš koji tempo trebaš da voziš da bi imao prosečnu brzinu 112 km/h? :mrgreen:

Ovde kao da se ljudi takmiče čiji je kraći...Mislim mogu i ja sad da izađem i odvozim jednu rutu gde znam da može ispod 4 l da troši na tom delu i da okačim ovde i da se kur*im...Ali ne vidim poentu osim da sam nerealan skroz....
Pošto ako nekog zanima podatak kolko troši, njega zanima kolko je u svakodnevnim uslovima i šta da očekuje.
Pa s obzirom da vozis Opel, naravno da ne valjaju, kad je Opel umeo da napravi dizel. :kezo:
Da mi "na istim uslovima" trosi 8 litara, zapalio bih i auto i fabriku.

E klasa je pravljena za auto-put i vece brzine. Ne znam koliko bi trebao da trosi auto koji je na 130 i nesto na 2200 obrtaja.
Prosek od 112 (malo me sramota da ti objasnjavam, posto si jel'te instruktor voznje) se dobije kad od 1060km, 1030km imas sjajan auto-put bez guzve. I onda na tom auto-putu vozis 130-140, konstantno. Jedino zaustavljanje budu dve granice i 4 naplatne rampe, gde sam se u proseku zadrzavao 11 sekundi.

Imam takav neopisiv bol u odredjenom delu tela za to kako ti shvatas ono sto napisem. Nit mi se meri, nit me zanima sta ces ti ili bilo ko drugi da misli. Ja napisem ono sto bord pokaze, a xyz puta sam proverio da on gadja u 0.1-0.2. Uostalom, i da nemam bord, rezervoar od 70 i nesto (sto stane do cepa) litara - u Bg sam stigao sa malo preko 1/4. Uzmi digitron, pa racunaj sam.
jbg, ko nema za Mečku vozi Opela :mrgreen:

To što imaš taj određeni bol na određenom mestu se rešava vrlo lako, ali očigledno imaš i bol oko vidnog polja, pošto sam napisao da imam tri dizela (tri fizički posebna auta, različite marke), a i vozim svašta pored toga.
Isto tako pobrkao si me sa instruktorom. Ali to nije tolko ni bitno. Pošto svakako kultura ti nije na nekom nivou.
Tako da ti je i srazmerna tome i potrošnja.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Ja bolje da ne kacim sliku moje potrosnje,videli je neki na jucerasnjem okupljanju :D
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Meni fali kultura, a ti kazes da serendam?

Ajde idi vezbaj da smanjis potrosnju :kafa:

edit: gle ovog indijanca sto ulece bez da se izuva. Pa sad mora vise da trosi, posto opasnije izgleda :mrgreen: :djavo:
Libero
Reactions:
Pridružio se: 23 Jan 2014, 11:39
Garaža: Opel Astra j

Post od Libero »

Da si živ i zdrav još 100 godina a za ostalo se ne brini. :)
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Nemoj sad takav kraj diskusije,fin ste zalet uhvatili :D
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pa taj prosek brzine je sasvim pristojan, sa par granica to je sve u granicama da te ne diraju.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Day Walker napisao:Pa meni benzinac trosi 9l kad ga vozim 140-150, dizel mora bar 1,5-2l manje, pa da ga hebes :kezo:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Zapravo oko 6.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Zavisi od motora i uslova, naravno..
Corsa u tom rezimu srce u rasponu od 5,5-6l
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Avensis 2.0 D4D pri 140 km/h i tempomatu na autputu drži zakucano na oko 5 l (po bordu). Malo mi smeta što to prikazuje samo grafički, nema brojke za trenutnu potrošnju. Inače, posle 113.000 i nešto km (od čega najveći deo proveden na autoputu pri brzinama od 140 do 180 km/h) prosečna potrošnja mu je 7.1 litar (nikad resetovan). Dugo vremena je stajala na 6.8, ali juče bacim pogled i vidim da je malo skočila. No vozi se baš oštro, bez milosti (službeni auto, jbg).
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Evo od proslog marta:
Xepoj87 napisao:

Inace,uradih i ja test za Dragana,koliko mi trosi pri 80,90,100,110 i 120...
Svakom brzinom vozeno 6-10km bez ikakvog kocenja i ubrzavanja,dakle tempomat i onda reset potrosnje.
80 km/h: 3.6l 1450 RPM
90 km/h: 4.0l
100 km/h: 4.4l
110 km/h: 4.8l
120 km/h: 5l

Mogu samo reci,svaka cast onda Mercedesu na novijem BlueEfficiency 200 CDI,jer liku na snimku trosi na 100 manje nego meni na 80...
Sada sa cipom, na ovim vecim brzinama dosta manje trosi... Recimo, na 120 je 4.5l...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Laže BC posle remapa. Troši verovatno isto kao pre u istom režimu.

4.5 na 120 je nerealno za taj auto. To ne postižem ni sa Škodom, 300 kila lakšom, 2 generacije naprednijim motorom i ekonomičnim 16 inča gumama.

Tapatalk Pro
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ne laze, merio sam. Tezina nema mnogo uticaja na konstantnoj brzini... Na 80 mi isto trosi...
Pomerio mi se obrtni momenat.
Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Одг: Koliko troši?

Post od Ivan »

Kod mene je slicna prica, na 80 i 120 mi je skoro ista potrosnja, a i preko toga bas lagano raste, tako da mi se bukvalno ne isplati da vozim sporije :mrgreen:

Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Odgovori