Ja prvi put cujem da je ikome lepse da klikne ekran nego taster (ne osudjujem, samo kazem, svakako je stvar ukusa).... Naravno da podrzavam sto veci i bolji touch screen, ali kao sto mi je lepse da ima tvrdu qwerty tastaturu nego da kljucam ekran, tako mi je i home taster bolji... Mada mi nije neka bitna stavka
Jel neko zna kako da zalepim najlakse foliju na ekran mobilnog?
Prso sam vise
Trecu foliju sam lepio i opet mi ostali mehurovi, neko zrno prasine upalo. A i malo sam je zarotirao za 10ti deo milimetra, pa mi se jedan cosak digao i nikako da legne, pa izgleda kao veliki mehur.
Stavis vode na ekran, tj prstom namazes da bude vlazna... Fiksiras foliju, istisnes vlagu npr lenjirom, ali preko stavis neki pamuk da ne ostetis foliju i pustis da se osusi
Skini to pažljivo, operi pod vodom, pazi da ne prelomiš neku ivicu, dooooobro očisti ekran pamučnom krpom i proveri pod uglom da nema ni jednu trunku i zalepi. Ako i ostane neki mehur istisnu prstom, a ako je zaostala sitna trunka ne brini jer će nestati ili se smanjiti za 99%u roku od dan, dva.
Obrisi dobro ekran, prisloni foliju i centriraj je idealno, uzmi 2 trake selotejpa ~5cm i zalepi ih na desnu ivicu gore i dole, od folije do ledja telefona (da moze da se otvori ko knjiga). "Otvori" foliju, obrisi ekran ponovo, odlepi inside zastitu na foliji i "zatvori" je ko knjigu. Nikakvo kvasenje, nikakva voda i sl.
Ni ja nisam nosio foliju poslednjih 2-3 godine, ali kad sam video kako lepo znaju da zalepe i kad mi je ispao telefon i popucalo staklo pre par dana, odlučio sam da je opet stavim. Ne mislim da bi folija sačuvala staklo od pucanja, ali sigurno neće odmoći... Skoro se i ne primeti da imam foliju, tako je dobro zalepljena.