Auto-klima

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Re: Одг: Auto-klima

Post od somi-car »

dag81 napisao:Juce sam zamenuo i nije pukao zbog propelera vec je bio zasecen oko sredine dole od kucista ventilatora i to 5 redova. Elem setio se covek sta je bilo, udario je jazavca.
Misljenje majstora je kamen, led (auto je bio ''zaboravljen'' jedno 5-6 dana pod snegom) ili fals u proizvodnji.

Sta je tu je, zamenio pa cu videti....
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Auto-klima

Post od ljubitelj »

jocas napisao:
nidza napisao:
Ogi napisao:Jebote ni ja to nikada nisam radio. Koji neovlasceni servis preporucujete u BG i ako znate cenu ?

Joco, je l si radio dezinfekciju ?
Nisam ni ja. Stilo ima 10 godina i klima nikad nije taknuta, za Alfu stvarno ne znam, ali ne pipam je dok sabija kako hladi.

Ne čačkaj mečku dok sve radi. Klima se ne dira ako je ispravna, teoretski nikad. Dokle cu više da ponavljam. :-D

Tapatalk Pro
I ja sam mislio da je sve ok i da nema potrebe da je čačkam.
Nije tesko primetiti kada klima ne radi dobro. Kao sto je @nidza rekao, ako je sve ok ne dirati iz dosade. Kod tebe je klima bila neispravna pa je popravka bila nuzna.
Ako niste nasli uzrok zasto toliko mnogo gubi uskoro ce opet ici na punjenje jer uzrok problema nije otklonjen.

I jos jedna sitnica, nakon punjenja klime nemojte ostavljati hladjenje na max i auto bez nadzora.
Moze da se zaledi staklo i cak naprsne usled prevelike temperaturne razlike.
Da nisam video zaledjeno staklo nakon pola sata rada i kasnije pojavu naprsline ne bi verovao, stoga oprez odnosno provera hladjenja uz nadzor.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Automatska klima nikad ne duva na staklo, ili barem samo na staklo. Bojazni nema dokle god se drži na automatici. Drugi je problem što ljudi vole da čačkaju dugmiće neprekidno i prave se pametni, bez obzira što je automatika uglavnom odlično uštimana i sprečava neke čudne momente poput ovog iznad.

Tapatalk Pro
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ako stavis na skroz hladno, i aitomatika ce maksimalno da duva bez prestanka... O tome prica Ljubitelj. Ja tako cesto stavljam kada minje zagrejan auto, jer ima neki turbo mod koji duva jace nego sto inace moze.

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ko je u Bg za preporuku za rešenje problema smrada iz klime? :)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Sa autoputa ka Nisu, na izlazu za Konjarnik ja mislim, imas servis, za njih sam cuo da su odlicni

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Xepoj87 napisao:Ako stavis na skroz hladno, i aitomatika ce maksimalno da duva bez prestanka... O tome prica Ljubitelj. Ja tako cesto stavljam kada minje zagrejan auto, jer ima neki turbo mod koji duva jace nego sto inace moze.

Tako je, ali ne duva samo na staklo, nego uglavnom primarno na glavne otvore u sredini.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Grujic napisao:Ko je u Bg za preporuku za rešenje problema smrada iz klime? :)
Hvale Altine nekog lika, tamo je sestra menjala ležaj kompresora na Stilu.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Auto-klima

Post od dag81 »

Kupi dobar sprek, gurni cevcicu sto dublje u centralni otvor i istresi 3/4 boce. Ostalo u otvore sa strane. Sacekaj 30ak min ukljuci ventilaciju da izduva i vrv resavas problem.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Bas tako
Najzajebanije je sa organskim smradom, ali dve bocice rese sve

Obavezno je promena filtera kabine
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

A ništa one fore da se bočica aktivira dole kod nogu suvozača, da se uključi recirkulacija i da se pusti neko vreme da klima radi?

Dobio sam inače slučajno na poklon jednu tu bočicu (mislim da je neka Ma-Fra), no još mi ne smrdi ništa iz klime, dosta sam disciplinovan kod korišćenja, redovno je isključim 5-6 minuta pre nego što stignem kući i ostavim samo ventilaciju, da se sve dobro osuši...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Ma ne verujem da će biti išta od toga rađeno samostalno, jer je ćaletov auto u pitanju, pa će se to prvo kao i sve prijaviti u ovlašćenom, ali pošto mislim da oni to ne rade hoću da budem spreman sa informacijom ako bude trebalo da se negde drugo tera :)

Inače je počelo samo od sebe iznenada da smrdi, i to toliko da sam pomislio da je neko u autu zgazio u govno
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Kako to počne uopšte da smrdi i od čega? Meni se ni na jednom autu nikad nije usmrdela klima, niti je ikad čišćena, niti vodim računa da je gasim pre gašenja auta i slično. Na Alfi nikad ni ne gasim zapravo, na automatici je stalno.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Bio kod Subića, sređena klima, radi ko sat. Švajcarski :-)

@nešto
Meni na auto baš često duva po staklu, pogotovo ako su uslovi povoljni za magljenje stakala.

Sent from my GT-S7582 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

nidza napisao:Kako to počne uopšte da smrdi i od čega? Meni se ni na jednom autu nikad nije usmrdela klima, niti je ikad čišćena, niti vodim računa da je gasim pre gašenja auta i slično. Na Alfi nikad ni ne gasim zapravo, na automatici je stalno.

Tapatalk Pro
Nemam pojma iskreno, on je jako retko koristi jer ne voli, pre ovoga je jedino intenzivno korišćena zbog kiša i magljenja
Odgovori