Nenormalne cene delova novijih automobila ?
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Одг: Nenormalne cene delova novijih automobila ?
Za superba II ksenon far sa AFS II (zakretanje farova u krivini) sa prskalicom je cca 500e, bez sijalice koja je jos nekih 100e.
Parking senzori su cini mi se 70e komad.
Plocice su cca 70e, a ATE u radnji su 30-35e.
Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
Parking senzori su cini mi se 70e komad.
Plocice su cca 70e, a ATE u radnji su 30-35e.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Re: Nenormalne cene delova novijih automobila ?
Drugar je za Lagunu Ph2 nasao polovne delove: desna polu-osovina, neki zavrsetak viljuske, zatim neka sina, podkrilo, krilo sa sve propratnim gumicama i manzetnama za oko 100-110e polovno. Sto i nije puno s obzirom na cene novih delova...
Meni se nekako čini da će i kod nas brzo doći vreme kada će najisplativije biti voziti nešto novo i pod garancijom, pa makar i najjeftinije.
Posebno kada automobili s kraja devedesetih (ili početka dvehiljaditih) polako krenu u penziju.
Već sada je veoma skupo voziti polovan premium auto koji nije pod garancijom, jer bilo kakva ozbiljnija interevncija iziskuje par hiljada evra.
Posebno kada automobili s kraja devedesetih (ili početka dvehiljaditih) polako krenu u penziju.
Već sada je veoma skupo voziti polovan premium auto koji nije pod garancijom, jer bilo kakva ozbiljnija interevncija iziskuje par hiljada evra.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Одг: Nenormalne cene delova novijih automobila ?
To sve smisljeno rade...
Alfa 166 fl je imala bixenon far, ali i dalje neobjasnjivo skup.
U principu ne vidim kao neki horor cene delova za EU kola.
Veci problem su uvoznici koji se ugradjuju 200%...
Mali crno-beli MF ekran za 607 je 42.000rsd u Veranu. Preko su oko 200e.
Ratkapna 15'' je nekih 5000 rsd bila. Davno, doduse.
Lajsne prednjeg branika sa 6 parking sezora za w211 - oko 540e u Mercedesu. Cuvena SBC pumpa je bila nekih 1000+ eura...
Svakako ne vidim kakve sve to veze ima sa garancijom i preskupim odrzavanjem. Takve cene su vecinom za kozmetiku.
U principu ne vidim kao neki horor cene delova za EU kola.
Veci problem su uvoznici koji se ugradjuju 200%...
Mali crno-beli MF ekran za 607 je 42.000rsd u Veranu. Preko su oko 200e.
Ratkapna 15'' je nekih 5000 rsd bila. Davno, doduse.
Lajsne prednjeg branika sa 6 parking sezora za w211 - oko 540e u Mercedesu. Cuvena SBC pumpa je bila nekih 1000+ eura...
Svakako ne vidim kakve sve to veze ima sa garancijom i preskupim odrzavanjem. Takve cene su vecinom za kozmetiku.
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Meni je cudnije da je neko iskesirao ili kreditirao,preko 12000 evra za novo vozilo,a da nije uplatio kasko.Pa sada krpi nesto sto se proglasava totalnom stetom.
Verovatno postoje zamenski farovi,tipa DEPO ili neki slican tajvanac po mnogo nizoj ceni.
Verovatno postoje zamenski farovi,tipa DEPO ili neki slican tajvanac po mnogo nizoj ceni.
Generalno je vrlo malo rezona kupiti nov auto u Srbiji, ali to nije za ovu temu.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Generalno se ne slazem se sa tvojim rezonom, ali to nije za ovu temu..
Brzine idu u H-a !!!

Generalno ko ima masla i po gujzci se maže 
Sent from my GT-S7582 using Tapatalk

Sent from my GT-S7582 using Tapatalk
Koje cene malog servisa?Gaginh0 napisao:Dve nove stopaljke za mog pola - 50e![]()
Caletu su naplatili 25k jedan far za Skodu, tj kasko je platio, pre dve godine.
Ta KIA je oduvek meni bila ljigava, uvek mi je nesto smrdelo tu, i njihova garancija od 7 godina i cena malog servisa...
Mene mali servis u ovlascenom kosta za 1.4 motor oko 11k din.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Za auto u garanciji neki prosek dok realna cena tog istog servisa ne bi trebala da pređe 7-8K din što složićeš se, nije mala razlika.
Opet, bezveze je pričati o tome, svako ima neku svoju računicu koja može da se izvlači tek nakon isteka garantnog roka. Ako ćemo realno, niko nikoga ne tera da svih sedam ili koliko već godina održava automobil u ovlašćenom servisu ako mu je redovno održavanje skupo. Meni lično, ako mi se automobil sviđa i ako mi odgovara cena, garantni rok bi bio zadnja stavka kojom bih se vodio prilikom kupovine, dve- tri godine bih ispoštovao uslove za kasnije, verovatno bih razmišljao o prodaji
Opet, bezveze je pričati o tome, svako ima neku svoju računicu koja može da se izvlači tek nakon isteka garantnog roka. Ako ćemo realno, niko nikoga ne tera da svih sedam ili koliko već godina održava automobil u ovlašćenom servisu ako mu je redovno održavanje skupo. Meni lično, ako mi se automobil sviđa i ako mi odgovara cena, garantni rok bi bio zadnja stavka kojom bih se vodio prilikom kupovine, dve- tri godine bih ispoštovao uslove za kasnije, verovatno bih razmišljao o prodaji

Slazem se sa tobom, ali se jezim od komentara kako "usi otpadaju" od cifre servisa za Kiju
Nekako ide po defaultu
Nista to nije skuplje od ostalih brendova dok se rade u ovlascenom
Nekako ide po defaultu

Nista to nije skuplje od ostalih brendova dok se rade u ovlascenom
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Pa dobro, mi volimo predrasude bilo kojeg tipa, ni ovo nije izuzetak. Nekako sam stekao utisak da su automobilski forumi najpodložniji istim i stvarno ne vidim razlog zašto bi to bilo koga koji predrasudama nije sklon trebalo da pogađa 

Novi Ceed 1.6 gdi. Prvi servis ( 3 l ulja i svi filteri) 17,700 RSD u Nisu.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Au jbt, pa koliko ulja staje u taj motor?
TT
TT
Имам једно потпитање...