Hot hatch

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Hot hatch

Post od methane.master »

ftj napisao:Za malo da bude brži od m3ojke :)
Za mene još jedan dokaz prilog besmislu ovakvog budženja zarad par sekundi na stazi. Evo i da je brži na Ringu od M3, realno koji HH može da primiriše tom autu? Totalno različite lige.

Markoni napisao:Ali klima je "izdominirala" :D :D :kezo:
Ma nema tu klime uopšte. To su samo prekidači. ;)

dragan napisao:A i kvalitet plastike je sigurno los :evil:

Ja moram da dam jedan dislike, megan 3 rs je definitivno zreo za zamenu. Toliko ostrenje, egzoticni delovi, najave, i cilj omasen za deset sekundi. Pored toga, upotrebljivost mala, razlika u odnosu na seat neubedljiva, barem meni. Bolje da su ostavili komplet komfor u kabini i bili brzi ( ako se moze ) od leona makar i sekund, a ne ovako...

Ja sam blago razocaran iskreno, bar ovako na prvu loptu...
Eeee a kad sam ja rekao ovde pre mesec dana, da je budalaština raditi ovo sa modelom koji je na kraju proizvodnog veka, umalo nisam razapet. ;)
Širim haos!
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Markoni napisao:A ja istripovao vreme 7:44 :o
Au, pa nisu se nesto pretgrli majka im stara. Sve ove ekstremne modifikacije su trebale da donesu mozda malo bolji rezultat.
Ono sto ce biti zanimljivo svakako jeste cena, ali po mojoj slobodnoj proceni tesko da ce biti ispod 37-38.000 EUR, a verovatno i preko 40.000. Prodace se svakako, jer je zanimljiv auto za Track Day, u Srbiji verovatno ni jedan...
pa verovatno se nece ni prodavadi kod nas, procitah samo 250 primeraka u 15 zemalja
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Većina ovih stvari se može i naknadno ugraditi u bilo koji auto samo što sve ove stvari pojedinačno mnogo koštaju tako da ne verujem da će biti ispod 40 iljada.

Recaro pole position, titanijumski akrap, rejsing aku, uklanjanje klime(?), pilot cup 2, ohlins, šper... Sve u svemu sigurno da je odličan za stazu i teško da će imati konkurenciju.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Markoni napisao:Sve ove ekstremne modifikacije su trebale da donesu mozda malo bolji rezultat.
Jest, pa da onda moraju da ulupaju dodatnih x miliona da bi četvorka bila bolja od trojke. :)
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Nije kraj priče o najbržem. :)

SEAT eyes Renault lap record with lighter Leon Cupra
http://www.autoexpress.co.uk/car-news/8 ... leon-cupra

SEAT plotting stripped-out rival to Renaultsport Megane 275 Trophy-R to steal back Nurburgring record

Slika

On the same day that Renault announced its new Renaultsport Megane 275 Trophy-R has claimed the front-wheel drive Nurburgring lap record - eclipsing the SEAT Leon Cupra's time by four seconds - SEAT has revealed plans for a stripped-out track-focused version to steal it back.

"Yes Renault have the record, but it's a very different type of car to ours," Sven Schawe, manager of chassis development for the Leon Cupra, told us. "If we removed parts from our car, it's only four seconds, I'm confident we could beat it.

"We have to see if it makes sense to offer a car like this to our customers, there needs to be a series car behind it and we need to see what the customer says," Schawe added.

The plan is more than just an idea though. "We already have a car like this," Schawe revealed, proving SEAT is poised to give this hardcore Cupra the green light.

"We wanted to offer a car that's for everyone, that's not limited. Now we need to decide if we want to continue this competition with Renault," he said.

The SEAT Leon Cupra that set the time of 7 minutes and 58 seconds was fitted with a performance pack, which will be offered to customers from July. For around £2,500 it adds bigger Brembo brakes, lightweight 19-inch wheels, side skirts and semi-slick Michelin Pilot Sport 2 tyres.

If this more focused version makes production, expect more aggressive suspension settings and up to 100kg of weight savings by ditching the back seats and removing sounds deadening. A power boost to 296bhp isn't out of the question, either.

However, Schawe confirmed that he won't be turning to four-wheel drive: "We have considered it, sure, but even with more power front-wheel drive is lighter, cheaper and faster. If you have €6,000 more to spend you can always buy a Golf R."
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Nikom ne smeta ovoliko bezvezan zvuk ovog turbo motora?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Ma nema nista od toga. SEAT-u takav auto ne treba. Ova opcija sa Performance paketom je skroz dobra prica, jer auto i dalje ostaje totalno civilan. Cupra ce verovatno vremenom dobiti varijantu od 300+ KS, ali mislim da i ova varijanta od 280 KS ima odlicne performanse...

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

naravno... mozda i najbolji velikoserijski hh u klasi, s obzirom na cenu...

@mm - da je vreme kao sto se u startu markoniju ucinilo, ne bi bilo uzaludno, iako je model na zalasku... ne zaboravi da meg 4 rs nece doci jos dugo, i da ce ovaj biti aktuelan... ovako, truc...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Svaka čast za Reno :doubleup:
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ne znam da li ovo spada u hot hatch? :)

Slika

cena 70-95,000 eur

http://www.topgear.com/uk/seat/leon/roa ... cer-driven
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Pa kako je Renault krenuo mozda ce i ovo biti :) Citam da je cena RS275 Trophy (dakle ne ova R trkalica) 38.000 EUR... Cupra sa Performance paketom (Brembo, Michelin Cup i ne znam sta jos) koja je napravila 7.58.xx je oko 34.000.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

dragan napisao:@mm - da je vreme kao sto se u startu markoniju ucinilo, ne bi bilo uzaludno, iako je model na zalasku... ne zaboravi da meg 4 rs nece doci jos dugo, i da ce ovaj biti aktuelan... ovako, truc...
Teško da će dugo biti aktuelan, zbog osnovnog modela koji je iz 2008 i imao je već Ph2 i Ph3. Ako se ne varam Megane 4 treba da se predstavi u toku 2015. Kod Renaulta RS obično ide par meseci kasnije, tako da je po meni ovo poptuno neracionalo čak i zarad marketinške korisi i cela ova priča Seat vs Renault je u stvari patkometrija dva mikropenisa. ;)
ftj napisao:Ne znam da li ovo spada u hot hatch? :)

cena 70-95,000 eur

http://www.topgear.com/uk/seat/leon/roa ... cer-driven
Ako se ne varam postoji sličan Rešo Megane, samo je 3,5l V6 i košta 120k€ ;)
Širim haos!
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Nije patkometrija, vec marketing.

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

U konkretnom slučaju mislim da nema čak ni marketinške koristi, barem što se Renaulta tiče.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ma ne zezaj, nordschleife im je najbolja reklama/promocija za sitne novce...

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori