Koji auto uzeti do 2000, 2500e?
-
- Pridružio se: 17 Jun 2014, 08:26
Koji auto uzeti do 2000, 2500e?
U velikoj sam dilemi ne znam sta da uzmem Alfu 147(benzinac sa plinom ili jtd) ili opel astru G ili ford focus ili peugeot 307?
Re: Koji auto uzeti do 2000, 2500e?
Nešto mi je mali budžet za ta kola... Kupiš onaj u najboljem stanju.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

I ja mislim da je mali budzet. Ima ih gomila za te pare, ali raskantani vecina. Ili bih gledao B segment ili dodao jos 500e.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Focus prev generacije ćeš najpre naći za te pare i to je sasvim ok izbor.
Posetite www.garaza.rs !
147 da valja za te pare ne postoji. 307 isto čisto sumnjam. Izbiće ti iz džepa još toliko u prve dve godine, tako da je bolje da ideš na nešto manje Clio ili tako nešto, pa zameni kad dođe vreme.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Mislim da za 2500 moze da se nadje solidan Focus, koji je po meni favorit medju navedenim modelima. Samo se postavlja pitanje da li ici na model pre restilizacije sa 1.8 tddi (90ks, nema plivajuci, koji vazi za jako pouzdan motor) ili model posle restilizacije sa 1.8 tdci (115ks, ima plivajuci zamajac).
U drustvu imam dve 307ice sa 1.6 benzincem i jednu 2.0 hdi i svaka ima svoje bubice sto se tice elektronike. Ti problemi su vezani za famoznu gresku "Antipollution fault", ABS fault, pogresan prikaz goriva u rezervoaru i slicno. Po meni, auto za izbegavanje.
Za Astru G i Alfu 147 ne znam sta bih rekao posto nisam imao iskustva sa njima, osim da 1.9 jtd i 1.7 cdti vaze za dobre motore.
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH IDOL using Tapatalk
U drustvu imam dve 307ice sa 1.6 benzincem i jednu 2.0 hdi i svaka ima svoje bubice sto se tice elektronike. Ti problemi su vezani za famoznu gresku "Antipollution fault", ABS fault, pogresan prikaz goriva u rezervoaru i slicno. Po meni, auto za izbegavanje.
Za Astru G i Alfu 147 ne znam sta bih rekao posto nisam imao iskustva sa njima, osim da 1.9 jtd i 1.7 cdti vaze za dobre motore.
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH IDOL using Tapatalk
-
Pa trenutno sam ogranicen sa tim budzetom i nebi mogao preko. Ne bezim ja ni od nekog drugog auta corsa, laguna, megan itd. Bitno mi je da taj auto nije veliki potrosac, da ima petora vrata i da ima klimu.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Za tako mali budžet (i uslove koje si postavio - petora vrata, klima, mali potrošač) ja bih gledao Punta benzinca sa gasom. Ja ga vozim i prezadovoljan sam. Ima ih dosta po oglasima, evo jednog:
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... cija_plin/
Manjeg potrošača sa četvora (petora) vrata i više prostora teško da ćeš naći. Registracija sitnica, održavanje nije skupo, motor izuzetno pouzdan i dobar za gas, pocinkovana limarija koja ne zna za koroziju.
Ako ti je 60 konjića slabo, evo i jednog jačeg, ali na gornjoj granici budžeta:
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... 2_16v_tng/
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... cija_plin/
Manjeg potrošača sa četvora (petora) vrata i više prostora teško da ćeš naći. Registracija sitnica, održavanje nije skupo, motor izuzetno pouzdan i dobar za gas, pocinkovana limarija koja ne zna za koroziju.
Ako ti je 60 konjića slabo, evo i jednog jačeg, ali na gornjoj granici budžeta:
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... 2_16v_tng/
-
A sta mislite o fiat stilu 1.9jtd
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Ako moze da se nadje u dobrom stanu za te pare, samo napred.
Inace taj motor je jako dobar, vazi za pouzdan motor, ima plivajuci zamajac (koji se menja jednom u 200 hiljada km) cija je zamena skupa, jeftin za odrzavanje. Uostalom da nije pouzdan i jeftin za odrzavanje, ne bi bio toliko popularan medju taksistima.
Inace taj motor je jako dobar, vazi za pouzdan motor, ima plivajuci zamajac (koji se menja jednom u 200 hiljada km) cija je zamena skupa, jeftin za odrzavanje. Uostalom da nije pouzdan i jeftin za odrzavanje, ne bi bio toliko popularan medju taksistima.