Narandžina kora na novim automobilima
Re: Narandžina kora na novim automobilima
Meni gume drmaju preko 100km/h, da me upozore da prebrzo vozim 

Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Kako necu da objasnim. Pri pisanju rada sam procitao nekoliko knjiga na temu osvetljenja i sličnih materijala, gde bezbednost naravno ima posebno mesto. A cim se pominje bezbednost tu je i stetnost odsjaja i razlicitih prelamanja svetlosti u raznim prilikama i pod razlicitim uslovima i nigde nisam ni u tragovima nacuo o ovom efektu koji si naveo. Mozda se setis pa kad pronadjes to slobodno posalji ovde da prodiskutujemo. Ne mislim da je nemoguce, ali sam uveren da je prvobitni razlog tolerancije ka narandzinoj kori ekologija i ekonomija. Sa druge strane RR ili Bentley, ne znam koji, gledao sam na Discoveryu, imaju vrlo visok kvalitet laka i imaju 30-ak kila farbe na sebi.nenad.fil napisao: Dipl. rad automobilsko osvetljenje----------------narandzina kora. Ne vidim bas vezu, ali verovatno ces mi objasniti, zar ne?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
30 kila farbe i laka? Au, impresivan podatak.
Ima dosta misljenja koja su izneta zbog cega dolazi do pomorandzine kore. Neko je izneo da je razlog pomorandzine kore u farbi na bazi vode, koja je uvedena zbog ekologije. Secam se da sam isto na Discovery-u gledao neku emisiju upravo kada su prelazili na takvu farbu i da su komentarisali da se koristi drugacija tehnika farbanja.

Ima dosta misljenja koja su izneta zbog cega dolazi do pomorandzine kore. Neko je izneo da je razlog pomorandzine kore u farbi na bazi vode, koja je uvedena zbog ekologije. Secam se da sam isto na Discovery-u gledao neku emisiju upravo kada su prelazili na takvu farbu i da su komentarisali da se koristi drugacija tehnika farbanja.
Moj 320d, kao sto vecina zna, crni, iz 2011. je imao narandzinu koru. Nije bio metalik. Pre njega sam merkao neki crni X5 isto nemetalik iz 2008. i zamerio upravo to, cak sam sumnjao da je ceo auto farban pa sam odustao od daljeg razmatranja kupovine.
Na X3 nemam tog problema, mozda zato sto je beli...
sent from my HTC Sensation
Na X3 nemam tog problema, mozda zato sto je beli...
sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Re: Одг: Narandžina kora na novim automobilima
Nema to veze sa time koja je boja dal bela dal crna sal narandzasta. Zavisi od masine dok ga farba i majstora koji je pravio smesu ili rekao masini razmeru. Bar ja tako mislim.
Послато са GT-N7000 користећи Тапаток 2
Послато са GT-N7000 користећи Тапаток 2
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Porsche Macan

Mazde nove su katastrofa ofarbane...
Tapatalk Post
Tapatalk Post
Japanci generalno su katastrofa.
Pomorandzina kora je nesto na sta se treba navici. Novi Mercedesi u salonu je imaju. Najvise od boje i svetla zavisi da li ce se videti.
Pomorandzina kora je nesto na sta se treba navici. Novi Mercedesi u salonu je imaju. Najvise od boje i svetla zavisi da li ce se videti.
Japanci po pravilu mekan lak, mada Mazda 6 nova izuzetno tvrd lak. Sto se tice kore, za mene moze da bude samo +. Gde ima kore ima i laka, ne stavlja to Merc bezveze. A kome se ne svidja uvek moze da je ukloni.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Na modernim automobilima ce pre biti da je lak tanji (nego pre 30 godina recimo), ali i lim.

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Danas bio na probnoj voznji u MB. Uslikao ovo u salonu S Maybach, 200+ke.

Nesto pozitivno je limar meni i Milosu rekao za to, ali se ne secam sta, mozda se on.seca.
To isto sam primetio i na osnovnoj beloj boji na.C klasi, i bas mi je bzvz.
Sent from my Sony
To isto sam primetio i na osnovnoj beloj boji na.C klasi, i bas mi je bzvz.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.