Ne brže od života!
Re: Ne brže od života!
Mnogi ni sa 25 nisu dovoljno zreli.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ako cemo tako - neko nije "zreo" ni sa 40 godina.
To sto neko nece da razmislja je sasvim peta stvar. Zato ce i da pogine ili ce jos gore da ubije nekog. I tu nema pomoci. Policija ce da ga zaustavi jednom, dvaput, 10 puta i da ga kazni, ali ce on 11. put da napravi sranje. Moze i da mu oduzme dozvolu - vozice bez dozvole. Nikakva krvava reklama ga nece spreciti u tome. Mozda ce ga "drzati" max par dana i to je to.
Najbitnija stvar koju mi je matori rekao kad sam poceo da vozim je da ni pod razno nije dovoljno da vodim racuna kako ja vozim, vec moram jako da vodim racuna o tome kako drugi voze.
To sto neko nece da razmislja je sasvim peta stvar. Zato ce i da pogine ili ce jos gore da ubije nekog. I tu nema pomoci. Policija ce da ga zaustavi jednom, dvaput, 10 puta i da ga kazni, ali ce on 11. put da napravi sranje. Moze i da mu oduzme dozvolu - vozice bez dozvole. Nikakva krvava reklama ga nece spreciti u tome. Mozda ce ga "drzati" max par dana i to je to.
Najbitnija stvar koju mi je matori rekao kad sam poceo da vozim je da ni pod razno nije dovoljno da vodim racuna kako ja vozim, vec moram jako da vodim racuna o tome kako drugi voze.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Matori je dobro rekao. Jedini recept za dug život.
Problem je što prosečan vozač nije u stanju da pazi i sebe i druge. Zbog toga je neophodno da su putevi dobro obeleženi, da je edukacija na nivou, a da policija radi svoj posao --> činite šta možete u tom smeru. Recimo, meni nije teško da okrenem 92 i prijavim patrolu koja stoji na glupom mestu i maltretira ljude, ili se parkira tako da zaustavljanjem vozila ugrožava bezbednost na putu. Možda ne bi bilo loše da se što više ljudi angažuje i vrši pritisak, jer sami to rešiti - NEĆE.
Problem je što prosečan vozač nije u stanju da pazi i sebe i druge. Zbog toga je neophodno da su putevi dobro obeleženi, da je edukacija na nivou, a da policija radi svoj posao --> činite šta možete u tom smeru. Recimo, meni nije teško da okrenem 92 i prijavim patrolu koja stoji na glupom mestu i maltretira ljude, ili se parkira tako da zaustavljanjem vozila ugrožava bezbednost na putu. Možda ne bi bilo loše da se što više ljudi angažuje i vrši pritisak, jer sami to rešiti - NEĆE.
mnogima matori tako kaze, pa ga ne razumeju bas kako bi on hteo da ga razumeju, jednostavno je tako...
@delija - i ti si isto bezbedan po okolinu i po sebe tad kad si poceo da vozis i sad posle x hiljada predjenih km?
ajde realno, svako kad pocne da vozi napravi i poneko sr.njce, i nije isto da li ga napravi sa jugom 45 ( kao moj komsija, 3 puta se i prevrtao na krov, samo izadje sa dva drugara, vrati ga na tockove i teraj dalje
) ili sa audijem od 300ks...
ako bi svako poceo od sebe, video bi da prvog dana voznje i posle 5 ili 10 godina voznje ni blizu ne razmislja i ne ponasa se isto...
@delija - i ti si isto bezbedan po okolinu i po sebe tad kad si poceo da vozis i sad posle x hiljada predjenih km?
ajde realno, svako kad pocne da vozi napravi i poneko sr.njce, i nije isto da li ga napravi sa jugom 45 ( kao moj komsija, 3 puta se i prevrtao na krov, samo izadje sa dva drugara, vrati ga na tockove i teraj dalje

ako bi svako poceo od sebe, video bi da prvog dana voznje i posle 5 ili 10 godina voznje ni blizu ne razmislja i ne ponasa se isto...
- Delija
- Kontakt:
@dragan
Zivot mi je isto bio mio i tada i sada. Drugacije sam vozio kad sam poceo da vozim, naravno. To je isto kao i sa skijama ili sa rolerima. I na pocetku i kada postanes iskusan je jedan od glavnih ciljeva da ne padnes
, ali naravno da postoji razlika u tome kako to radi neko sa ili bez iskustva. Sigurno nisam bez ikakvog iskustva jurio 100+km/h na losem i neobelezenom putu nocu, a pogotovo ne dok sam vozio cetvoro ljudi sa sobom. BTW, to ne radim ni danas.
Zivot mi je isto bio mio i tada i sada. Drugacije sam vozio kad sam poceo da vozim, naravno. To je isto kao i sa skijama ili sa rolerima. I na pocetku i kada postanes iskusan je jedan od glavnih ciljeva da ne padnes

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Jbg. Ja nisam imao auto sa vise od 50ks, to je tajna mog prezivljavanja
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ako mediji ne lažu, trag kočenja je oko 80m. To je poprilična brzina. Zaista mi nije jasno šta je tim ljudima u glavi.
Posetite www.garaza.rs !
- Delija
- Kontakt:
Trojke, gde si to nasao?
Nema mi bas logike posto je u idealnim uslovima kocenje sa 100 km/h do 0 reda velicine 40-50 m...
Da su isli i 150 km/h u tih 80 m bi dobrano smanjili brzinu.
Nema mi bas logike posto je u idealnim uslovima kocenje sa 100 km/h do 0 reda velicine 40-50 m...
Da su isli i 150 km/h u tih 80 m bi dobrano smanjili brzinu.
Poslednja izmena od Delija u 20 Jun 2014, 10:25, izmenjeno 1 put ukupno.
Jebo ih vise i taj nadvoznjak, radovi na putu traju 15 godina! 

- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
I za kočenje treba imati iskustva!
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
aleksa napisao:Jebo ih vise i taj nadvoznjak, radovi na putu traju 15 godina!

Имам једно потпитање...
+1McGruja napisao:Jbg. Ja nisam imao auto sa vise od 50ks, to je tajna mog prezivljavanja
I samo to. A sve ostalo je vodilo ka tragedijama - ćelave gume, kočnica u pokušaju, trapovi i letve u raspadu, alkohol i sl.
I tako cela moja generacija. Hvala onom gore na slabašnim Fićama, Dijanama, R4 itd.
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Lepo sroceno, tu je sustina za vecinu vozaca u tim godina.McGruja napisao:Jbg. Ja nisam imao auto sa vise od 50ks, to je tajna mog prezivljavanja
Sad kad se setim kako sam trazio od caleta kljuceve automobila...tek sad shvatam koliko mu je bilo tesko, a koliko sam ja svaki put bio uvredjen kad mi je uskratio. Sad zamisljam mog klinca kroz koju godinu da mi trazi kljuceve automobila, a sebe kako razmisljam da li ce biti dovoljno pametan da ostane ziv.
60 do 70% momaka od 18 do 19 godina nema apsolutno nikakvu kontrolu nad svojim postupcima za volanom i to nije nista novo. Novo je cinjenica da kod nas vecina tih klinaca sedne za volan u tim godinama.
Po meni, ne ulazim u nase zakonodavstvo i praksu jer od nje nema vajde koliko god kukumakali, roditelji vozaca moraju da snose odgovornost za ubistvo 4 dece iz nehata. Sin od 19 godina u pola 4 ujutro za volanom.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Ne brže od života!
Do 23-24 godine nema puno razmisljanja, bar iz licnog iskustva a i okoline, nezreo je covek u tim godinama tek shvata da postoji.
Neko pravi sranja sa autom, neko sa tucama, neko sa alkoholom, neko sa ekstremnim sportovima...
Ovde je ja mislim bilo svesno ulazenje u zonu radova da se navuce auto koliko moze da ide. Realno sta ces iza znaka sa punim autom napaljenih drugara nego da navuces auto na max brzinu. A i trag kocenja govori da se radi velikoj brzini kao i stanje auta. Vozio jecsigurno blizu 200.
tuga je sto ih je zivota kostalo a tek su poatali polusvesni da postoje
Neko pravi sranja sa autom, neko sa tucama, neko sa alkoholom, neko sa ekstremnim sportovima...
Ovde je ja mislim bilo svesno ulazenje u zonu radova da se navuce auto koliko moze da ide. Realno sta ces iza znaka sa punim autom napaljenih drugara nego da navuces auto na max brzinu. A i trag kocenja govori da se radi velikoj brzini kao i stanje auta. Vozio jecsigurno blizu 200.
tuga je sto ih je zivota kostalo a tek su poatali polusvesni da postoje

Evo ja prvi, sa maltene nikakvim iskustvom, volim da stisnem gas ponekad. Ali to je uvek na pravcu, van grada, kad procenim da je sigurno. Krivine polako sto zbog sebe, sto zbog auta koji nije konstruisan za to.
Alkohol i volan nikad nisam, i ubedjen sam da necu. Previse sam clanaka u novinama procitao.
Imao sam prilike, ali jos nisam preko 140-150 kmh vozio. Ima vremena
Alkohol i volan nikad nisam, i ubedjen sam da necu. Previse sam clanaka u novinama procitao.
Imao sam prilike, ali jos nisam preko 140-150 kmh vozio. Ima vremena