Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Re: Ne brže od života!

Post od Gaginh0 »

Ja bih verovatno i dan danas rizikovao da imam neki auto 200+ks, povuce te, mozes ti imati SDI-ja od 64ks, pa ces krenuti da se spustas sa Fruske Gore :kuku: (pricam o nekim glupostima od pre 6-7 godina)...

Neki od nas treba jos dobrano da sazre da bi vozili nesto jace, tu sebe stavljam na prvo mesto. Ne vrede tu roditelji, sve je u glavi.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Neo napisao:Evo ja prvi, sa maltene nikakvim iskustvom, kad procenim da je sigurno.
Ovde leži suština, ne mislim na tebe lično već uopšteno :)
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Neo, nikad nije sigurno. Ginu ljudi i na stazi, uz maksimalnu bezbednost.
Jedina "sreća" u tim slučajevima je što ne pogine još neko. Prosto, ja više volim da se bojim da dodirnem granicu dokle automobil drži nego da to stalno radim i naviknem na to, pa se jednom zajebem.
Iako nam se često čini, uslovi na putu nisu uvek isti. Dovoljno da je guma starija godinu dana i neće držati isto, na istom mestu. A ja se setim da sam prošle godine tu krivinu prošao sa 100 pa hoću i sad. I eto scenarija za stanje.

Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

U svakom slučaju redovni putevi nisu mesto za ispitivanje granica, ni svojih ni svog automobila. Eto za vikend je Navak TD, slobodan dan, pa ispitujte kola i sebe do mile volje. Koliko ljudi dođe?
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Одг: Ne brže od života!

Post od Ivan »

Kad vidim kako je poginulo vise klinaca u autu odma pomislim da ga je drustvo lozilo da vozi brze ili da se dokazivao pred drustvom.

Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

Izadji na AP prema NS pa ispituj sta hoces, ali to nije zanimljivo, jel da...

Samo moras da pazis da ne naidjes na neki civilni auto parkiran sa strane u suprotnom smeru :kezo: :pivo:

Nikad se nisam lozio da vozim brze pred nekim, uvek sam se vodio cinjenicom "moj je auto, neces ti meni naredjivati" :)

Vise sam divljao sa skuterom sa mojih nekih 16-17, makazice, uletanja...

Slika
Korisnikov avatar
Neo
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2013, 22:11
Garaža: Toyota Rav4

Post od Neo »

nuk napisao:
Neo napisao:Evo ja prvi, sa maltene nikakvim iskustvom, kad procenim da je sigurno.
Zato ja "procenjujem" na pravcu, gde zdravim razumom mogu da zakljucim da nema nikog oko mene. Lepo kazem, krivine ne procenjujem, tu idem na sigurno :)
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Gaginh0 napisao:Ja bih verovatno i dan danas rizikovao da imam neki auto 200+ks, povuce te, ...
Neki od nas treba jos dobrano da sazre da bi vozili nesto jace, tu sebe stavljam na prvo mesto...
Ja sam još gori.
Na dao mi Bog čipovan TDI, nešto francusko sa +300ks ili da sam PV :-|
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Uf, ja najviše volim krivine. :)

Ja se ne brinem ni za koga ko posećuje ovaj ili neki sličan forum. Vaša svest je na daleko višem nivou u svakom pogledu u odnosu na prosečnog vozača.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

@ Velja

Sta je to francusko sa 300+ks i PV? :mrgreen:

Mozda bi jedni izlaz bio da imam takav jak auto sa ovim primanjima, bar nebih mogao da sipam toliko pa bi vreme izlozenosti riziku bilo dosta krace :mrgreen:

Slika
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

+1
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Delija napisao:Trojke, gde si to nasao?
Nema mi bas logike posto je u idealnim uslovima kocenje sa 100 km/h do 0 reda velicine 40-50 m...
Da su isli i 150 km/h u tih 80 m bi dobrano smanjili brzinu.
Zaustavni trag se povecava na kvadrat u odnosu na brzinu... 3 puta veca brzina je 9 puta duzi trag kocenja. Matematiku i fiziku sam uvek obozavao :)

E sad, ako je auto mogao da zakoci za nekih 45-50m sa 100km/h (nisu podatci u realnom svetu bas uporedivi s tragom kocenja koji se dobije na testovima jer na testovima je daleko bolji asfalt, plus pitanje kakve su gume u praksi a na testu su uvek nove), onda mu trag kocenja od 80m dodje nekih 1,7 puta duzi, sto dalje dodje da je brzina bila 1,3 puta veca od toga sto dalje dodje da je za 80m moguce zakociti sa nekih 130km/h do 0.

E sad, ono sto je problem je sto ako je on vozio 200km/h, treba mu nekih 200m da stane. Ako je kocio 80m, falilo mu je jos 120m do potpunog zaustavljanja. Za 120m moze da se zaustavi sa nekih 150 na sat, sto znaci da ako je isao 200 uspeo je samo 50km/h da skine za tih 80 metara... Itd, sad me mrzi da racunam sta bi bilo kad bi bilo, ali recimo sa 150km/h da je kocio 80m udario bi sa nesto ispod 100km/h, recimo 80-90...

P.S. ovo je racunica na osnovu traga kocenja i ne mora biti istinita. A inace u zaustavnu distancu treba ukljuciti i vreme reakcije ako ti nesto izleti, mada reakcija se ovde desila pre pocetka traga kocenja pa je nisam racunao :D
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Neo napisao:
nuk napisao:
Zato ja "procenjujem" na pravcu, gde zdravim razumom mogu da zakljucim da nema nikog oko mene. Lepo kazem, krivine ne procenjujem, tu idem na sigurno :)
Sta ako ti pukne guma?
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

Ili naletis na gumu kao moj cale pre par godina pa odvalis branik i hladnjake? :D

Ae jedno pitanje za sve, mada bi relevantnije bilo da se otvori nova tema, al ajde...

Kako vozite izmedju sela? Danju, nocu...

Pri tome mislim na vojvodjanska sela, gde je sve ravno, moze da se razvije solidna brzina, a radara ni na vidiku...

Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

:)

Ili istrci neka zivuljka?

@Gaginh0
Uglavnom ~90 na tempomatu i uzivam u ultra-mega-giga dosadnim putevima :D
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Odgovori