320d za Q5

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: 320d za Q5

Post od Sloba »

Uh... Ja bih SUV, bilo da je kompaktni ili full, uzeo isključivo sa dizelom, ne zbog uštede, već zbog performansi. Ni D klasu ne bih gledao bez dizela.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

krstin napisao:Razlika u startu izmedju benzinca i dizela je 2000 evra. Razlika u registraciji po godini oko 340 evra. Odrzavanje dizela je skuplje bar 10%.
Kombinovana potrosnja benzinca je 6 litara, slabijeg dizela 4,6 litara (podaci sa Mazdinog sajta).
Dakle verujem da se dizel kod ove Mazde ne isplati tako brzo.

Mazda je teska 1420 kg sa benzincem. Ubrzanje i maksimalna brzina su veoma slicne kod benzinca i dizela (oko 9,2 sek. i 200 km/h).
Dizel ima veci obrtni momenat naravno, ali ni 210Nm kod benzinca nisu malo. Radi se o verziji sa prednjim pogonom.
Drugo je to sto Tex uzima full varijantu za 30ak hiljada. Ja ovo pisem za mene, odnosno moje, koji bi u slucaju da se bude uzimala Mazdica uzeli upravo benzinac u nekoj srednjoj opremi.
I ja bih vise voleo dizela, ali po meni je bolje dati 2000 evra za bolju opremu, nego za dizel ;)
Pazi,racunaj da kada ubrzavaju za 9s,dizel trosi 15l,benzinac 25l...
Takodje,racunaj da dizel ovako trosi realne potrosnje 8l,benzinac 12l...
I ako ovako gledajuci po tezini,200kg nije nista u poredjenju sa nizom klasom poput Megana i slicno,ali ceo sklop SUV-a mu isuskuje daleko vecu potrosnju,ne samo tezina.
I u full opremi je dizel skuplji 2.000e,za to sam i rekao :)
Registracija je tacno 250e skuplja. I to sam ubacio u racunicu na 5 godina :)
Jednostavno,usteda od 5.000e na gorivu za 100.000km nije nikako zanemarljiva... I to ako uzmemo da je potrosnja veca za 3l,a ne vise...
Ne vidim zasto mislis da je za dizela 10% skuplje odrzavanje? Mada verovatno ide vise ulja u dizela,pa je moguce...
Kako god da okrenes i tebi preporucujem da ne uzimas benzinca u SUV-u...
Nemoj prekasno da shvatis da si napravio gresku,a da je greska,mozes utvrditi po misljenju svih ljudi u temi :)
Ja idem logikom da ako mi svi oko mene pricaju da je nesto lose,velika je verovatnoca da je zaista lose i ako ja to ne vidim :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Nema teoretske sanse da SUV benzinac trosi 6l.
Realno bi bilo oko 16 u gradu a na autoputu mozda 9-10 ;)
Nije to ni mali a ni lagan auto.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Xepoj87 napisao: Registracija je tacno 250e skuplja.
http://www.agencijahorizont.rs/registra ... vozila.htm
35.800 din skuplja samo na osnovu poreza na upotrebu vozila (jer je izmedju 2000-2500cc), a kada se doda jos i to da ima vise konja, onda je jos malo vise skuplja.

@Krstin , jeste 210Nm dosta, ali dizel od 175ks ima 420Nm... onaj slabiji valjda 380Nm. Razlika je dupla, sto se moze i po brojevima videti, a osecaj kada se stisne gas je sigurno jos veci. Sa ekonomske strane, cak i kad uzmemo u obzir skuplju registraciju, opet potrosnja to izjednaci ili verovatnije ispadne jeftinija voznja na dizel.

Mada, licno bih se ja odlucio za dizela cak i da je ista potrosnja, jer obrtni momenat koji dizel pruza meni ne moze da zameni nista. Narocito je bitno sto je u pitanju tezak auto i kad te Nm treba isporuciti na sva 4 tocka, a ne samo na 2, pa onda onih 210Nm koje daje benzinac na 2 osovine po meni i nije neka snaga za cupanje iz nekog snega npr. Narocito sto stalno moras da ga teras u obrtaje. Po meni ne prilici takvom autu, isto kao sto ne prilici dizel nekom Audiju TT ili Sciroccu ili nekom roadsteru, a mogu se kupiti i takvi.
A sto se tice tvoje dvojbe da li dati 2000 eur za opremu ili za dizel, tu bih se i ja odlucio radije za benzinca sa opremom nego za dizela sa manje opreme, tako da sa ogranicenim budzetom razmisljanje ide u skroz drugacijem pravcu.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Podelio sam temu zbog rasprave o korisnosti raznih klasa vozila. O prednostima i manama raznoraznih klasa mozete raspravljati ovde. U ovoj temi pokusajte da ostanete u okviru kupovine dva modela navedena u naslovu i konkretnih alternativa. Hvala. ;)
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Jes,opet su poskupeli registraciju... Bila je 60.000 za 2-2.500 ,sada 68.000,a 31.000 za 1.6-2.0 :x
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ako ti ne smeta taj autamatik, onda mozes da razmislis o ponudi, s tim da bi trebao da vidis koliku doplatu ti traze.. jer mislim da je precenjena ova ponuda
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Vozio sam bas ovaj auto jer su njega koristili kao test vozilo. Lepo menja taj 8-stepeni automatik. Da se tako izrazim, "manje mi smeta" od ovog mog 6-stepenog.
Ovaj auto su oni vozili i na onom BMW-ovom zimskom testu xDrive vozila, tako da je imao i teskih zadataka tj nije mazen za ova 2 i po meseca koliko je star, ali je 5.500 eur jeftiniji u startu od novog.
Poslao sam danas upit koliko bi mogli da mi spuste cenu na to, tj koliko bi trazili doplatu, pa cu sutra dobiti odgovor. Problem je sto mora i da se prevodi auto, a to je jos oko 1000 eur.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pa cenim da bi za toliko spustili....
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Jaka je cena za ovaj X3.
U NemackU moze da se uzme za 5000e manje plus sto ce da ti zakinu na otkupu tvog auta bar 3000e eto ti 8000e bacene love.
Lepo ti 3ojku u oglase pa u NemackU :)
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Sa takvom opremom sumnjam da ima X3 star 3 meseca u Nemackoj. (kazem 3 meseca jer je ovaj registrovan 31. januara 2012. sto znaci da pravno lice ne moze da ga proda do 31. aprila 2012. god)
Evo gledam na mobile.de, takav nema... Stavis u pretragu 2012 god + dizel + Deutschland i od opreme eto stavi samo xenon + automatic, pa vec nema ispod 40k, a i taj nema recimo displej nego ima tu onu ladicu za ostavljanje stvari.

E sad da vidimo koliko to moze ispod ove cene. Ako mi se dopadne cena, verujem da ce biti nesto od posla, a ako budu tvrdi onda nista... Cekam da istrci neki slican ili neki Q5 ili cekam do avgusta CX-5 u dizel varijanti. Mene u celoj prici najvise je8e to sto bih tada morao da guram moj auto u oglase, pa da slusam sve one budale koje ce da zovu i na kraju se ispostavi ili da nemaju para ili ako imaju misle da umirem od gladi pa nude upola cene, nude neke zamene da ne verujes i slicno... Imam kratak fitilj na takve, a i nemam bas puno vremena za bacanje, pa gledam da izbegnem to. :nonono:

Videcemo...
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

... I nemojte me zvati ako ste dokoni i
imate visak besplatnih minuta a niste kupac , poludeh od takvih ! I
ne pitajte me nista sto u oglasu pise , ako ste pismeni , procitajte
oglas . Vas je milion a ja jedan ... NEMA NI ZADNJE NI
PREDNJE CENE ... NA PITANJE KOJA JE
ZADNJA CENA NE ODGOVARAM !
A da , NECU zamenu za harmonike , betonske zardinjere , domacu
rakiju , sjenicki sir , zlatiborsku prsutu , rezanu gradju , tovne
pilice , kozne kecelje , decje cipelice , ariljski ves , polovne
kompjutere , televizore , mobilne telefone , sajbne , grajbne ,
gurtne , stucne , sajtne , strugove , plugove , udzbenike za srednju
metalo-poslasticarsku , ruske pumpe za vodu , francuske vojne
nozice , belgijsku cokoladu itd.,itd.,itd............
:dobarvic:
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Nista... taj braon je rezervisan, nudili mi isti takav beli iz salona sa 0 km, identicna oprema, samo sto je godina proizvodnje 2011. , a spektakl je doplata od 19.000 eur Slika
Posto ja ne bih dao ni euro preko 16.000 za takvu egzibiciju (jos bih se i tu zamislio jer je auto na papiru 2011. god sto moram da objasnjavam jednog dana kada ga budem prodavao), nista od posla... Cekam naredni slican, X3 ili Q5... ili avgust i Mazdishu dizela...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Nisam ni sumnjao da su nenormalni.
Ako mene pitaš mazda je mnogo bolji posao. Uzimaš nov auto za 10 k eura manje od ipak polovnog BMW-a ili Audi-a. Najveća Mazdina mana je verovatno posprodaja, pa ako ćeš da menjaš za godinu dana uzmi evropljanina, a ako si siguran da bi mazdu vozio duže onda mazdu bez razmišljanja, a ostatak para ćeš već spiskati negde.
Zaključana tema