Vec posle pola piva pocinjem da brljavim ...
Auto-klima
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Auto-klima
Freona uvek ima tj trebalo bi da ga bude.Xepoj87 napisao:To je samo ventiliranje, pa hladi dok ima freona u sistemu. Dakle ne vuce akumulator skoro uopste, samo ventilatorcici lagano rade.nikaragva napisao:Kod mene postoji nesto sto se zove residual aircondition. To mogu da ukljucim kada ugasim auto, izvucem kljuc, odem... Onda nastavi da duva, samo ne znam dokle. To bi mozda moglo da bude koristno u takvim situacijama, samo ne bih voleo da se vratim, pa da ne mogu da upalim auto
Sent from my HTC One using Tapatalk
Verovatno ima tajmer koji moze da se podesi ili je fiksan. Nikakva nauka ali nije lose kad bi moglo da se podesi na 4-5min.
Re: Auto-klima
Joo, duva sigurno 20 min, barem kod mene.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
E to je ono sto meni nedostaje. Fabricki modul duva nakon gasenja motora jos nekih 5 minuta.nikaragva napisao:Kod mene postoji nesto sto se zove residual aircondition. To mogu da ukljucim kada ugasim auto, izvucem kljuc, odem... Onda nastavi da duva, samo ne znam dokle. To bi mozda moglo da bude koristno u takvim situacijama, samo ne bih voleo da se vratim, pa da ne mogu da upalim auto
Moracu to na kraju da sam napravim, srecom ima gotovi kit u komponentama da se kupi pa ne mora da se trazi niti opterecuje mozak detaljima konstrukcije.
Ako motor ne radi, nema sta da pokreće kompresor, tako da ni klima ne radi. Koristi samo sistem već rashlađen sistem da još malo dodatno ohladi kabinu. Sviđa mi se ideja, šteta što to nema Alfa.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
Da, samo nemam muda cesce da ostavim REST da radi, iz gore pomenutog razloga. Iako kontam da i za to ima zastitaXepoj87 napisao:Joo, duva sigurno 20 min, barem kod mene.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
A kako ćeš da "ubaciš" svež vazduh kroz odškrinut prozor? Gore ide topao vazduh a napolju je samo topliji, kako misliš da ti uđe svež?Day Walker napisao:Ne nego ti lose mislis
Ubacivanjem svezeg vazduha van sistema klimatizacije, narusavas sistem...
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
a ne nego ce ustajaklli vazduh da udje kroz te prozore, pogotovu kad je auto u pokretuJi 4Tze napisao:A kako ćeš da "ubaciš" svež vazduh kroz odškrinut prozor? Gore ide topao vazduh a napolju je samo topliji, kako misliš da ti uđe svež?Day Walker napisao:Ne nego ti lose mislis
Ubacivanjem svezeg vazduha van sistema klimatizacije, narusavas sistem...
Brzine idu u H-a !!!

Ja ne volim da otvaram prozore generalno, smeta mi buka koja dolazi spolja - autobusi, drugi automobili, vazduh kad voziš brže itd. Zato i koristim klimu tokom većeg dela godine.
Inače, kad je već pomenut Volvo, pustili su info da su u novom XC90 ubacili najbolji klima uređaj do sada (filtracija, raspored otvora, zona, nivo buke i sl):
http://www.volvocars.com/intl/all-cars/ ... terior/top
A imaju i dobar marketing na Facebook-u: "Imagine taking a deep breath of clean, fresh air in the Swedish countryside. No pollutants, just purity. That’s how it feels to breathe in the #AllNewXC90."
Inače, kad je već pomenut Volvo, pustili su info da su u novom XC90 ubacili najbolji klima uređaj do sada (filtracija, raspored otvora, zona, nivo buke i sl):
http://www.volvocars.com/intl/all-cars/ ... terior/top
A imaju i dobar marketing na Facebook-u: "Imagine taking a deep breath of clean, fresh air in the Swedish countryside. No pollutants, just purity. That’s how it feels to breathe in the #AllNewXC90."
Ono moje sokoćalo radi. Nije ispraznilo akumulator, a kada sam upalio ventilaciju nije se osećao onaj vlažni neprijatni zadah kao iz starog frižidera.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Auto-klima
Kupi sprej za klime kad budes dolazio pa cemo eliminisati smrad.
- bozza1979
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:01
- Garaža: Škoda Scala 1.0TSI & Hyundai Getz 1.1
Brat mi malopre piše, putuje na more... kaže prska mu voda iz ventilacije, više kad je uključena klima, manje kad je obična ventilacija.
Šta može da bude? Ima li razloga za brigu? Ili je samo neki kondenz...
Šta može da bude? Ima li razloga za brigu? Ili je samo neki kondenz...
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Mislim da je kondenzacija i da je uzrok tome spoljna temperatura tj sparina.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Može da se puši ko ludo, kondezacija. Najčešće se dešava kod onih koji stalno nešto štede klimu pa je drže ugašenu i pale je samo kad im se sloši, ne bi li se pokočili onako uznojeni od hladne klime. Najbolje je da stalno radi na nekom minimumu koliko je prijatno za boravak u vozilu, onda neće ni da dimi ni da boli glava, sve će da bude OK.