Hot hatch

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Re: Hot hatch

Post od dragan »

@aca - R je zbog 4x4 osetno tezi, pa je u nekom momentu u prednosti zbog toga a u nekom drugom u zaostatku.
poenta moje strane cele price je da to sto je golf osetno skuplji ne potice od toga sto se bolje vozi nego sto ima vise gedzeta, i drugu znacku.
isto tako, ako gledam konkretno ta dva auta, bitnije mi je da su oba na 235/35/19 nego sto ovaj ima 3 a ovaj drugi 5 vrata...
dsg je posebna prica, to smo valjda vec prezvakali takodje. ako neko vozi kako treba ne mora biti tolika prednost. zanimljiv je launch control, i uhvatice taj R stotku za pola sekunde krace nego megan, ali ce u medjuubrzanjima biti gotovo isti...ne znam jesu li se na kraju potegli ikada R i 30ks slabija cupra?
itd itd...
i eto, poredimo ih vec dve stranice jbg, razliciti jesu i to dosta, ali nisu neuporedivi...
Milos napisao:R je bolji allrounder , Megane je hardcore sportista.Da trazim trackday auto uzeo bih 265 Cup,ali i za njivu i za igranku R je nenadjebiv.
jednostavno receno... ali gresis, za njivu je g2gtd nenadjebiv :kezo:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Možeš i vodu naći s njim pa bunar diskopaš.

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Vi bre ovde poredite Karleušu i Japundžu :uf:
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

Slika

Slika
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

lepa je, nema sta :)
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Budalsatina. Voleo bih da je patka... :) Dovoljno je Cupra brza za auto te klase uzimajuci u obzir da je ta vozena imala malo izmena. Realno im ne treba hardcore verzija, bar ne jos uvek...

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Ali reklama svakako nije na odmet. Ovo prepucavanje ih dovoljno dugo drži u medijima posebno Renault-u dobro dođe da popuni prazan prostor do izlaska novog modela
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Milos napisao:R je bolji allrounder , Megane je hardcore sportista.Da trazim trackday auto uzeo bih 265 Cup,ali i za njivu i za igranku R je nenadjebiv.
Za mene R nije HH. U mojoj glavi HH je sa prednjim pogonom i manuelnim menjačem, ali se slažem da je R bolji allround-er, a Megan bolji sportista.

Ustvari kad se malo izanalizira Megan i Leon idu na sportsku crtu kao glavni kvalitet. Zato se i jure po Ringu. VW, Audi i Opel su se pozicionirali umerenije, a luksuznije.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Hot hatch

Post od Floyd »

HH je svaki fabricki tjuniran hatchback... nema tu mnogo filozofije.
dragan napisao:zato se zajebavam sa kozom od neprcanog bizona. auto te ili radi ili ne radi...
Bas tako... a tu opet odlucuje subjektivni osecaj a ne vremena na stazi.
Velikoj vecini vozaca ce vise znaciti bas ta koza od neprcanog bizona nego li 5 sekundi vise na ringu.
Za posdovanje specijalnih edicija HH-eva koji se voze samo na track day-u treba imati puno visak love. Kako kod mnogih to nije slucaj, ljudi biraju najbolji moguci allrounder prema svojim mogucnostima. Ja bi recimo u toj klasi birao iskljucivo izmedju Giulietta-e QV ili Golfa GTI... R je super auto ali po mom misljenju kosta puno za jedan VW.
Poslednja izmena od Floyd u 24 Jun 2014, 23:27, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ajd da se ne vrtimo u krug. Ja rekoh da za mene nije, a ne da drugima branim da ga svrstaju gde hoće.
Meni 4x4 nikako ne ide u HH, ali to sam samo ja. DSG i slične menjače bih još mogao da progutam kao realnost, ali pogon ne mogu.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Pa trziste ga tu svrstava a ne ja :)
Hot hatch (shortened from hot hatchback) is a high-performance derivative of a car body style consisting of a three- or five-door hatchback automobile.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

rekao bih da nisu dobro odvezli ovu korsu. mora to brze da ide, ili im se zabo los primerak...
Odgovori