Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Delija »

Slika

:kezo:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/475315 ... tao-hirurg

Ko je ono rekao da se doktori lako provale :D
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

A kukali su pre godinu/dve kad su im proveravali znanje prilikom konkursa za posao. Ovo je 10k mlrd gore od kupljenih diploma za kojekakve bankare i menadžmente na privatnim fakultetima.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

KG: Dekan Pravnog iz afere Indeks
IZVOR: TANJUG
Kragujevac -- Redovni profesor Pravnog fakulteta u Kragujevcu Nenad Đurđević vršilac je dužnosti dekana te visokoškolske ustanove, potvrđeno je za Tanjug na tom fakultetu.

Đurđevića je, krajem aprila ove godine, imenovao Savet fakulteta koji je prethodno razrešio funkcije dekana Predragana Stojanovića.

Stojanović, koji je dva puta biran za dekana, u izjavi Tanjugu je rekao da je ostavku na funkciju dekana podneo iz zdravstvenih razloga, što je, kako je naveo Savet fakulteta odmah prihvatio i potom za dekana imenovao profesora Đurđevića.

"Kada sam izabran za dekana, i tada imao sam zdravstvenih problema, ali je tada bilo važno organizovati rad na fakultetu i prihvatio sam tu funkciju, pre svega da Pravni fakultet prođe proceduru dobijanja akreditacije, ali moje zdravlje mi ne dozvoljava da se i dalje bavim tim poslom", rekao je Stojanović.

On je naveo i da je mandat novoizabranog vršioca dužnosti dekana šest meseci, te i da u tom roku treba organizovati izbore za novu upravu Pravnog fakulteta.

Profesori Đurđević i Stojanović su među 87 optuženih u aferi "Indeks", koja posle pet godina suđenja pred Višim sudom u Smederevu, i sedam godina od podizanja optužnice, još uvek nema sudski epilog.

Među 87 optuženih da su primali mito za upisivanje ocena bez polaganja ispita i izdavanje lažnih diploma, je ukupno 23 profesora, sa pravnih fakulteta u Kragujevcu, Beogradu i Nišu.

Oni se terete da su izvršili ukupno 159 krivičnih dela, od kojih su 114 za primanje mita za upisivanje ocene u indeks bez polaganja ispita. Prema navodima optužnice, za upisivanje ocene uzimali su od 500 do 1.000 evra, dok su lažne diplome imale tarifu od 12.000 do 16.000 evra.

Afera "Indeks" na Pravnom fakultetu u Kragujevcu otkrivena je 20. februara 2007. kada je, zbog sumnje da su prodavali i kupovali ispite i diplome, uhapšeno 10 osoba, među kojima osam profesora. Do kraja marta te godine, u pritvoru se našlo 15 tadašnjih i dva bivša predavača Pravnog fakulteta u Kragujevcu.

Među prvima koji su uhapšeni su tadašnja pomoćnica ministra prosvete i profesorka Pravnog fakulteta u Kragujevcu Emilija Stanković, tadašnji dekan Sveto Purić i prodekan Božin Vlašković.

Krajem marta 2007. godine uhapšeno je još pet profesora, među kojima su dvojica bivših - dekan Pravnog fakulteta u Nišu Miroljub Simić i profesor Radomir Stojanović iz Novog Sada, kao i profesori Pravnog fakulteta u Kragujevcu Radoje Brković, Miodrag Mićović, Slobodan Svorcan.

Svi optuženi za korupciju na Pravnom fakultetu negiraju krivicu.

Prema podacima sa sajta Pravnog fakulteta, od devet članova Saveta fakulteta, najvišeg organa upravljanja tom ustanovom, iz redova profosora su i Emilija Stanković, Sveto Purić, Božin Vlašković i Miodrag Mićović, svi optuženi u aferi "Indeks".

"Verbić da kaže da li je etički da se postavlja optuženo lice"
Imenovanje profesora dr Nenada Đurđevića, okrivljenog u aferi "Indeks" na kragujevačkom Pravnom fakultetu, koja, doduše, još nije dobila sudski epilog, za v. d. dekana te visokoškolske ustanove, izazvala je različita reagovanja, a njegove beogradske kolege smatraju da je sramota što ni nakon sedam godina na taj "slučaj" nije stavljena tačka.

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije - Transparentnost pozvao je tim povodom ministra prosvete Srđana Verbića da se javno izjasni da li je u skladu sa etičkim akademskim noramama da na čelo državnog pravnog fakulteta bude postavljeno okrivljeno lice, kao i da ministarstvo proveri zakonitost ovog izbora imajući u vidu da novoizabrani v.d. dekana nije mogao da dostavi validnu potvrdu nadležnog suda da se protiv njega ne vodi krivični postupak - jer se ovaj postupak vodi pred Osnovnim sudom u Smederevu.

U saopštenju tog saveta se navodi da oni podržavaju namere resornog ministarstva u uvođenju reda u visokoobrazovni sistem Republike Srbije, ali jedino ukoliko te namere jesu principijelne u neselektivne i ukoliko se isti aršini primene i na državne i na privatne visokoškolske ustanove koje su jednake u pravima i obavezama, saglasno Ustavu Republike Srbije i Zakonu o visokom obrazovanju.

"Imajući u vidu poljuljan ugled visokog obrazovanja, sa ozbiljnom zabrinutošću konstatujemo činjenicu da je na čelo Pravnog fakulteteta Univerziteta u Kragujevcu ponovo došao profesor okrivljen zbog najveće obrazovne afere u Srbiji "Indeks", koja je nastala prodajom ispita na ovom fakultetu i što za epilog ima skoro 80 okrivljenih profesora i zaposlenih i drugih lica na ovom fakultetu i skoro sedam godina neefikasnog suđenja", navodi se u saopštenju.

Konstatuje se i da je na čelo ovog fakulteta bio, takođe, okrivljeni profesor u istoj aferi Predrag Stojanović.

Predsednik Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje u Beogradu Srđan Stanković za Tanjug kaže da je ovde reč o prezumciji nevinosti, odnosno da niko nije kriv dok se ne dokaže i da on želi da veruje da je to imenovanje učinjeno po zakonu.

Za njega je, međutim, više zabrinjavajuće to što se oko te afere u pravnom smislu već godinama ništa ne događa .

I njegov kolega, bivši rektor Beogradskog univerzitetata i aktuelni dekan Elektrotehničkog fakulteta Branko Kovačević se slaže da taj pravni proces oko afere "Indeks" predugo traje.

"Ti ljudi su tada bili suspendovani, a cela stvar je vodila i do velikih svađa kada je Pravni fakultet u Kragujevcu bio u procesu akreditacije. I sama Komisija za akreditaciju bila je podeljena oko toga da li taj fakultet treba akreditovati sa svim tim ljudima", rekao je Kovačević za Tanjug.

Ceo "slučaj" smatra nedopustivim i dodaje da ne zna šta se čeka.

Podseća i da je postojao predlog da se Pravni fakultet u Kragujevcu ukine i da se napravi studijski program pri Univerzitetu u Kragujevcu, ali je ta mera odbijena kao drastična.

"Ovakva situacija ne služi na čast nikome, ni akademskoj zajednici, ni Univerzitetu u Kragujevcu, Pravnom fakultetu, obrazovnom sistemu uopšte, pa i zemlji jer gledano spolja ne delujemo kao pravna država", rekao je Kovačević.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ne zaboravite da je Oliver Antić, Tome Diplome pravni savetnik, bio prvooptuženi i dan pred hapšenja sklonjen sa optužnice.

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Pa ovim lažnim radikalima su svi zamerali da nemaju kadar, obrazovan. Sad imaju i to :-)

Sent from my GT-S7582 using Tapatalk
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Antic je diplomirao isto kao i Toma Diploma, malo morgen :kezo: Ali stiti Toma svoje pulene.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Molim vas da manje pisete u ovoj temi, danas je forum nekako preziveo, ali sledeci put ce da dokrajciti...

Sent from my SM-T520 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Xaxa :D
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

...da se vi školovani šta pitate otišli bi i Srbi i Srbija u kurac odavno... :)
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Av virus je sad kazu najopasniji :)

Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

AntiVirus je postao virus?
Znao sam da ce se to jednom desiti!
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Prvo sam pomislio da je njuz.net, ali nije...
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/476206 ... -kriminala
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Ja se malopre slatko ismejah...

sent from Nexus 7 using Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Rakhil napisao:Prvo sam pomislio da je njuz.net, ali nije...
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/476206 ... -kriminala

Na kablovskoj sam ga gledao i bio je u uniformi policajca, snimci intervencija itd i ako sam dobro shvatio on je pripadnik policije, bio jedno vreme. Možda je sve to bila fora, možda su ga angažovali samo da ih obučava ali je imao uniformu na sebi. :zbunjen:

Ima po sajtovima o tome a youtube je pun snimaka obuka.

A sve ostalo smo na žalost mi tj naši političari koji koriste svaku priliku da se ovekoveče sa slavnim ličnostima iz sveta.
I to rade svi.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Odgovori