Hot hatch
Re: Hot hatch
Po cemu su gtd i st(d) hh a 120d ne? Stvarno me zanima 

Pre par nedelja provozah novog FRa 184 KS DSG. Sve je to super, ali je to daleko od hot. Dizel sa 4 cyl. je za mene i u ovom slucaju samo prevoz, bez obzira sto je opasno brz. Ono sto je zanimljivo sto mu cena nije neka preterano masna. Oko 24.000 je ovaj placen...

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Re: AW: Hot hatch
Ford, ST reklamira kao HH, novinari ga testiranju isto i upoređuju sa OPC, RS itd... Možda sam nešto propustiodragan napisao:St je hh koliko i walkerova astra, zar ne? Ima li tu granice onda... Opet dolazimo na to da nije poenta u ciframa...
Za gtd nisam rekao nista, niti imam neki poseban stav. Pokusali su da naprave hh dizel, meni to nije to, ali ok, nekome vrvtno jeste, ali je svakako dosta brzi auto od fokusa...

Zato što 120d osim jakog motora nema ništa drugo što bi ga činilo HH-om... sportsko vešanje, kočnice, sedišta, prenos itd. To je običan hatch sa jakim motorom.ftj napisao:Po cemu su gtd i st(d) hh a 120d ne? Stvarno me zanima
Pritom mislim, da me zajebavaš ovim pitanjem ali nije mi problem da odgovorim

-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Markoni napisao:Pre par nedelja provozah novog FRa 184 KS DSG. Sve je to super, ali je to daleko od hot. Dizel sa 4 cyl. je za mene i u ovom slucaju samo prevoz, bez obzira sto je opasno brz. Ono sto je zanimljivo sto mu cena nije neka preterano masna. Oko 24.000 je ovaj placen...
To stvarno nije puno za takav auto, primetio sam da Leon 3 ide za dosta manje para nego sto pise u cenovniku..
1.6 TDI se mogao uzeti u solidnoj opremi za nekih 16-17k..
@Floyd
Sad ispada da branim bmw al 120d i po defaultu vrlo verovatno bolje lezi i koci od gtda al ok.
Po meni najblize dizel hot hatchu je skoda fabia rs mk1
Sad ispada da branim bmw al 120d i po defaultu vrlo verovatno bolje lezi i koci od gtda al ok.
Po meni najblize dizel hot hatchu je skoda fabia rs mk1

To je zato što je svaki BMW prilično sportski nastrojen auto. 120d ili 125d/i sa M paketom bi teoretski mogli da budu HH ali moje je mišljenje da nisu jer sama dodatna oprema ne može da od auta napravi nešto za šta nije projektovan u startu. Samo je M135i HH kao što je samo M4 sportski kupe, bez obzira što su i 435i/d jako brzi automobili.
pa jesi, propustio si to da je ovaj st wannabe brz dizel, i da ne porede njega sa rs i opc, nego najbrzeg benzincaFloyd napisao:Ford, ST reklamira kao HH, novinari ga testiranju isto i upoređuju sa OPC, RS itd... Možda sam nešto propustiodragan napisao:St je hh koliko i walkerova astra, zar ne? Ima li tu granice onda... Opet dolazimo na to da nije poenta u ciframa...
Za gtd nisam rekao nista, niti imam neki poseban stav. Pokusali su da naprave hh dizel, meni to nije to, ali ok, nekome vrvtno jeste, ali je svakako dosta brzi auto od fokusa...![]()

eto vidis kako si sam sebi odgovorio, sta treba da bi auto bio hh... zato je svift sport hh a sporiji je i od dw astre vezano za koju si pitanje elegantno prevideo, i od ovog st dizela...Floyd napisao:Zato što 120d osim jakog motora nema ništa drugo što bi ga činilo HH-om... sportsko vešanje, kočnice, sedišta, prenos itd. To je običan hatch sa jakim motorom.ftj napisao:Po cemu su gtd i st(d) hh a 120d ne? Stvarno me zanima
Pritom mislim, da me zajebavaš ovim pitanjem ali nije mi problem da odgovorim
Pa jeftiniji je od GTDa u istoj opremi dobrih 5000. Ovaj je imao LED farove, veliki ekran i aktivni tempomat na osnovni FR paket...
Ja sam o benzincu i pricao... ovaj dizel je tek najavljen i jos ne znamo kakav ce bitidragan napisao:pa jesi, propustio si to da je ovaj st wannabe brz dizel, i da ne porede njega sa rs i opc, nego najbrzeg benzinca![]()

Ono sto sam hteo da kazem je da je ST - fordova oznaka za HH a da bi dizel sa tom znackom trebao da bude ekvivalent GTD-u.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Moj je samo hečbek sa jakim benzincem i "sportskim" ogibljenjem i daleko je od pravog HHa.
Brzine idu u H-a !!!

Pa oko dizela se i vodi cela prica zar ne? Niko nije rekao da je st250 warm hatch. Nuega sa pravom porede sa opc,rs,gti ekipom, u koju dizel ne pripada, a to sto nosi tu znacku samo oznacava traljavost i halapljivost forda. Hh wannabe dizeli su odavno na sceni ali nikad nisu imali nekog posebnog uspeha iz mnogo razloga, bar kod ljudi koji se koliko toliko razumeju u kocije. I ja sam dok sam vozio jos caletovog stojadina video na parkingu megan 2rs dci ( koji je mnogo blizi hh-u ) i bio fasciniran ali se bajka brzo zavrsilaFloyd napisao:Ja sam o benzincu i pricao... ovaj dizel je tek najavljen i jos ne znamo kakav ce bitidragan napisao:pa jesi, propustio si to da je ovaj st wannabe brz dizel, i da ne porede njega sa rs i opc, nego najbrzeg benzinca![]()
Ono sto sam hteo da kazem je da je ST - fordova oznaka za HH a da bi dizel sa tom znackom trebao da bude ekvivalent GTD-u.

Ovde je st u nazivu samo degradacija prilicno uspesne fordove znacke.
To sto je od 0 do 100 nešto sporiji, ne znači da na stazi ne bi iskompenzovao zbog dosta torka. Meni se dopalo peglanje na stazi sa dizelom.
Generalno su po meni pravi HH u B segmentu. U C su automobili već postali veoma veliki. Teoretski i Octavia RS je HH, bez obzira što siluetom izgleda kao limuzina.
Tapatalk Pro
Generalno su po meni pravi HH u B segmentu. U C su automobili već postali veoma veliki. Teoretski i Octavia RS je HH, bez obzira što siluetom izgleda kao limuzina.
Tapatalk Pro
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Pa i turbo benzinci imaju NM, s tim da mozes da ih gazis u obrtaje 

Brzine idu u H-a !!!

Imaju ali nešto manje obično, što kompenzuju obrtajima (i potrošnjom).
Mislio sam na ovaj konkretan slučaj, tj da ne mora da znači da je u praksi dizel bitno slabiji. Videćemo kad ih provozaju šta kažu, možda i budete u pravu.
Tapatalk Pro
Mislio sam na ovaj konkretan slučaj, tj da ne mora da znači da je u praksi dizel bitno slabiji. Videćemo kad ih provozaju šta kažu, možda i budete u pravu.
Tapatalk Pro