Filter goriva za benzinca

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

FILTERI

Post od nikaragva »

Malo zakasnela poruka :)

Evo posto sada imamo na forumu ljude iz trio motorsa, ako mogu oni da postave taj link, posto je neko iz trio motorsa to uradio. Tako mi je rekao kolega. Ako se secaju te intervencije, a valjda se secaju, posto im je bila dovoljno zanimljiva da postuju negde.

Nego, hteo sam da napisem neku generaliju o filterima, a posto nema takva tema, ovde cu. Mozete preimenovati :)

Sinoc sam drzao u rukama filter ulja za moj auto, unico i man. Apsolutno nikakvu razliku nisam video. Mozda sam corav, mozda lud. Zao mi je sto nisam fotografisao.
Jel moguce da nam prodaju m..a za bubrege, jer unico kosta ~400-500 dinara, a man ~1100-1200 dinara?!

Slika sa neta:
http://catalog.mann-filter.com/media/sp ... ct/006.jpg
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Filter goriva za benzinca

Post od trojanac »

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Svaka cast, ala si je iskopao :)

Nisam je nikad citao, samo su mi rekli da su izasli na internetu :)
Onaj Djole bas izreklamirao EKO pumpe :)

Inace ja sam im doneo taj dizel u kanisterima :D
Mada ocigledno nije problem bio u njemu. Ovo gore je ili bio talog neki sa pumpe, ili se vremenom tako natalozilo. U prilog tome ide moje iskustvo, preko 8500 litara do sada rusko/ukrajinskog dizela iz kamiona :) Dizne jos uvek ferceraju. A nakon svega moje sumnje su potvrdjene u bosch servisu.
Narednu zimu im se auto zaledio, odnosno gorivo smrzlo, nasuli pun rezervoar na OMV cini mi se i popasli malo vode. Sto je apsolutno nemoguce uraditi sa gorivom pretocenim iz kanistera, ma odakle bilo.

Sad se mozemo vratiti filterima :)
Korisnikov avatar
TRIO_driver
Reactions:
Pridružio se: 27 Avg 2013, 09:36
Garaža: Svašta nešto japansko interesantno.
Kontakt:

Post od TRIO_driver »

Moracu da zaposlim part time ovog Trojketa, neke stvari zna bolje od mene, bogamu... :rofl:
Trio Motors i Trio Servis - http://www.triomotors.rs ISUZU vozila - http://www.isuzu.co.rs
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: FILTERI

Post od dragvorl »

nikaragva napisao: Sinoc sam drzao u rukama filter ulja za moj auto, unico i man. Apsolutno nikakvu razliku nisam video. Mozda sam corav, mozda lud. Zao mi je sto nisam fotografisao.
Jel moguce da nam prodaju m..a za bubrege, jer unico kosta ~400-500 dinara, a man ~1100-1200 dinara?!
Apropo razlike u filterima. Inace imamo temu o kvalitetu delova ovde.

http://www.youtube.com/watch?v=rKwmk1RYHpk
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Unico i jeste Mann filter, tacnije licenca istog samo lokalne proizvodnje.
Ne bi trebala da postoji razlika samim tim, ili da su razlike minimalne shodno lokalnim dobavljacima sirovina.
To minimalno znaci da krajnji proizvod ne bi trebalo da ima razliku koju kupac moze da uoci.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Evo, ostao sam duzan fotografije:

Slika

Slika

Na fotografijama su Unico i MANN. Oba su iz pouzdanih izvora, od uvoznika, ....
MANN je made in BIH :)
Unico, naravno BIH, mada mi je kolega koji drzi prodavnicu rekao da im u Unico kutijama za filter klime (za neka vozila) dolaze filteri na kojima pise made in Germany. Sto je objasnio da nemaju sve manove fabrike kalupe za bas sve filtere ... Tako da se sve u principu pravi na istom ili vise razlicitih mesta (mozda neka cesta velicina), a pakuje u sve njihove kutije, jedna te ista stvar.

MANN je kostao cini mi se 1020 ili 1200 dinara, ne znam sad tacno.
Unico je 494 dinara.

Sad prosudite. U rukama su "prakticno" identicni. Kazem sa "", jer imaju neke finese, npr, kod MANNa je tanji lepak na obodu npr.

Ono sto je zanimljivo, a nema veze sa kvalitetom, je sto u kutiji od Unico filtera ima samo jedna dihtung gumica, iako mi trebaju dve. MANN uredno ima dve. E sad mozda je "ispala" negde ... :)

Papir koji u stvari filtrira sam opipao u rukama i bas ne mogu da nadjem razliku. Apsolutno identicno deluju.
Poslednja izmena od nikaragva u 01 Jul 2014, 23:02, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

U Pertiniju si gledao?
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Nisam ja tamo gledao. Nego kolega ovde kod mene ima prodavnicu, nedavno otvorio, pa sam kod njega pazario liqui moly ulje i taj filter ulja. A njemu verujem da je od uvoznika, da nije u garazi on pravio i slicne gluposti :)

Od ranije imam komplet MANN filtera za auto, koji su sad dosli na red da se upotrebe, pa sam imao priliku da ih uporedim jedan pored drugog.
Odgovori