Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
iggyboy
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 14:31
Garaža: 407 coupe 2.2 petrol

Re: Ne brže od života!

Post od iggyboy »

Pa s obzirom kolko para ima ovo je smesno sta vozi
▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

I to ga vozi skoro 10 godina... daj Dule kupuj G klasu! :mangup:
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Jao sad će da krene da traži pravedan tretman za sve učesnike u saobraćaju a ne da se samo tramvaju pomaže... :kezo:

ps
Jel imao sako? :)
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Slika
Slika
Slika
Slika

http://www.kurir-info.rs/smrt-kosi-na-i ... ak-1443861

Pise automobil skrenuo u suprotnu traku i udario u kamion. Verovatno je preticao.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Strašno. Ne volim da komentarišem kad ne znam šta se tačno desilo, ali znam da ljudima svašta pada na pamet i često prave početničke greške, a imaju godine iskustva za volanom. Prosto mi nije jasno kako neko ko je krenuo sa porodicom na put može toliko da pogreši da pređe u suprotnu traku, a nema vremena da bezbedno obavi preticanje.
Ja se 100 puta pojedem kad vidim da imam uslova za bezbedno preticanje, ali ipak sačekam jer ide neko vozilo iako je poprilično daleko, pa posle čekam pola sata do sledeće prilike. Ali mi je bolje tako nego da jurcam kad god mislim da mogu da prođem. Jednom neću moći.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Na tom delu puta često ima biciklista i pešaka, totalno neobeleženih i sa nepravilnim kretanjem.
ne kažem da su oni uzrok ove nesreće ali i na to treba obratiti pažnju.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС

Post od Филиповић »

Шта је бре ово људи, да ли смо ми нормални, колико је само људи погинуло последњих месец дана...
Не кажем да је алкохол узрок оволиког броја судара (углавном је пребрза и неопрезна вожња), али ја подржавам нулту толеранцију за алкохол, коју би пратило одузимање возила.
Гледао сам како то раде у Аустралији, оно је рецепт за нас.
Плене чак и ако возиш туђ аутомобил! Па ти гледај коме ћеш после да дајеш ауто.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

samo polako napisao:Na tom delu puta često ima biciklista i pešaka, totalno neobeleženih i sa nepravilnim kretanjem.
ne kažem da su oni uzrok ove nesreće ali i na to treba obratiti pažnju.
Jbg, ako ne shvate sami, shvatice po evolutivnom principu. Tako je i kod nas ovde izmedju dva sela malo malo po pogine biciklista. Postalo je nenormalno. Dovoljno je da naidju dva kamiona u susret jedan drugom po mraku i cao zdra'o.
Da vidis kako sad svi nose fluo prsluke, svetla imaju, voze u milimetar uz desnu ivicu ... :)
Jbg, jeste morbidno, ali kamioni i smrskane glave su ih dovele u red.
Филиповић napisao:Шта је бре ово људи, да ли смо ми нормални, колико је само људи погинуло последњих месец дана...
Не кажем да је алкохол узрок оволиког броја судара (углавном је пребрза и неопрезна вожња), али ја подржавам нулту толеранцију за алкохол, коју би пратило одузимање возила.
To je apsolutisticki princip. Ne verujem da bi se pokazao dobro, u zemlji kao sto ja nasa, ako gledamo kulturu u saobracaju. Tako da mogu da tvrdim da postoje sasvim sigurno ljudi koji posle jednog piva voze bolje i pazljivije i po sebe i po druge, nego neki koji nisu nikad pili, niti ce ikad piti :)
Ali naravno, bolje je svakako bez alkohola, nego sa njim, u svakom slucaju, kako god okrenes.
Jednostavno ima ljudi koji lose voze i to je to. Oni nikad nece nauciti da budu niti bolji niti pazljiviji, i to je tako. Nazalost nekad ce zbog toga oni ili neko sa njima, platiti to glavom. Tako zivot funkcionise i po meni nikakav zakon to ne moze da ispravi. Kao sto smo imali prilike da vidimo kako je ovaj novi zakon redukovao saobracajne prekrsaje i nesrece.
Poslednja izmena od nikaragva u 01 Jul 2014, 10:06, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ono malo sto ih je ostalo
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Филиповић napisao:Шта је бре ово људи, да ли смо ми нормални, колико је само људи погинуло последњих месец дана...
Da li si svestan da postoji čak i hrana koja će izazvati alkoholno vrenje u stomaku i pokazati neko mizerno prisustvo alkohola u dahu? Jel i takvim treba oduzeti vozilo?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ko zna šta se desilo, možda neispravnost na autu, možda je čovek zaspao, umro za volanom... Svedoci kažu da je auto lelujao pre nego što je prešao na suprotnu stranu. Možda je samo izgubio kontrolu nad kolima, generalno su kod prosečnog vozača uglavnom refleksne reakcije poput ulja na vatru - ispravne reakcije smirivanja automobila su stvar koja mora da se vežba. U tome leži značaj ESP sistema kod novijih automobila, ko zna koliko života je ovaj sistem već spasio.

Ja i dan danas pamtim svoje jedno jedino stvarno glupo preticanje, mislim da je baš bila Ibarska, neka uzbrdica, možda ipak Kanjon Morače, nemam pojma više. Ne treba biti mnogo samouveren, koliko god da je za volanom dobar vozač. Rezerva barem 200%.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ili 200ks ispod haube :)
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pda, to deluje kao razumna rezerva :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

paja napisao:
Da li si svestan da postoji čak i hrana koja će izazvati alkoholno vrenje u stomaku i pokazati neko mizerno prisustvo alkohola u dahu? Jel i takvim treba oduzeti vozilo?
Upravo tako. A Ameri i Britanci su inace poznati kao vrlo glup i nesposoban narod, pa zato ne znaju da je pametnije 0 od 0.8 promila... :glavomuzid:

http://www.drinkdriving.org/worldwide_d ... limits.php
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС

Post od Филиповић »

Што се ти Пајо буниш?!?
Па ако је тако као што кажеш, онда ћеш се намлатити пара и пара, ослобађаћеш људе гоњења и кривице уз помоћ свеприсутних (корумпираних) вештака, чији ће налази масовно да убеђују судове како се човек најео грожђа баш пре него што је сео у ауто... :D
С друге стране, као што знаш, на захтев возача може да се обави и анализа крви, па ако се покаже да нема алкохола може да поврати ауто, а ти наплатиш по тарифи. ;)
Odgovori