Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Ne brže od života!

Post od Grujic »

Ako je 0 sa istim brojem kontrola ce biti vise uhvacenih pa ce delovati efikasniji

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

To jeste, ali to nije resenje. Ako nece da rade, onda mogu da zabrane kretanje vozila potpuno i eto resis problem. Nema stradalih.
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС

Post od Филиповић »

Иване,
када убијеш човека његова породица може да те лиши свега што поседујеш (сем гаћа и кревета).

Џони,
виша сила искључује чак и кривичну одговорност, а камоли прекршајну. За све остале ситуације - ту је такси.

Сам закон не сме да третира на општи начин екстреме које ви помињете, када би морао да узме у обзир све могуће ситуације, сваки закон би изгледао као библија, то би тек био хаос...
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

Ma da, objasnjavaj se ti i juri po sudovima. Ja ti navedoh vise primera. Uostalom, lako je tudjim ku*cem gloginje mlatit. Sve dok tebe ne opece pa vidis kako je sranje vaditi se iz situacija gde apsolutno nisi kriv e onda ces drugacije pricati. Ponavljam ti, 0.02 ili cak 0.01 ti je bukvalno nista da ne smes da popijes vec cisto da liznes ili kroz hranu ili medikamente da uneses. Tako da ne vidim razliku.
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:

Post od Филиповић »

Значи, по "твом" принципу - све док неко (не дај боже!) не згази неког твог, није страшно возити пијан...
Мани ме набеђивања друже, Енглези су империју направили на принципу одговорности, а ми са нашим изузецима ево где смо, у говнима!
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Ja sam mozda ziveo pod kamenom sve ove godine ili se jednostavno nisam interesovao za krvne delikte, ali koga to lisavaju imovine za ubistvo, kad sam vec skrenuo sa teme, ja za to nisam cuo, ajde sigurno kao i za telesne povrede i razne dusevne boli da te tuze, ali da po defaultu ostajes bez imovine, to mi je vec stvarno nepojmljivo, kao ovaj zadrti, da ne kazem slepacki sistem na nivou fundamentalistickih islamskih zemalja.
Mozda mislim da bi trebali isprebijati lopove (za pocetak ove sto dizu cene goriva, registracije, osiguranja, raznih poreza i kradu gde stignu, pa onda i ovih sitnijih) ali ne mislim da bi im trebali secu prste, ruke, glavu...
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:

Post od Филиповић »

Па ко је рекао по дефиницији да се остаје без имовине у случају убиства?!?
Где си то прочитао, мајке ти???
Је`л треба баш све да се напише, да не кажем нацрта???
Је`л треба да се пише да се накнада штете остварује у парничном поступку? То се не зна?
Као што се не зна да виша сила ослобађа одговорности?
Као што се не зна да би доказивањем исте могао да повратиш одузети ауто (притом, ову меру сам ја навео као пример, нисам сигуран да је законодавац предвидео!).
Према томе, спусти лопту и читај пажљиво, да не трошимо драгоцено време...
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Filipovišu kod nas postoji kult pijančenja i opijanja kao što postoji kult pijuckanja. Stvorili smo mit da sa jednim pivom vozimo isto kao i da ga nismo popili.
I sve dok je tako dešavaće nam se ovo što nam se dešava.

Svaki novi zakon ili pravilo gledamo kao na direktan atak na našu privatnost itd itd.

Skoro sam prolazio nešto malo dalje od mesta nesreće, tačnije posle Šiljakovca i celom dužinom puta je neka vrsta naselja. Upravo zato sam i rekao da ima dosta biciklista i to neosvatljenih, pešaka koji se nepravilno kreću itd.
Kada vam u susret po mraku još naiđe kamion ili auto sa jačim svetlima vi stvarno budete zaslepljeni taman dovoljno da ne primetite te pojave na i oko puta.

Neko reče da je vozilo lelujalo po putu. Moglo je svašta da se dešava u vozilu i sa vozačem. Ono što nismo pomenuli je mobilni ili vađenje nečega iz pregrade, torbe, sa sedišta itd dovoljno da na tom delu puta dođe do lelujanja i na žalost sudara.

Ono što nama treba je stroga primena zakona jer nismo normalni, znam da će neki negodovati, možda i sa pravom ali to je moje mišljenje, i auto put u tom delu Srbije.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:

Post od Филиповић »

Слажем се са увођењем реда у свим областима.
Ред доноси бољитак, људи моји, па погледајте најуспешније државе света, све до једне су проткане редом, изграђене на принципу одговорности за своје поступке!
Коме то није јасно?! Па нама у Србији, јер ми вечито расправљамо да ли треба да се поштује неки ред!
Латини су говорили: строг закон, али закон!
Боље и такав него никакав.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Mene je policija u poslednjih deset godina zaustavila mozda tri puta tako da u zakonu moze da pise sta hoce, sve je dzaba.

Sent from my HTC One V
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

Значи, по "твом" принципу - све док неко (не дај боже!) не згази неког твог, није страшно возити пијан...
Мани ме набеђивања друже, Енглези су империју направили на принципу одговорности, а ми са нашим изузецима ево где смо, у говнима!
Ne nego ne citas sta se pise. Apsolutna nula NE. Ako treba smanjiti i ovu toleranciju ispod 0.03 ali apsolutna nula ne. I u toj Engleskoj koju pominjes ima tolerancije. Nisu problem ti koji su ispod limita nego oni koji su 5x presisali i to rade redovno i policija koja ne kontrolise vozace revnosno.
Ono što nama treba je stroga primena zakona jer nismo normalni, znam da će neki negodovati, možda i sa pravom ali to je moje mišljenje, i auto put u tom delu Srbije.
Upravo tako, samo primena postojeceg. Nista mu ne fali, samo da se radi nedostaje.
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:

Post od Филиповић »

Ајд` да се нађемо на 0,03!?!? :loool: :kezo:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

I budžet bi bio puniji i putevi bezbedniji da je implementacija bilo kog od prethodnih zakona bila adekvatna. Ovo je zamajavanje naroda kroz medije, ništa drugo. Najbahatije boli uvo jer se uvek izvuku, kakav god zakon doneli. Običan čovek ovde samo pati, to jest vi i ja.

Biće kao i sa novim ZOBS, par meseci će ljudi da se uplaše, a onda će sve po starom. Nikakva korist, a toliko stvari su promenili. Uopšte nije teško zaključiti gde je problem, nego ne umeju da ga reše.
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:

Post od Филиповић »

Па ово је решење!
Ово је најдрастичнија казна до сад (уколико је уведу, опет понављам да сам само лупио да је то могућа казна!!!), имаће ефекта сигурно, види се и по реакцијама овде на форуму. :)
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Kolika će kazna biti ako vozim 160 u gradu?
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori