http://www.youtube.com/watch?v=EO41OusYDkM
Auto-klima
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Re: Auto-klima
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
Meni kada sam menjao filter klime, onaj mali radijator, ispred kojeg se stavlja filter, je bio sam mokar, znojav. Kada se dobro podznoji, ona i skapa dole po dnu mesta za noge.
Ne znam kako bih to opisao. Kao kada izvadis nesto hladno iz frizidera, a ono se oznoji. Tako nekako
Ne znam jel ima leka tome, sem da stalno nesto duva preko toga i susi ga.
Ne znam kako bih to opisao. Kao kada izvadis nesto hladno iz frizidera, a ono se oznoji. Tako nekako
Ne znam jel ima leka tome, sem da stalno nesto duva preko toga i susi ga.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Auto-klima
Ne sme da izlazi para, dim...verovatno mu ledi klima.
Offtopic
Dag kakav je to novi besni avatar? Jel treba da padne predstavljanje ili sta?
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Dag kakav je to novi besni avatar? Jel treba da padne predstavljanje ili sta?
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Red bi bio 
T
T
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Jedno pitanje.
Npr.napolju je 10c,podesim na 22 i on ce grejati do te temp. A ako je napolju 35 i ja mu opet zadam tih 22 da li ce se tada kompresor sam upaliti? Koliko sam primetio nece vec moram posebno da je upalim tj.iskljucim "eco". Ako je podesena na auto,valjda treba sama da skonta da je toplo i da treba da hladi...Da li je tako i kod ostalih automat.klima?
T
Npr.napolju je 10c,podesim na 22 i on ce grejati do te temp. A ako je napolju 35 i ja mu opet zadam tih 22 da li ce se tada kompresor sam upaliti? Koliko sam primetio nece vec moram posebno da je upalim tj.iskljucim "eco". Ako je podesena na auto,valjda treba sama da skonta da je toplo i da treba da hladi...Da li je tako i kod ostalih automat.klima?
T
Na Hondi nemamo Eco, tako da sve radi sam na Auto.
TT
TT
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Eco mod je nešto sasvim drugo u ovom slučaju, na auto mora da se pali kompresor.dunx81 napisao:Jedno pitanje.
T
Da, kompresor uvek radi a zadata temp od 22C se dodatno koriguje za faktor osuncanosti kabine tj ako je jak intenzitet Sunca onda klima vise rashladjuje, i obrnuto ako je mrak ili noc klima smanjuje aktivnost.dunx81 napisao:Jedno pitanje.
Npr.napolju je 10c,podesim na 22 i on ce grejati do te temp. A ako je napolju 35 i ja mu opet zadam tih 22 da li ce se tada kompresor sam upaliti?
T
Uz kompresor i hladjenje pali se i grejanje pa se mesa vazduh da bi bilo prijatno, ne duva onako ledeno blizu nule vec samo onoliko koliko je dovoljno da odrzi zadati nivo komfora.
Eco obično znači da se ne pali kompresor, tj da neće da radi klima - forsirano gašenje klime, ne znam kako drugačije da nazovem. Konfuzno rešenje i nalazi se na nekim starijim kolima. Na staroj Octaviji je bilo tako nešto, na FL su već komande vraćene normalno. Na A7 je takođe normalno i logično, ima Auto i AC.
Eco je u stvari AC dugme koje svetli kad je klima ugašena.
Eco je u stvari AC dugme koje svetli kad je klima ugašena.
Kod mene nece. Uslov da klima hladi bilo u man.ili u auto modu je da uklonim "eco" sa displeja pritiskom na istoimeno dugme.
T
T
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ne znam kako u auto modu da ohladi na zadatu temp ako je ugasen kompresor.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Auto-klima
Pa dobro zavisi od proizvodjaca. Uglavnom cim sija ili pise Econ kompresor ne radi.
Pretpostavljao sam da ce sistem sam skontati da treba da upali kompresor kako bi ispostovao zadatu temperaturu.
T
T