Procena koliko vredi platiti
Re: Procena koliko vredi platiti
Ljudi ne preterujte. Nema ovo nikakve veze sa mržnjom prema Opelu.
Ako neko hoće baš 1.6 Astru sa navedenom opremom on će dati i 13.000 eura jer mu je 4000 jeftinija od nove.
Problem je što astra nije golf GTI i ne postoje kupci koji jure specifičan motor i opremu već oni koji hoće Astru benzinca. Njima je ovaj auto preskup jer imaju skoro isti nov za iste pare.
Ako neko hoće baš 1.6 Astru sa navedenom opremom on će dati i 13.000 eura jer mu je 4000 jeftinija od nove.
Problem je što astra nije golf GTI i ne postoje kupci koji jure specifičan motor i opremu već oni koji hoće Astru benzinca. Njima je ovaj auto preskup jer imaju skoro isti nov za iste pare.
Чим је чуо да Бајага који нема возачку дозволу решио да рекламира Опел - скењо се па продаје
!
Нема то Слобо везе са кризом. И та кола су стара годину и по. Криза почела пре. Закон трговине. Има свака роба свога купца. Има ко ће дати
и пет пута више пара за нешто што не вреди. Док је оваца биће и шишања....свако извуче неку пословицу. Ја по навици одмах нудим мање пара ако нећу
да ми пишу рачун. Поделимо ПДВ и готово. Поштено.

Нема то Слобо везе са кризом. И та кола су стара годину и по. Криза почела пре. Закон трговине. Има свака роба свога купца. Има ко ће дати
и пет пута више пара за нешто што не вреди. Док је оваца биће и шишања....свако извуче неку пословицу. Ја по навици одмах нудим мање пара ако нећу
да ми пишу рачун. Поделимо ПДВ и готово. Поштено.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Tex, pa zamisli situaciju u kojoj ces se verovatno naci uskoro ako si jos pri zamisli da uzmes dzip tj. SUV. Stavis ovde da raspravljamo o ceni tvog BMWa, stavvis cenu od oko 23-24k e sto ja mislim da je realno, za takve kupce, znaci 30% od placenog otprilike, a neko ti kaze ma kakvi ja ti dam 15-16.000e toliko vredi, pre cu kupoti nov BMW1 ili G VI, ili ne znam ni ja sta. Novo je novo, a tvoj auto jos nije razradjen, bukvalno.Texonja napisao:Problem uvek nastane kada neko nesto pita, neko drugi da misljenje i onda neko treci (kao danas Dag) krene sa nekim moralnim stranama price. OK, ti mislis da je 13k dobra cena, ja ne mislim i pre cu kupiti nov pa makar bio 1.4 i sa nesto manje opreme. Ali nemoj da ja ispadnem los covek jer smatram da je nesto skupo i jer bih pre uzeo nesto drugo.
Slobo, ako je tom zaista hitno i doslo je do toga da mora da proda auto (bas mora) onda on i jeste Jaric Zivadin i treba mu neki komsija govnar koji ima pare i zeli da kupi.
Ili jos bolji primer, uzeo si BMWa sa full opremom, platio ga 45.000e, i a neko sutra kupuje klot BMW3 nov, a on kosta lupam 33.000e a ti tvog cenis 33.000e posle godinu dana sa 20k km. I onda mi kao raspravljamo gde toliko apra kad je nov 33k e, jeste da ovaj polovan ima opremu, ali polovan, to ne vredi vise od 22-23.000e.
A u stvari vise si nego ja svestan sta znaci izgubiti 50% vrednosti na vozilu, i to 2 vozila, nova vozila. Ali to je takva klasa, tesko se prodaje i velika je cifra kako za kupca tako i za prodavca, da te dusa boli. Ali dobro bolje tako nego da ne vozis ni jedan.
A da sto se tice cene Astre, da kupujem bas taj auto ja bih ovu uzeo, ponudio bih naravno manje-jer jel uvek hoces za manje da kupis, ali 10% nize je vise nego realno. A 9k evrica je bezobrazno.
I ja bih, i teram ih kad pocnu da spustaju u nedogled. Be mi se za vase pare, pre cu uzeti kredit ili spustiti cenu ja vise nego takvi da mi spustaju.Texonja napisao:Da, takvih ima... znam jednog iz Indjije. Zove redom ljude koji dobijaju automobile na nagradnim igrama, pa nudi duplo manje.
Seljo vadio pare da mlati, ja ga oter'o.
DO sad nikad nisam prodao auto ispod neke zacrtane cene. Evo pre neki dan mi nudili za Paju 5500e, nedam i nedam, cao. 100e manje, tj. 250e sam spustio od pocetne i to je to, iz principa nedam. Sutra cu ga staviti na oglas za 5.500e pa ce otici za 24h ako hocu, ali bezobraznim nedam.
Juce isto za stan. Ja trazio 34.000e rekao 33.000e oni nude 30.000e, ma cao bre nedam ispod 33.000 kupi negde u lepoj materini, za te pare na Grbacici od mene neces. Reko pa idite kupite za te pare kad ima, a oni kao pa ovaj nam se svidja. Pa onda plati, ne poklanjam 3000e nisam dobrotvorna ustanova. Nisam ih isterao jer su da kazem fini ljudi, stariji, ali bajo tvoja ponuda ispod moje ne ide, pa mozes mi mahati 3 dana sa 30.000e, ja trazi 33.000 i cao. Kaze razmisli. Reko razmislite vi, pa kad odlucite da dodate jos 3000e javite se.
edit by mod: Spojena dva uzastopna posta.
Razlika je što se BMW kupuje sa opremom, a ne bez nje, a opel se kupuje benzin ili dizel.
Slazem se sa onima koji misle da je u ovom slucaju bolje uzeti NOV a manje opremljen primerak. Tako bar razmislja vecina kupaca ove klase automobila.
Da je u pitanju neka sportska verzija onda bi bila druga prica.
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
znaci covek koji vozi auto od 17 000 evrova je socijalni slucajnikaragva napisao:Pa s obzirom da je kupio i da vozi Opel jeste socijalna kategorija.

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Bas mislim da je drugacije, da ce radije uzeti sa 11k km, bolje opremljen sa jacim motorom, nego da uzme ogolicen sa 100ks...Floyd napisao:Slazem se sa onima koji misle da je u ovom slucaju bolje uzeti NOV a manje opremljen primerak. Tako bar razmislja vecina kupaca ove klase automobila.
KAd bi seli u jedan i drugi, i sami bi shvatili razliku..
Brzine idu u H-a !!!

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
To je individualna stvar koja se ne moze generalizovati. Cinjenica je da ima kupaca i za jedno i za drugo
Pa dobro nije socijalna kategorija da nema leba da jede, ali ako pogledas ljude koji poseduju automobile. Ako cemo ici u krajnjost, da imas prakticno neogranicen budzet ne verujem da bi kupio opela, zar ne?sashicus napisao:znaci covek koji vozi auto od 17 000 evrova je socijalni slucajnikaragva napisao:Pa s obzirom da je kupio i da vozi Opel jeste socijalna kategorija.![]()
![]()

Takodje je i medju prvima koja se pojavila u gradu, ako ne i prvaPuzo81 napisao:Ova astra stoji na Detelinari dugo,cesto prolazim pored nje!
Nisam bio par dana za kompom, i vidim ode ova tema lepo gde ne treba 
Aj da zavrsimo sa socijalnim slucajem, covek kupuje stan, zapravo kupio je pa mu sad nesto hitno fali da zavrsi finansijsku konstrukciju, malo se preracunao. Dakle, nije da ga treba zaliti sto mora da proda, dobar mu je razlog.
Drugo, kazete da taj auto kosta nov 17 000e, ma kosta malo sutra. Kosta on toliko po katalogu, ali dajte molim vas, pa bar na ovom forumu znamo da se kola ne kupuju po katalaskoj ceni. Idite u Opel servis kao ozbiljan kupac i taj auto ide za 15 000e sigurno.
Uglavnom, bilo kako bilo, ja sam im rekao da ga nikako ne kupuju za preko 11 000e, mada sad su se i oni zainteresovali za nov auto kad su videli cene novih opela, bili su vec u salonu, dobili neke ponude...
Poenta je, on vredi kolko vredi, ako stvarno oces da ga prodas hitno, onda moras da ga prodas ispod cene. Ovi ljudi su i hteli neplanirano da ga kupe jer su mislili da je stavrno dobra cena, inace nisu planirali jos da kupuju auto vec tek oko nove godine. Dakle ovaj auto za 13 000e nikako nije extra ponuda, mozda je i ok cena, al nikako nije nesto izuzetno.

Aj da zavrsimo sa socijalnim slucajem, covek kupuje stan, zapravo kupio je pa mu sad nesto hitno fali da zavrsi finansijsku konstrukciju, malo se preracunao. Dakle, nije da ga treba zaliti sto mora da proda, dobar mu je razlog.
Drugo, kazete da taj auto kosta nov 17 000e, ma kosta malo sutra. Kosta on toliko po katalogu, ali dajte molim vas, pa bar na ovom forumu znamo da se kola ne kupuju po katalaskoj ceni. Idite u Opel servis kao ozbiljan kupac i taj auto ide za 15 000e sigurno.
Uglavnom, bilo kako bilo, ja sam im rekao da ga nikako ne kupuju za preko 11 000e, mada sad su se i oni zainteresovali za nov auto kad su videli cene novih opela, bili su vec u salonu, dobili neke ponude...
Poenta je, on vredi kolko vredi, ako stvarno oces da ga prodas hitno, onda moras da ga prodas ispod cene. Ovi ljudi su i hteli neplanirano da ga kupe jer su mislili da je stavrno dobra cena, inace nisu planirali jos da kupuju auto vec tek oko nove godine. Dakle ovaj auto za 13 000e nikako nije extra ponuda, mozda je i ok cena, al nikako nije nesto izuzetno.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Iskreno,ta Astra vredi tacno 12.000e i da budes srecan super kupovinom.
11.000km... Pa ljudi,to ni razradjeno nije,ja toliko predjem za 3 meseca...
Po konfiguratoru je ta Astra sada 19.361e...
Dakle standardan Cosmo paket i elektricna rucna sa ovom sivom bojom.
http://www.opel.rs/vehicles/salon/putni ... l#/summary
To je 40% niza cena za 11.000km i skori izlazak iz garancije... Po meni sasvim korektna cena.
11.000km... Pa ljudi,to ni razradjeno nije,ja toliko predjem za 3 meseca...
Po konfiguratoru je ta Astra sada 19.361e...
Dakle standardan Cosmo paket i elektricna rucna sa ovom sivom bojom.
http://www.opel.rs/vehicles/salon/putni ... l#/summary
To je 40% niza cena za 11.000km i skori izlazak iz garancije... Po meni sasvim korektna cena.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Upravo tako, 12.000 je realna cena, bez emocija. Svaki novi auto prve godine izgubi 20%, a sledeće 10-15%. Bez obzira na brend i model. Ne verujem da bi ikoga od forumaša koji misle da je ta cena niska zanimalo koliko je auto onomad plaćen kada bi ga sada kupovali već bi smanjenje cene računali u odnosu na trenutnu cenu novog.
Interesovalo bi Dag-a. On je covek humanista.

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!