discus hernia

Razne teme, pitanja, iskustva
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Re: discus hernia

Post od Gaginh0 »

Aj da razjasnimo, posto me mrzi da citam postove duze od 3 reda, gde se javlja taj bol kod diskus hernie?
Msm mogu da procitam na netu, ali eto hocu od vas da cujem koji ste imali iskustva...

Ja sam pola januara i pola februara imao bol u ledjima, u lumblanom delu koji delom prelazi u sakralni. Nije to bio onaj bol kad se ukocis u ledjima "zbog promaje" vec nesto smaracki, mogu biti i aktivan i odmarati i grejati to mesto - opet boli kad se sagnem. Jel to to? :o

Sad je me hvala Bogu proslo, vec mesec dana nemam problema, ali koliko sam citao to se lako vrati... -.-'
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Tu imaš koliko ja znam dve varijante. Fasete, koji su neki valjda ligamenti, koji isto mogu da pritiskaju nerv i prave bol i diskove koji mogu da ispadnu iz ležišta i rade istu stvar. Isto mogu da nateknu pa udaraju u živac. Kod prve varijante ispadanja, operacija je valjda jedino rešenje, a kod druge varijante gde samo natekne jedan deo i izađe neka kiselina se rešava terepijama, pre svege vežbama.
Eto onako laički u kratkim crtama :)

Sad još sam našao podatak da ako udara u nerv onda boli, a ako udara u krvni sud onda trne. Ne znam koliko je to pouzdana informacija.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Da ne otvaram novu temu, kad je slicno podrucje.

Da li je neko cuo, isao ili ima iskustva sa namestanjem prvog vratnog prsljenja - atlasa.
Znam par osoba koje su to namestile, i imaju poboljsanja u vezi vratnih misica, misica oko ramena i drzanja generalno, cak i neka poboljsanja vezana za vid, sluh, glavobolje..itd
To se radi nekom svajcarskom metodom (aparatom) odnosno masazom i traje desetak minuta..
Na prvi pogled mi deluje malo rizicno jer tu prolazi kicmena mozdina.. ali mozda i nije tako strasno
Da li znate nesto o tome?
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Cuo sam ja. Ali ne mogu, a da ne budem skeptik po tom pitanju. Pogotovo kada vidim koliko kosta :)
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Cena po meni nije problem. Jeste velika za nas standard. Ali za zdravlje nista nije skupo. Koliko potrosimo na druge stvari...
Mene vise u startu brine da li je to 100 posto bez rizika..
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Verujem da jeste. Isto kao i vecina medikamenata koji se prodaju kod nas i lece sve. A u stvari dobijes deci meda po ceni od 200e :) Med je dobar i zdrav, svakako :)
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Sve je moguce. Mene je pre svega iznenadilo sto znam neke osobe kojima je zaista pomoglo posle dugogodisnjih problema. Imam neki problem sa vratnim misicima pa zato i pitam sve ovo..
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Pa jesi li bio kod lekara?

Inace, autosugestija je cudo :)
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Razna su mišljenja o tome i kod onih koji to rade.
Jedni podržavaju ovu metodu, drugi onu... Bem li ga. Jedino što mislim da te masaše i neinvazivne stvari ne mogu da škode.

Inače šire uzevši ja mislim da je kiropraktika dobra stvar. Bio sam par puta na tretmanu, Nekad bzvz, i stvarno se bolje osećaš kada se izlomi. Doduše, nije to dugog veka jer lošim sedenjem grbavljenjem i slično se opet vrati na staro :mrgreen:
A jednom sam se baš bio pošteno ukočio i dosta mi je pomoglo, odmah sam osetio 50% olakšanja i oporavio sam se brže nego prethodnih par puta...
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

nikaragva napisao:Pa jesi li bio kod lekara?

Inace, autosugestija je cudo :)
Aha, i dobio neke vezbice koje radim vise od godinu dana i pomazu prilicno, sigurno je 50 posto bolje, ali isti lekar mi savetuje i namestanje atlasa.. Video sam na nekom klipu sta se tu pomera i sta kroz njega prolazi pa sam se iskreno malo uspanicio :)
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Pa ne znam. Ako odes, javi se posle da cujemo sta je bilo :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

..ako se i ne javiš znaćemo šta je bilo... :)
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Ja idem bar jednom godišnje kod kiropraktičara i dosta mi pomaže. Imam problema sa leđima , česta kočenja u predelu vrata i posle tretmana sam miran jedan period što se toga tiče.
Odgovori