Obrazovanje i školstvo

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Re: Obrazovanje i školstvo

Post od Captain Slow »

Pošto se Floyd našao uvređen, ja mu se javno izvinjavam jer mi to nije bila namera,
nemam nameru da provociram nikoga, realno ne zanuima me ko je šta završio ni u pravom životui a tek na foumu pff,
samo sam prokomentarisao da nije tačno što je napisao jer znam iz ličnog iskustva.
Ako je to provociranje i podjebavanje, evo, izvinjavam se još jednom Flojdu.
Mislim da je realno veći problem Floydovo pisanje tipa ovog upućeno meni a ja nisam protumačio to kao podjebavanje
i nisam se našao uvređen i izbačen iz takta čak i kad me je nazvao ružnom rečju i iskulirao sam sve
Floyd napisao:Zbog ovog nadobudnog stava su mi ETF-ovci oduvek isli na paju ;)
ali ok, dečko ima 10k postova, ja 300 puta manje, jasno je ko je zaštićen u svakom slučaju, razumem ja kako svet funkcioniše i sve ok.
Evo, i treći put se izvinjavam Floydu, nije mi namera da vrežam bilo koga :pivo: .

Kajak tebe nisam spomenuo nigde, ne znam što se trpaš, nema potrebe.

Moje pisanje u ovoj temi je završeno.
Pozdrav svima.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

To sam hteo reći još odmah, šta sam znao šta je plan i program studija kada sam upisivao faks sa 18 godina, nisam znao gde zeka pije vodu...

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ma kako niste znali? Postojao je spisak predmeta i neke osnovne informacije sigurno. Na FON-u se sećam da su delili i neke flajere gde je opisano šta znači koji smer u kratkim crtama. Jes' da je u tim godinama poprilično sve ravno, a pogotovo nama što smo upisivali fakultete za pred kraj i posle rata u bivšoj Jugi - stvarno je tih nekoliko godina bilo potpuno beznadežno.

Verujem da je sad situacija mnogo bolja i da su informacije daleko dostupnije nego onomad.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

July 1, 1997 Spain 70–79 Yugoslavia :)
To je jedino cega se secam tih dana :)
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

nidza napisao:Ma kako niste znali? Postojao je spisak predmeta i neke osnovne informacije sigurno. Na FON-u se sećam da su delili i neke flajere gde je opisano šta znači koji smer u kratkim crtama. Jes' da je u tim godinama poprilično sve ravno, a pogotovo nama što smo upisivali fakultete za pred kraj i posle rata u bivšoj Jugi - stvarno je tih nekoliko godina bilo potpuno beznadežno.

Verujem da je sad situacija mnogo bolja i da su informacije daleko dostupnije nego onomad.

Na pravnom de fakto ne postoje smerovi, iako nešto ima što se zove različitim imenima. FON je verujem uvek prednjačio što se informisanosti tiče, u bilo kom smislu. Pa mi smo dobili el. prijavu ispita tek pre godinu-dve, i to i dalje moraš da odeš do faksa da ubaciš uplatnicu, tako da praktično ne postoji el. prijava. :)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

U NS postoji. Uplatiš novac na "svoj" račun kod fakulteta, pa se u terminu za prijavu ispita preko interneta on samo prebaci.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

U moje vreme su ispiti bili free. Odnosno prijava ispita je bila free :)

Ja sam svaki rok prijavljivao sve ispite :D
Otkud ja znam za cega cu dobiti inspiraciju par dana pre roka :D
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

I kod nas je besplatna, tj. ako polazes preko 4x tek posle placas, ali ni to ne mora, niko ne kontrolise. Al' zato je skolarina 160000rsd. Doduse besplatne su prijave i ako si na budzetu.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Vama je unapred uracunata prijava.
Ovo kao satro dzaba je samo da vam bude lakse :mrgreen:

Tapatalk
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

I na Saobracajnom je besplatna prijava ispita, tj pise da se posle treceg puta placa ali to im je APP fora. Skolarina 90 hiljada.

A sto se tice informacija o planu i programu, pa kupio sam knjigu pod nazivom informator i nisam je ni pogledao. :mrgreen:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Na Ekonomskom posle 3. puta se placa 1500rsd ispit.
A apsolventi placaju 1500 rsd svaki ispit :kuku:

I to proveravaju redvno. Nikad se nisu zajebali..
Vanredni rok 3500rsd po ispitu :-|
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Da na EKOF-u je baš šurenje. Ja sam baš baš jeftino prošao sa cenom studija generalno.

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Kod mene se uvek svaka prijava plaća 50din (elektronski ili kupovinom markice koja se lepi na kartonče koje košta 10din i na kom su svi predmeti za tu godinu) a nakon trećeg izlaska se plaća valjda 600din al imam utisak da to nije ažurno pa se nekad neko i provuče valjda. Mada možda su sad ažurniji :D
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ustvari kod mene kad se sve sabere 180.000 je skolarina, nakarikaju jos 20k nesto sitno odvojeno, ali moras i to uplatiti pri upisu, sabani :twisted:

Pa bre treba dorucak svako jutro da me ceka u amfiteatru :glavomuzid:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Sad mi je palo na pamet, kako polazete pismeni ispit tj. na cemu pisete odgovore? Mi imamo "sveske" koje su u sustini beli A3 papiri presavijeni na pola, zaheftani na sredini i na prvoj strani je odstampan logo fakulteta, i razna polja za upis imena, broja indeksa, predmeta i sl. I to placamo 50 din. Kako je kod vas to reseno, isto kao i kod nas?
Odgovori