Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Wolfy
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 15:15
Garaža: BMW 535d

Re: Dobro veče

Post od Wolfy »

Dobro je...uplasio sam se da mi sada nece rega biti 150k+,a za one preko 3.0 nekih 300k...Ali I ovo je mnogo :/
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Dobro veče

Post od dag81 »

Za 3.0 neces ni osetiti.:grin:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Nešto korisno.

Neće smeti da vam traže ambalažu
Izvor: RTS, Tanjug

Beograd -- Novim Zakonom o zaštiti potrošača rok za odgovor na reklamaciju skraćen je sa 15 na 8 dana, a najduži rok za zamenu, popravku ili povraćaj novca je 30 dana.

Predsednica Centra za zaštitu potrošača Vera Vida rekla je za RTS da će potrošač kod reklamacije morati da ima fiskalni račun, ali da ukoliko nema ambalažu za proizvod to neće biti prepreka za reklamaciju.

"U komunalnim preduzećima biće obrazovani saveti u koje će ulaziti predstavnici potrošača tako da ćemo moći da utičemo i na formiranje cena komunalnih usluga i da pratimo opravdanost poskupljenja", rekla je Vida.

Ona je dodala da će tržišna inspekcija ubuduće imati proširene ingerencije i veću kontrolu nego do sada.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

To cuvanje ambalaze je najveca glupost koju su mogli da smisle prodavci kao jedan od uslova za priznavanje garancije.
Kada sam uzimao tv preko lika sto dovlaci iz Madjarske, on mi je sam covek rekao da bacim kutiju, jer to samo kod nas ima

Tapatalk
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ni do sada ambalaza nije morala da se cuva, ali je bilo pozeljno. Tako ce biti i ubuduce. Kada predas tv ili laptop, 90% ces ih dobiti popravljene pa sad vidi da li je bolje da su putovali do servisa i nazad u svojoj ambalazi ili strec foliji.

Problem cesci u praksi je kada ne postoji osnov za reklamaciju, a ljudi zele zamenu robe za neku drugu ili povrat novca, a da na sve to nemaju ambalazu. Tu nema pomoci.

Ovo za skracenje roka za "odgovor" i resavanje reklamacije je dobro jer ce time naterati servise da budu efikasniji. Ima tu i do prodavca i uvoznika, ali obicno je servis taj koji je "zatrpan".

Sent from my HTC One V
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Nisam sad razumeo, da li je moguce vratiti savrseno ispravan uredjaj, ako ti ne svidja, u nekom roku nakon kupovine ili ne?

Sta prodavnica radi sa tim uredjajima posle?
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Slobo, sve je to ok, ali necu od stana da pravim kartonazu zbog njihovog idiotskog pravila.
Sto povlaci za sobom gubitak garancije

Tapatalk
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Pa rekoh da nije ni bilo pravilo. Prodavac je duzan da primi robu bez ambalaze i posalje je u servis, ali ne i da ispravnu robu odmah zameni za nesto drugo ili da dobijes pare posle par dana ili nedelja. Treba poci od sebe.

Ima tu i nesto drugo, a to je sto ljudi misle da bez servisa moraju dobiti zamenu, sto je najveca glupost.

Donese ti musterija neispravan usisivac i uz galamu trazi da joj se vrate pare odmah, a u cevi komad parket lajsne... Prvi i jedini slucaj da sam video da su musteriji odmah vracene pare za neispravan telefon bez slanja na servis zavrsio se tako sto je musterija odmah dobila pare, a prodavnica je poslala telefon u servis kao da je isti u startu bio neispravan (nije se palio). Posle par dana servis je ponistio garanciju i vratio telefon, a u izvestaju je pisalo da je telefon bio u vodi. Ima puno primera kada musterije zlopotrebljavaju zakon i volju prodavca.

Sent from my HTC One V
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Danas sam bio do Tempa i nadjem Nemacku Nutelu :D 450 grama kosta 344 dinara. Imaju i Francusku, ali ona je 1kg.

Slika

Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ovo je off topic. :delete:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Uf, promasih temu :D Moze li moderator da premesti u temu o slatkisima? :D
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Crkla mi sijalica :(

Dragaaaaneeeeeee!!!! :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Dođi ponovo u Krnjaču. Rešićemo. Čekićem. :kezo:
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

methane.master napisao:Crkla mi sijalica :(

Dragaaaaneeeeeee!!!! :kezo:
zavrsicemo ovih dana :)
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Sad dodjoh sa zurke, pasenogov burazer slavio 18-i pa isli malo. Zaustavila me ista patrola dva puta, kad sam isao da sipam gorivo i kad sam se vracao, temeljiti ljudi. Ovde je BMB95 1.37 a 98-ica 1.40, ja konj nisam primetio pa natocim 95 a mogao sam malo pocastiti auto...
Odgovori