Nisam bas licno citao GR propis ali ne vidim kako bi izostala GR iz opstih pravila.Heinz napisao:Može ona da bude i na sto jezika, kad GR ima pravo da traži međunarodnu po tim istim konvencijama i sporazumima.
Sumnjam u to sto si napisao, jer je upravo evropska konvencija stvorena da se to izbegne, i definisala sta i u kojoj formi treba da sadrzi euro vozacka dozvola.
Veoma sumnjam da GR ima pravo da zatrazi medjunarodnu vozacku jednom Nemcu, Svedjaninu, Svajcarcu,...Srbinu i svima ostalima koji su u tom sistemu odavno.
Pod ekspresno bi ih svi u Evropi doveli u red i uveli u sistem koji vazi u Evropi jos od kraja 60tih godina.
U Evropi nemaju ni pasose za prelazak granice niti to iko trazi a sad da je vozacka medjunarodna u tom statusu u Gr, iskreno vrlo mi je sumnjivo.
Ali da Grci vole da maltretiraju strance, da vole da traze mito, da vole da na kvarno nesto probaju da izmisle pa ako prodje to znam iz prve ruke i mnogo tudjih iskustava.
To su radili jos dok im je vojna hunta upravljala a tek kasnije su jos razradili sistem, i nisu oni jedini na ovim geografskim prostorima koji vole da zatraze nesto van pravnih okvira.
Ja sam sa Grcima veoma oprezan, i sve moram da proverim 5 puta jer sam naucio da su skloni prevarama ako iole osete da moze da prodje.
Ja to resim na nacin da sve trazim napismeno, i tu onda obicno bude pa nismo se kao razumeli, pa izvinite, pa mi smo znate novi itd,... stosovi kao i kod nas prema strancima.
Grcka je zemlja masovnog dolaska stranaca, sigurno se dogodi neka saobracajna nesreca u kojoj ucestvuje neki stranac sa vozilom, neposedovanje validne vozacke (u ovom slucaju to je samo medjunarodna po tom nekom propisu kako kazes) znaci upravljanje vozilom bez dozvole.
Sa svim posledicama koje to povlaci.
Mozda i jeste tako kako kazes da Grcka ima pravo da trazi taj poseban oblik dozvole ali to podrazumeva i da svaki grcki vozac (ukljucivo i kamiondzije) trebaju takvu posebnu dozvolu za prolazak kroz Srbiju na bazi reciprociteta.
Ako nista drugo, sami Grci koji masovno tranzitiraju bi se pobunili kod svojih da se to resi, odavno pretpostavljam da postoji problem.
Moje misljenje je da AMSS kao privatna firmab u svemu ima jasan interes za taj dokument.
@code, trip advisor je americki sajt ?
Za neevropske vozace obavezna je medjunarodno vozacka dozvola u celoj Evropi.
Mi ne pricamo o vozacima iz SAD vec o gradjanima Srbije i njihovim evropskim dozvolama.
Problem moze biti zasto bi neko uzimao nepotrebne dokumente, troiso vreme i novac?