Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Rakhil »

Ne bih da ispadnem smarac (mada je to neminovno :mrgreen: ), ali ovo sa poreskom je direktna posledica par stvari koje su opste mesto kod nas:
- svaki privatnik cim zaradi kupi dzip, to sve treba oporezovati
- minimalna plata treba da bude 500 evra
- treba da se subvencionise Fiat, kako drugacije
- svaka privatizacija je pljacka
- ne sme biti otpustanja u javnom sektoru, sta ce ljudi da rade
- ua zakon o radi, ziveli sindikati
i jedna od mojih omiljenih:
- nisu nasi propisi losi, samo se ne primenjuju kako treba
Ovo sad je stroga primena nasih poreskih zakona koji "nisu losi, samo se ne primenjuju"
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Dži, uzmi pa lepo štrajkuj kao advokati, pa posle malo cenkanja možda smanje na 40% povećanje poreza.

Najjače je što ovi što duguju stotine miliona rade najnormalnije. To kao ako nekom pozajmiš 100€ onda on ima problem, ali kad mu pozajmiš 10-50-100k € onda ti imaš problem.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Uroš S. napisao:Sreća pa ćemo sad od muslimanske braće(koji su pri tom finansirali borce protiv kojih su se naša deca (koje je u rat slala današnja vlast na čelu sa predsednikom i premijerom) borili pre samo 20 godina) i rusa da se kreditiramo.

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk

Uroše bio si klinac u to vreme tako da se batali te priče šta su njih dvojica radili.

MMF sam napomenuo kao nekoga ko trenutno pritiska državni vrh da vraća podignute kredite i ako malo ispratiš moći ćeš da čuješ da je to naplata poreza i prodaja javnih dobara.

Iskreno ne znam kako i šta će Rusi i Arapi da traže ali nama generalno nije dobro, zbog načina na koji smo živeli i načina na koji smo vodili državu a kako stvari stoje teško da će bilo ko u budućnosti nešto moći da promeni.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Uroš S. napisao:Sreća pa ćemo sad od muslimanske braće(koji su pri tom finansirali borce protiv kojih su se naša deca (koje je u rat slala današnja vlast na čelu sa predsednikom i premijerom) borili pre samo 20 godina) i rusa da se kreditiramo.

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk

Svejedno od koga ces uzimati pare ako tako gledas, istok i zapad ( pogotovo ) finansira sad i finansirali su ranije te borce ( ekstremiste ) o kojima pricas...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Rakhil napisao:Ne bih da ispadnem smarac (mada je to neminovno :mrgreen: ), ali ovo sa poreskom je direktna posledica par stvari koje su opste mesto kod nas:
- svaki privatnik cim zaradi kupi dzip, to sve treba oporezovati
- minimalna plata treba da bude 500 evra
- treba da se subvencionise Fiat, kako drugacije
- svaka privatizacija je pljacka
- ne sme biti otpustanja u javnom sektoru, sta ce ljudi da rade
- ua zakon o radi, ziveli sindikati
i jedna od mojih omiljenih:
- nisu nasi propisi losi, samo se ne primenjuju kako treba
Ovo sad je stroga primena nasih poreskih zakona koji "nisu losi, samo se ne primenjuju"
Ja onda gledam pogrešne privatnike :)
500€ ili ne je za diskusiju, al većina "plata" su zapravo dzeparci sa kojima možeš da se slikaš...

A ja za naše poreske propise nisam čuo ništa dobro nikad, za ZOBS tvrde da je dobar :mrgreen:
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Pogledajte na APR-u neto dobitak turistickih agencija... :kuku:
Pa to je takva smejurija da bih uzeo pusku u ruke i sve ih pobio da ne pocrkaju od gladi i nemastine... :besan: :glavomuzid:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Ljudi, nama ne treba ni MMF ni vraćanje kredita. Mi nemamo para za penzije do kraja godine, zato treba da se namakne šta može da se namakne.
Pogledajte samo novi predlog zakona o penzijama, imate od juče kod Vulina na sajtu. 45 godina staža i 65 godina života.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

McGruja napisao:Pripucaće ljudi, neće ovo moci jos dugo
There, I fixed it. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

HaAhajajj Bravo, Gezo
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Rakhil napisao: - nisu nasi propisi losi, samo se ne primenjuju kako treba
Kakav god da je zakon o porezu na dohodak ne primenjuje se kako treba. Država je krenula da otima. Najbukvalnije.

Za početak nek svi paušalci pogledaju rešenja i nek kažu da li negde piše da je osnovica prosečna plata. Piše i to piše da je prosečna plata oko 70.000 dinara. Ono što ne piše da li je to neto ili bruto plata, na kom uzorku je to prosek (opština, grad, republika), a to ne piše vrlo namerno jer je očigledno da se radi o bruto proseku.

Problem je što postoji odluka upravnog suda da se kod paušalaca mora koristiti neto osnovica. To je samo početak. Mrzi me dalje i da mislim i da pišem na ovu temu.
Heinz napisao:Dži, uzmi pa lepo štrajkuj kao advokati, pa posle malo cenkanja možda smanje na 40% povećanje poreza.
Najvećem broju advokata povećanje je bilo debelo preko 40%. Ljudi su dobijali da treba mesečno da plaćaju doprinose i poreze 50 - 70.000 dinara. To može da plati jako mali procenat advokata.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Dobar dan kod mnogih je 100-200€ od čega državi ne ode ni dinar.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Koj jako malog broja je stvarno tako. Nema to ko da plati.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Kad napravis zakone kao sto je nas, ni ne mogu da se primene kako treba. Primer je onih 57.02 dinara - u zakonu pise da kasa mora da se gadja sa prometom 1:1 i tacka, sto ce reci opet zavisis od inspektora. Nesprovodivo.

Pausalcima se i mora pisati bruto plata, porez i doprinosi se racunaju na bruto a ne na neto. To sto su pausalci kao pojava specificni za nase podneblje i nema ih u takvom obliku nigde drugde je druga prica. Ja na resenju imam bruto osnovicu po proseku na opstini i korektivnim faktorima, pa iz toga izvucen neto. Resenje za ovu godinu jos nisam dobio, ali ocekujem bar duplo zbog promene racunanja za sifru delatnosti (upadam u grupu "120% proseka na opstini")
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Kad reče kasa... U zgradi Geozavoda, gde će Arapi kao prodavati Beograd na vodi, treba da bude i restoran. Našli Arapi i koga da ubace tamo, međutim ti ljudi nemaju sa kim da potpišu ugovor da bi mogli da ubace kasu. Nema firme, vlasnika, ništa...
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Odgovori