Ševrolet problemčići
Re: Ševrolet problemčići
Ja smatram, da on samo provali sta je naceto.
Da ga nije provozao, ne bih ni znao da je sistem hladjenja potpuno u rasulu, ili da svecice nisu menjane 120.000km.
Mora ispravan auto, da trpi maltretiranje.
Plin taj po recima plindzije moze mozda i nize sa manjim diznama, ali ne bih ja to vise cackao(radio je on neku kalibraciju), ovo je taman toliko, da moze da se putuje normalno. Isao bi on i ispod 10l, da sam isao samo auto putem, posto sam ja isao preko Fruske Gore, a bile su tu neke kolone.
Da ga nije provozao, ne bih ni znao da je sistem hladjenja potpuno u rasulu, ili da svecice nisu menjane 120.000km.
Mora ispravan auto, da trpi maltretiranje.
Plin taj po recima plindzije moze mozda i nize sa manjim diznama, ali ne bih ja to vise cackao(radio je on neku kalibraciju), ovo je taman toliko, da moze da se putuje normalno. Isao bi on i ispod 10l, da sam isao samo auto putem, posto sam ja isao preko Fruske Gore, a bile su tu neke kolone.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Ševrolet problemčići
Buraz je baksuz za taj auto, njemu se i nov kvario.
Nego Dag dobio sam dve polovne gume , u dobrom stanju, Isto Semperit kao moje, ove sto su popasle klobuk.
Mada moje sa klobukom, su skoro nove, ispod 10.000km imaju.
E sad imam jedan stos, te polovne su malo sire (225/45R17), za 1cm, ali obim im je tu negde.
Moje su 215/50R17.
Te sto sam dobio imaju jos mesa, ali nisu kao ove moje recimo moje su 6mm, ove su oko 4-5mm
, sta mislis gde je bolja pozicija za te sto sam dobio, napred ili pozadi. Moja prednja je dobila bubac.
Obzirom na kriterijum potrosenosti i sirine?
Mada moje sa klobukom, su skoro nove, ispod 10.000km imaju.
E sad imam jedan stos, te polovne su malo sire (225/45R17), za 1cm, ali obim im je tu negde.
Moje su 215/50R17.
Te sto sam dobio imaju jos mesa, ali nisu kao ove moje recimo moje su 6mm, ove su oko 4-5mm
, sta mislis gde je bolja pozicija za te sto sam dobio, napred ili pozadi. Moja prednja je dobila bubac.
Obzirom na kriterijum potrosenosti i sirine?
- dag81
- Kontakt:
Prvo bih pogledao bubac pa video da li moze da secojaca armiranom flekon da nestane. Ako nevstavio bi ih nazad.
A trece posalji slike imam dve od drugara 215/50 17 kumho pa cemo djirati njemu je bitno da proda pa ako su slicne i cena je slicna tako da mu ne znaci. A tebi znaci.
A trece posalji slike imam dve od drugara 215/50 17 kumho pa cemo djirati njemu je bitno da proda pa ako su slicne i cena je slicna tako da mu ne znaci. A tebi znaci.
Probacu sutra da izmerim dubine tih sara, pa cu se javiti sa konkretnim stanjem svih guma.
Meni u principu ne smeta sto su dimenzije malo razlicite, to ne moze da se provali, jer im je profil otpilike isti.
Samo su me istrilovali zbog tog bupca, mada su mi razni vulkanizeri rekli to ce tako na gumam da stoji dok ne udarim ponovo na isto mesto...
Meni u principu ne smeta sto su dimenzije malo razlicite, to ne moze da se provali, jer im je profil otpilike isti.
Samo su me istrilovali zbog tog bupca, mada su mi razni vulkanizeri rekli to ce tako na gumam da stoji dok ne udarim ponovo na isto mesto...
- dag81
- Kontakt:
Znaci da nije velik i da moze da se resi i da nije velik. Islikaj ga iz vise uglova pa mi pusti slike.
Slikacu ga sutra sa boljim aparatom, tj sve gume cu uslikati, pa da vidimo, sta mi je najbolje da uradim.
- dag81
- Kontakt:
Ili jos bolje odes do Ivana da pogleda uzivo i opipa, pa ce ti reci da li moze fleka da resi bubac.
Treba svakako sutra da ga zovnem, za nesto drugo, pa cemo videti.
U principu ako vec imam ove dve gume, u rezervi, nema razloga da ne resim stvari trajno.
Steta za te gumetine, sve to skupo kosta.
U principu ako vec imam ove dve gume, u rezervi, nema razloga da ne resim stvari trajno.
Steta za te gumetine, sve to skupo kosta.
Izmerio sam dubinu sara na svim gumama, koje imam na Epici, i ovim rezervnim.
1. Gume Semperit koje su na autu su na oko 5- 5,5mm sare, i prednje i zadnje.
2. Gume Semperit koje sam dobio, su potrosene malo neujednaceno, jer je jedna novija.
5.0 mm je ta novija, starija je oko 4,5 mm.
Evo slike klobuka:

Evo je slika losije, od ovih sto mogu da iskoristim za zamenu.

1. Gume Semperit koje su na autu su na oko 5- 5,5mm sare, i prednje i zadnje.
2. Gume Semperit koje sam dobio, su potrosene malo neujednaceno, jer je jedna novija.
5.0 mm je ta novija, starija je oko 4,5 mm.
Evo slike klobuka:

Evo je slika losije, od ovih sto mogu da iskoristim za zamenu.

- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Na slici ne deluje strasno ovaj klobuk, jeste udarena, ali deluje ok, naravno dok se ne pogleda uzivo nista. Iskreno nisam citao termu i pricu, a sta je sa ovim zasecenim delom kod klobuka, jel nije stiglo do platana?
Ove druge deluje potroseno, malo testerasto potrosene i onako pri kraju, ako ti nije cim, donesi te gume pa cemo na licu mesta da vidimo da li te da stavljamo na kola ili sta vec....
Ove druge deluje potroseno, malo testerasto potrosene i onako pri kraju, ako ti nije cim, donesi te gume pa cemo na licu mesta da vidimo da li te da stavljamo na kola ili sta vec....
Hvala na savetima Ivancho
Evo merio sam ponovo potrosnju u gradu, sad sam malo pustio nogu, i normalnije vozio.
To ocigledno ima cenu, 18l plina na 100km, previse za te performanse.
Znaci neki saldo, je 10-11, otvoreno, 17-18 po gradu, otprilike isto, kao sto mi je Z10 trosio benzina (5,5 vs 8.5l).
Takodje od kad su svecice zamenjene, poneki put ima tendenciju da sa mukom prelazi na plin, odbije, ili se zatrese, cak i ugasi.
Osecam mozda i da je grublji motor nego na benzinu.
Kanda, mu opet treba to stelovanje (glupi plin... )

Evo merio sam ponovo potrosnju u gradu, sad sam malo pustio nogu, i normalnije vozio.
To ocigledno ima cenu, 18l plina na 100km, previse za te performanse.
Znaci neki saldo, je 10-11, otvoreno, 17-18 po gradu, otprilike isto, kao sto mi je Z10 trosio benzina (5,5 vs 8.5l).
Takodje od kad su svecice zamenjene, poneki put ima tendenciju da sa mukom prelazi na plin, odbije, ili se zatrese, cak i ugasi.
Osecam mozda i da je grublji motor nego na benzinu.
Kanda, mu opet treba to stelovanje (glupi plin... )
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Izgleda da taj plin u samom startu nije ugrađen kako treba
Znam da je već rečeno, ali ... VOZI NA BENZIN.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Hehe, ima 70l rezervoar, ja samo da ga napunim do vrha, treba mi 10ak somica 
Generalno, mozda bi mogao manje da trosim benzina u gradu, jer pored tih 18l, on sigurno spali i koji litar benge. Razmislicu da probam i tu opciju, mada samo za test, ima da se osurim...
JEftinije mi je da kupim te nove dizne, nego da naspem rezervoar benzina...

Generalno, mozda bi mogao manje da trosim benzina u gradu, jer pored tih 18l, on sigurno spali i koji litar benge. Razmislicu da probam i tu opciju, mada samo za test, ima da se osurim...
JEftinije mi je da kupim te nove dizne, nego da naspem rezervoar benzina...