Vazduhoplovi
Re: Vazduhoplovi
Pravac sletanja bi uvek morao biti isti, u pravcu piste, a smer zavisno od vetra.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
Da, imaju neke potpuno idiotske putanje sa te strane, i potpuno razlicite visine prilaza.Uroš S. napisao:Primetio sam u poslednje vreme da putnički avioni sleću i uzleću na BEG nekim neobičnim "trasama", koje nisam nikada video za 14 godina koliko živim ovde.
Ranije je uvek bila jedna identična linija kojom sleću preko bloka 45 otprilike, sada ih viđam svuda kao muve.
Pre neki dan je Lufthansin avion malte ne kacio krovove kuca u Surcinu, a posle vidim Turkish koji je leteo na mnogo vecoj visini.
S druge strane, od NS svi slecu kao na traci.
Slažem se da su u poslednjih par godina putanje mnogo čudnije nego ranije. Npr. kad prilaze sa istoka, provuku se između auto-puta i Avale, sve vreme smanjujući visinu. Iznad Kumodraža skreću na jugo-zapad, pa lete preko Ade i poravnavaju se sa pravcem piste. Ranije se nije dešavalo da preleću Voždovac na tako maloj visini. Logičnije bi bilo da Avalu zaobiđu sa južne strane, pa samo nastave pravo preko Save...
Dragane, od kada ti beše radiš u kontroli letenja?
Dragane, od kada ti beše radiš u kontroli letenja?

Ђенерал Јанковић
deceniju i sitno, na bg konkretno 9 godina... ali ne radim u prilaznoj, samo sam davno zavrsio par kurseva vezano za nju, ja radim nesto drugo ( ove sto gledate na flight radaru )...
prilazne procedure se u manjoj ili vecoj meri menjaju svakih par godina, a i sami tokovi saobracaja se menjaju, doduse vise u oblasnoj, ali i u prilaznoj, pa otud i povremeno menjanje prilaza. doduse neki delovi prilaza moraju biti takvi kakvi su, da sad ne toretisem previse, ali nacini dolaska do istih mogu biti razliciti. zavisi od vise faktora, uglavnom od poznavanja aerodroma i meteo uslova. ako pilot zna gde slece i vreme je dobro, sam pilot ima prilicnu slobodu u vizuelnom prilazu da ne prodje uvek istom putanjom, pa otud i ovo sto pisete..
prilazne procedure se u manjoj ili vecoj meri menjaju svakih par godina, a i sami tokovi saobracaja se menjaju, doduse vise u oblasnoj, ali i u prilaznoj, pa otud i povremeno menjanje prilaza. doduse neki delovi prilaza moraju biti takvi kakvi su, da sad ne toretisem previse, ali nacini dolaska do istih mogu biti razliciti. zavisi od vise faktora, uglavnom od poznavanja aerodroma i meteo uslova. ako pilot zna gde slece i vreme je dobro, sam pilot ima prilicnu slobodu u vizuelnom prilazu da ne prodje uvek istom putanjom, pa otud i ovo sto pisete..
Veceras doziveh prvi neuspesan pokusaj sletanja...
Krenuli da se spustano, za par sekundi ocekivali touchdown, lije kisa, duva vetar, zaljuljao se avion i pilot opali po gasu i dize nas gore u zadnjem trenutku...
Onda smo kruzili 10-ak minuta (kako nam je i obecao nakon neuspesnog sletanja) i iz drugog pokusaja sleteli bez problema. Vidi se da ljudima koji se plase letenja nije bilo nimalo svejedno...
Krenuli da se spustano, za par sekundi ocekivali touchdown, lije kisa, duva vetar, zaljuljao se avion i pilot opali po gasu i dize nas gore u zadnjem trenutku...
Onda smo kruzili 10-ak minuta (kako nam je i obecao nakon neuspesnog sletanja) i iz drugog pokusaja sleteli bez problema. Vidi se da ljudima koji se plase letenja nije bilo nimalo svejedno...
Zamisli tek kako je kad odustane od poletanja u poslednjem momentu. Ja se već bio spremio na, da ne spominjem sad.
Tapatalk 4
Tapatalk 4
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Ja jednom kad sam se vracao sam mora let je bio u vecernjim satima i prosli smo pored neke oluje. Malo se tresao avion od turbulencije i videla se bas kul munja kroz prozor 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Neverovatno za putnicki
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Lepo ga lomi nema sta, cinjenica je da je sa malo goriva i neopterecen pa moze da radi sa njim "sta hoce"

a i opasnije izgleda na ovom ubrzanom snimku...
Koliko li je naprslina nastalo na rebrima ugljeplastičnih
krila tokom ovih egzibicija... Inače, mogu ti veliki dugolinijski avioni svašta da izvode kada su prazni. Dovoljno je da umesto 100 sipa 10 tona goriva... + nema putnika i prtljaga. Tako je i naša poslednja DC-10-ka (YU-AMB) izvodila akrobacije zajedno sa "Letećim zvezdama".

Ђенерал Јанковић
je l moze neki video materijal da osvezi secanja na te akrobacije?snork napisao:Tako je i naša poslednja DC-10-ka (YU-AMB) izvodila akrobacije zajedno sa "Letećim zvezdama".
Honda Undetected Garage
https://www.facebook.com/profile.php?id ... &ref=br_tf
https://www.facebook.com/profile.php?id ... &ref=br_tf
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Koliko je lep ovaj 787-9.. šta mu je to -9? 
Koliko mu šetaju krila gore-dole?

Koliko mu šetaju krila gore-dole?
Poslednja izmena od Ji 4Tze u 15 Jul 2014, 11:14, izmenjeno 1 put ukupno.
Boringly average, but also perfect for school run mums