i na tom linku je barum 3hm priporučljiva..znači?dag81 napisao:@Urose,
Bile su skupje prosle godine 500din, sad sam gledao cenovnik.
Evo koji test.
Link ka sajtu sa jos testova
http://avtonasveti.com/test-letnih-pnevmatik-2014/
Letnje gume
Re: Letnje gume
Znam automobile gde se Barum pokazao kao čist shit.
Velika je cena za ono što pruža.
Sad onaj ko ne vidi razliku između guma, najbolje da se drži Tigra. On je najjeftiniji, ili još bolje Sportive, kao ja.
Mada kad dođe onaj crni trenutak, sve se može u deliću sekunde promeniti i onaj ko ne plati na drumu, ćuprija ga neminovno čeka.
Velika je cena za ono što pruža.
Sad onaj ko ne vidi razliku između guma, najbolje da se drži Tigra. On je najjeftiniji, ili još bolje Sportive, kao ja.
Mada kad dođe onaj crni trenutak, sve se može u deliću sekunde promeniti i onaj ko ne plati na drumu, ćuprija ga neminovno čeka.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Letnje gume
Koliko ja vidim ima najlosije ocene.maniaxxx napisao:i na tom linku je barum 3hm priporučljiva..znači?dag81 napisao:@Urose,
Bile su skupje prosle godine 500din, sad sam gledao cenovnik.
Evo koji test.
Link ka sajtu sa jos testova
http://avtonasveti.com/test-letnih-pnevmatik-2014/
Nema veze raspored na tabeli sa razultatim.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Nije najlošiji, od njega su po ukupnom broju poena lošiji Kumho i Hankook, a praktično je jedank sa Apolom i Vredesteinom,
225/45Day Walker napisao:Koju ti dimenziju furas?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Jbte razlika izmedju 215/45 i 225/45 je 20e u korist 225/45... Jel to toliko zastupljenija dimenzija kad je jeftinija? 

Brzine idu u H-a !!!

225 je otprilike oduvek jeftinija od 215. Bez obzira, ja bih išao na ono što fabrika preporučuje jer je to širina za tu felnu. Može da se malo šeta, ali samo jedna guma je pravi broj za određenu felnu.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
ne bih se bas slozio. pretpostavljam da je felna 7j, i na nju po svakoj tablici mogu da idu bar 4 sirine gume, od 195 do 225, negde i sire.
moje felne su 7,5j, pise da mogu gume od 205 do 235 ( auto dolazi sa 215 ), zimi vozim na 205/50 ( leti je 215/45 ) i nema nikakvih problema...verujem da je stavljanje gume blize max sirini inace bezbednije od stavljanje minimalne sirine, a ja ni sa njom nisam imao problema...
moje felne su 7,5j, pise da mogu gume od 205 do 235 ( auto dolazi sa 215 ), zimi vozim na 205/50 ( leti je 215/45 ) i nema nikakvih problema...verujem da je stavljanje gume blize max sirini inace bezbednije od stavljanje minimalne sirine, a ja ni sa njom nisam imao problema...
- Day Walker
Prosto mi neverovatno da set npr Dunlopa u 225/45 izadje 80e jeftiniji od 215/45..
A dimenzije naizgled slicne
A dimenzije naizgled slicne

Brzine idu u H-a !!!

- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
@ DW225/45R17 je najstandardnija dimenzija u 17-ici i pravi se u xyz komada, te samim tim trziste i prozivodnja diktira cenu.
@Uros, kao sto sam i napisao, znam sta ti hoces da kazes, da za tvoje potrebe je Barum ok tj cenovno je tada bio dosta povoljniji, ti si hvala Bogu normalan i kupio nove gume, nego samo ne mozes uporedjivati i stavljati u isti kos budget i premium stvar, razlike su velike. Na to hteo da ti skrenem paznju
@Uros, kao sto sam i napisao, znam sta ti hoces da kazes, da za tvoje potrebe je Barum ok tj cenovno je tada bio dosta povoljniji, ti si hvala Bogu normalan i kupio nove gume, nego samo ne mozes uporedjivati i stavljati u isti kos budget i premium stvar, razlike su velike. Na to hteo da ti skrenem paznju

Zid gume je sasvim ravan samo ako je širina baš kako treba. Nisam rekao da ne može, ja prvi sad imam 235 gumu na felni za 225 i vidim razliku.dragan napisao:ne bih se bas slozio. pretpostavljam da je felna 7j, i na nju po svakoj tablici mogu da idu bar 4 sirine gume, od 195 do 225, negde i sire.
7.5 je za 225 a 8.0 je za 235 po tabeli za 159tku. Nema više dimenzija guma za jednu felnu nego jedna na jednu.
U praksi može da se stavi svašta, kola sve trpe, ali samo jedna kombinacija širine gume i felne je optimalna.
Tapatalk Pro
- Day Walker
Kod Astre J imaju navedene 2 dimenzije za felne koje ja imam:
7.5Jx18 -225/45R18
i moje 8Jx18 - 235/45R18
A naizgled su iste..
Ove sto sam uzeo za Corsu su 7Jx17
7.5Jx18 -225/45R18
i moje 8Jx18 - 235/45R18
A naizgled su iste..
Ove sto sam uzeo za Corsu su 7Jx17
Brzine idu u H-a !!!

zid gume kod istih dimenzija razlicitih proizvodjaca moze da bude razlicit...nidza napisao:
Zid gume je sasvim ravan samo ako je širina baš kako treba. Nisam rekao da ne može, ja prvi sad imam 235 gumu na felni za 225 i vidim razliku.
7.5 je za 225 a 8.0 je za 235 po tabeli za 159tku. Nema više dimenzija guma za jednu felnu nego jedna na jednu.
U praksi može da se stavi svašta, kola sve trpe, ali samo jedna kombinacija širine gume i felne je optimalna.
Tapatalk Pro
eto vidis, reno je na 7,5j felnu stavio 215 gumu niskog profila, fabricki. naravno da ima vise dimenzija guma za jednu sirinu felne. nigde, ama bas nigde neces procitati suprotno, osim ako neko sad kao ti iznese neki svoj licni stav. praksa je takodje pokazala da je to tako.
kako izgleda sam zid gume ne mora nista da znaci. sta mislis, uostalom, kakav je zid gume na istoj felni kod dimenzija 185/55/15 i 195/50/15, obe su isle kao fabricka ugradnja na jedno te isto vozilo u zavisnosti od motora i opreme. i takvih primera imas koliko god hoces.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
+1
Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk
Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk