Malopre sam proveravao kod mene, za ~3700km je svukao 300-350ml. Merni interval na šipci je 500ml u delu gde se doliva, a razmak apsolutnog mernog minimuma i maksimuma je 1 litar.
Ulje je Bardahl 5W-30 100% sintetika, VW502.00. Obzirom da je od ovih 3700km preko polovine pržen na AP i po gradu sam ga pržio mnogo više nego ranije, ovo ulje se dobro drži.
50-100ml/1000km troši unazad ~60.000km, sada je na 67200.
Ako šta mrzim to je auto koji troši ulje. Imao sam stojadina starg 25godina, koji nije trošio ulje, a sa ima savremeni automobil koji troši ulje. I to skupo ulje.
Mene,priznajem, nervira sto moram da dolivam ali ako mi je to u okvirima kao sto je bilo kod novog auta onda ne vidim neki ozbiljan problem. Da kod tih motora postoji neka potrosnja sam znao i pre kupovine ali su prevagnule sve ostale stvari koje mi se svidjaju, odgovaraju i zbog kojih sam je uzeo. I sto kaze DW, opet bi je uzeo...moze i opet metalik plavu... svetlije plavu
Jeb..eš i Opel i Ford kad troše ulje
I Skodu ++ takođe.
Košta me ulje na 1000km 800 dinara. + zamena. Od kako sam bacio Kastrol smanjila se cena sa preko 1000 dinara. Manja cena - manja potrošnja
I skoro sam dolio 2L da poravnam na minimum, a u makinu staje 2,8L