Auto-klima
Re: Auto-klima
Koji ste vi narkomani...
Sent from my HTC One using Tapatalk
Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Klimomani.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
@dag81
Jedno pitanje u vezi one pene motip. Nasao sam crevo konacno
Hocu sad da ga upotrebim. Na kutiji pise na dovod vazduha. Meni je dovod vazduha ispod brisaca, ali to dalje ide preko hladnjaka i ventilatora pa tek onda kanali. Ako se dobro secam ti si mi rekao u srednji otvor sto dublje da gurnem crevo?

Hocu sad da ga upotrebim. Na kutiji pise na dovod vazduha. Meni je dovod vazduha ispod brisaca, ali to dalje ide preko hladnjaka i ventilatora pa tek onda kanali. Ako se dobro secam ti si mi rekao u srednji otvor sto dublje da gurnem crevo?
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Mislim da ce ti ovo otkloniti nedoumice http://www.liqui-moly.com/liquimoly/med ... a_H_EN.pdf

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
nikakonikaragva napisao:@dag81

Pena ne sme da prođe kroz filter klime!
Znači, skineš filter, pa na mesto njega ušpricavaš penu. Ako se ne može vratiti poklopac, višak rupe kako tako zadihtovati krpom - kartonim, tako da se ne gubi duvanje na rupu. Pri tome pustiš ventilator na neku višu brzinu, a u kabini okreneš na recirkulaciju. Kompresor klime ne sme da bude aktivan!
Eventualno, pena se može ušpricati kroz cev za odvod vode - kondenzata iz evaporatora (isparivača), ali je ovo lošija varijanta u zavisnosti od kola. Zato se ostavlja onako duga cevka.
Može se po malo ušpricati pene i kroz otvore za ventilaciju iz automobila, i to što dublje.
Motip spej za klimu je prva liga, ima ga za bar 2 tretmana a nije ni skup.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Auto-klima
Tebi je isparivac iza komandi klime tu sipaj sprej i sto dublje u otvore. Mada je losa cevcica Motipa nema cvrstinu ja sam prepravio sa Wurth-ove a i duza je.
Kod Clia 2 npr nema efekta tu da se sipa jer je skroz gore u motornom prostoru isparivac.
Uglavnom on je glavni izvor smrada.
Kod Clia 2 npr nema efekta tu da se sipa jer je skroz gore u motornom prostoru isparivac.
Uglavnom on je glavni izvor smrada.
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Jedno pitanje..
Pre nekih mesec dana zamenio sam hladnjak klime i napunio sistem. Izmerena je neka bas niska temperatura prilikom ukljucivanja tj klima radi savrseno i nema nikakvih problema.
Ono sto me buni je da ponekad kad bas ugasim sve zivo u kolima (motor i klima rade) cujem malo klokotanje iz ventilacionih otvora. Jedva se cuje i nema nikakvih problema u radu. Bas moram da se skoncentrisem na zvuk...Isto cujem kod kucne klime kada stanem izmedju unutrasnje i spoljasnje jedinice posto mi cev koja ih povezuje prolazi kroz ostavu.
Da li to tako sme ili nesto sa sistemom nije u redu?
Pre nekih mesec dana zamenio sam hladnjak klime i napunio sistem. Izmerena je neka bas niska temperatura prilikom ukljucivanja tj klima radi savrseno i nema nikakvih problema.
Ono sto me buni je da ponekad kad bas ugasim sve zivo u kolima (motor i klima rade) cujem malo klokotanje iz ventilacionih otvora. Jedva se cuje i nema nikakvih problema u radu. Bas moram da se skoncentrisem na zvuk...Isto cujem kod kucne klime kada stanem izmedju unutrasnje i spoljasnje jedinice posto mi cev koja ih povezuje prolazi kroz ostavu.
Da li to tako sme ili nesto sa sistemom nije u redu?
Da li se i ovde, kao i na velikom hladnjaku, ispušta vazduh? Ili je samo nestao freon.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Sve u redu. Ocito nemas prigusivac ugradjen. Neki klima sistemi imaju nalik "auspuhu" prigusivac , jedan ili dva, koji smanjuju buku koja se siri preko cevi.
Kod mene sama spojna cev sadrzi prigusni element, da smanji na minimum tu malu buku.
Sve radi i bez toga, to je cisto radi komfora da nezno uvo ne cuje.
Isto je i kod kucnih klima, Toshiba ima to fino reseno.
Kod mene sama spojna cev sadrzi prigusni element, da smanji na minimum tu malu buku.
Sve radi i bez toga, to je cisto radi komfora da nezno uvo ne cuje.
Isto je i kod kucnih klima, Toshiba ima to fino reseno.
Jedno pitanje da li je neko u Agrohimu u Novom Sadu
radio servis klime i kako je zadovoljan.
Imaju , sto bi se reklo, akciju, cena je oko 2500 din
bez menjanja filtera klime .
Nislije su rekle na nekom od foruma da su veoma zadovoljne
pa me interesuje iskustvo u Novom Sadu.
radio servis klime i kako je zadovoljan.
Imaju , sto bi se reklo, akciju, cena je oko 2500 din
bez menjanja filtera klime .
Nislije su rekle na nekom od foruma da su veoma zadovoljne
pa me interesuje iskustvo u Novom Sadu.
Ako vec hoces u NS, ja ne bih rizikovao kako je i sta je, nego otisao kod Subica 

+1
Tapatalk
Tapatalk
Koliko znam on je vulkanizer i bas je OK sa diskusijama oko guma,nikaragva napisao:Ako vec hoces u NS, ja ne bih rizikovao kako je i sta je, nego otisao kod Subica
na jednom drugom forumu.
Nisam primetio da on servisira klime i da diskutje o tome.
Ne citas pazljivo ;-)
Tapatalk
Tapatalk