Registracija vozila
Re: Registracija vozila
Sve i da jeste nešto jeftinije, vožnja takvog auta je carinski prekršaj.
@ Floyd u breeee... šta napisah toliko nejasno? Rekoh li da nađu načina? Navedoh li glup primer livade?
Dakle ima neko imanje preko, dedovinu... ko zna šta. Pa evo Nikaragva napisa da sutra može da izvadi BIH l.k.
Ako te zaustavi ovde policajac sa BIH reg autom, a imaš ili BIH pasoš ili l.k. (rekoh nađeš načina, ovako ili onako), u kakvom si ti onda carisnkom prekršaju?
Pa šala/realnost je da pola CG živi u SRB. Da im se nadigne, misliš da 20-30% njih ne može naći legalan način da vozi ovde na CG table, iako decenijama živi ovde, ima SRB dokumenta...
Aj da neko drugi napisa, al napisa ti koji zna kako može bez carinskog prekršaja u SRB da vozi auto na CH tablice. A sigurno znaš i da to nije jedini način.
Dakle ima neko imanje preko, dedovinu... ko zna šta. Pa evo Nikaragva napisa da sutra može da izvadi BIH l.k.
Ako te zaustavi ovde policajac sa BIH reg autom, a imaš ili BIH pasoš ili l.k. (rekoh nađeš načina, ovako ili onako), u kakvom si ti onda carisnkom prekršaju?
Pa šala/realnost je da pola CG živi u SRB. Da im se nadigne, misliš da 20-30% njih ne može naći legalan način da vozi ovde na CG table, iako decenijama živi ovde, ima SRB dokumenta...
Aj da neko drugi napisa, al napisa ti koji zna kako može bez carinskog prekršaja u SRB da vozi auto na CH tablice. A sigurno znaš i da to nije jedini način.
Jasno je meni šta si ti napisao ali ne razumem ljude koji se zloupotrebljavaju dvojno državljnstvo u pritom krše zakon ne bi li uštedeli na registraciji za njihov V6 auto.
Ja vozim CH table jer sam rezident u CH i kao takav, ovde nemam pravo da vozim ni jedne druge, pa ni srpske.
Ja vozim CH table jer sam rezident u CH i kao takav, ovde nemam pravo da vozim ni jedne druge, pa ni srpske.
Registracija vozila
Ne... bunim se zato sto mi se ne ostavlja mogucnost da kupim nedeljnu kartu vec me primoravaju da placam kazne.
Medjutim, nije ni bitno, nasao sam resenje za taj problem pa me zabole kako ce da hebu ostale
Medjutim, nije ni bitno, nasao sam resenje za taj problem pa me zabole kako ce da hebu ostale

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Skidas tablice kad parkiras? 

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ja ne znam u cemu je problem ako neko ima papire i vozi na strane table. Onda bi se moglo prigovoriti i onima sto kupuju robu siroke potrosnje na pijaci, i tako to.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Nema drugih troskova. U prvobitnoj opstini vlasnik odjavljuje saobracajnu (probuse je) i kad je u sistemu auto odjavljen u KG-u uzima novu saobr. i tablice.sebekkg napisao:Jedno pitanje za registraciju.
Drugar je pazario kola, koja su registrovana do juna sledece godine ali na drugu opstinu. On je odradio prenos, uradio ugovor i to je overeno. Sada samo kada odnese tablice i saobracajnu u sup gde je prvobitno registrovan auto, dobija potvrdu i moze da dodje u SUP u Kg-u i da plati taksu za tablice i za novu saobracajnu? Ili postoji jos neki trosak?
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Registracija vozila
CG a4 2009 360 ili 380e.
Kod nas 260-70 po novom.
Tako da niste u pravu.
U Hrvatskoj kum za kevinog Clia placa 3xxe 1.2 najslabiji.
Naravno da ne podrzavam osiguranje a jos manje one popuste koji su mizerni. Pre je bonus isao i do 40-50% a sad je valjda 20max i to se vezuje za auto i vlasnika a ne samo za vlasnika, debilno.
Neka ostanu cene ali neka za obe sto ne prave sudare daju 50% i posteno.
Kod nas 260-70 po novom.
Tako da niste u pravu.
U Hrvatskoj kum za kevinog Clia placa 3xxe 1.2 najslabiji.
Naravno da ne podrzavam osiguranje a jos manje one popuste koji su mizerni. Pre je bonus isao i do 40-50% a sad je valjda 20max i to se vezuje za auto i vlasnika a ne samo za vlasnika, debilno.
Neka ostanu cene ali neka za obe sto ne prave sudare daju 50% i posteno.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Bonus nikada nije bio više od 15%... Tako je otkad je uvedeno, maksimum je valjda oko 2,5x veća cena od osnovne, a minimum jer 85% osnovne cene.
Re: Одг: Registracija vozila
u CG caletov prijatelj vozi potpuno istu E klasu kao njegovu.dag81 napisao:CG a4 2009 360 ili 380e.
Kod nas 260-70 po novom.
Tako da niste u pravu.
Placa 450e reg, a kod nas je 600+e...
I sto veca kubikaza i snaga, veca i razlika.
Ako imas stalni boravak u nekoj zemlji, onda tu trebas da registrujes i auto, ako imas privremeni boravak duzi od 6 meseci onda ga takodje registrujes samo privremeno... tako je u svim zemljama.dragvorl napisao:Ja ne znam u cemu je problem ako neko ima papire i vozi na strane table. Onda bi se moglo prigovoriti i onima sto kupuju robu siroke potrosnje na pijaci, i tako to.
Eto ja znam dva primera ovde gde su jedan FR i jedan DE drzavljanin imali problema sa zakonom zato sto svoje automobile nisu prebacili na CH table u roku od godinu dana od kad su dobili boravak. U FR slucaju je motiv bila usteda (tamo se ne placa registracija) a Svaba nije znao...