Chip-tuning
Re: Chip-tuning
Verujem ti al ... Bugari brate ... Ne znam ...
Razmislicemo jos ... Ima sigurno mozda u madjarskoj ili hrvatskoj ..
Meni je smanjio, radio sam isto gde i codemaker, a verujem da bi i on to primetio da vozi malo vise po gradu, i malo zustrije.Martin napisao:Da li ti je smanjio potrošnju kao što kažu da se smanjuje nakon čipa?
Manja je oscilacija potrosnje sa klimom, i nema vise onih nenormalnih potrosnja od 14,15l...
Na otvorenom nisam primetio neku razliku, ali nisam mnogo ni obracao paznju...
U sustini, stvar je da imas vise snage, pa je manje potrebno da gazis auto, barem ja mislim tako.
Ako si ranije stiskao 80% papucice gasa, sada stiskas 50%...
Slicno kao i njemu mi je dignuta snaga, sa 136ks (dyno pokazao 133), 270Nm (dyno pokazao 247), na 191ks, i 415Nm.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Uhh ala si profitirao na momentu 
Tapatalk Post

Tapatalk Post
Zamisli da su podigli na 300 KS, još manje bi stiskao gas i trošio bi 2 litre na 90 umesto 4. :-D
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
Njemu je momenat sve. Treba pokrenuti onoliku masu.Markoni napisao:Uhh ala si profitirao na momentu

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
A ovi srpski su ti bolji a šlepaju se na tuđi brend i nemaju 4x4 dyno?Raki_Audi napisao:Verujem ti al ... Bugari brate ... Ne znam ...

Boringly average, but also perfect for school run mums
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Одг: Chip-tuning
Bolje onda reduktor da je ugradiopaja napisao:Njemu je momenat sve. Treba pokrenuti onoliku masu.Markoni napisao:Uhh ala si profitirao na momentu

Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
idi bre nidzo, probudih dete smejuci senidza napisao:Zamisli da su podigli na 300 KS, još manje bi stiskao gas i trošio bi 2 litre na 90 umesto 4. :-D
Tapatalk Pro

Re: Одг: Chip-tuning
Nije. Na LC su pokvarili reduktor. MN njemu trebaju.Ivan napisao:Bolje onda reduktor da je ugradiopaja napisao:Njemu je momenat sve. Treba pokrenuti onoliku masu.Markoni napisao:Uhh ala si profitirao na momentu

Dobro, nisi duhovit uopste, pogotovo sto ti pokusaj podjebavanja nema smisla, jer sam rekao da se na otvorenom nije promenila potrosnja, a da ne znam zasto je manja u gradu, i da je to samo moja pretpostavka.nidza napisao:Zamisli da su podigli na 300 KS, još manje bi stiskao gas i trošio bi 2 litre na 90 umesto 4. :-D
Tapatalk Pro
I ako si meni vec rekao da obratim paznju na moj nacin obracanja tebi, i ja te ispostovao, ne budi licemer, pa i ti obrati paznju na isto to, dakle, to podjebavanje ostavi za svoje pajtose.
Neko kome je Alfa postala pocetak, i kraj, samo zato sto je on kupio istu, kome su Wintere vrhunske gume, samo zato sto ih je on kupio, kome se Alfa ne kvari nikada, i ako je povadio pola kljucnih delova iz nje jer su crkli, nema dovoljno kredibiliteta da podjebava mene da izmisljam, koji sve argumentovano, cak i dokumentovano iznosim.
Pajo, nisam ja cipovao auto da bi bolje isao, nego da bih se ja osecao mrsavije u njemu

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Pa mogao si onda umesto sedista trosed da ugradis 
(A bilo bi dobro i za jos neke stvari
)

(A bilo bi dobro i za jos neke stvari

Ma kako nije duhovito? Valjda je normalno da na jačem autu stiskaš manje gas za iste performanse. Potrošnja mora da prati performanse, a ne položaj papučice zbog zakona fizike koji su konačni i nema potrebe dovoditi ih u pitanje.Xepoj87 napisao: Ako si ranije stiskao 80% papucice gasa, sada stiskas 50%...
Nema ljutiš.

Tapatalk 4
- codemaker
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
- Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)
@Xepoj87
U pravu si, ne vozim često po gradu, 95% moje vožnje je autoput ili neki magistralni put i to jako duge ture. Zato i ne mogu ama baš ništa da kažem za potrošnju po gradu.
Na otvorenom mislim da nema razlike, čak i pod klimom nešto ne vidim ili ima jako mala razlika koju čak ni ne mogu potvrditi.
Sećam se kad sam vozio Audi 80 "jaje" pa kad treba da preteknem, ugasim klimu da dobijem malo snage dok to radim a posle je ponovo uključim
U pravu si, ne vozim često po gradu, 95% moje vožnje je autoput ili neki magistralni put i to jako duge ture. Zato i ne mogu ama baš ništa da kažem za potrošnju po gradu.
Na otvorenom mislim da nema razlike, čak i pod klimom nešto ne vidim ili ima jako mala razlika koju čak ni ne mogu potvrditi.
Sećam se kad sam vozio Audi 80 "jaje" pa kad treba da preteknem, ugasim klimu da dobijem malo snage dok to radim a posle je ponovo uključim

Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
( Crtice iz života jednog srpskog programera )