gavran napisao:Znaci ni leti ni zimi ne ispoljava one slabosti karakteristicne za gotovo sve allseason pneumatike.
Zaista jedinstveno na trzistu.
Ne znam zasto bi bilo jedinstveno na trzistu, kada se takve gume prave decenijama unazad, sa vise ili manje uspeha.
Davno XZX Michelinove su ble reklamirane takvih osobina, gotovo isti reklamni stil. I bile su zaista odlicne.
Koristim Goodyear,podvarijanta brend Sava, pravljeno Debica Poljska takvu gumu kakva je u ovoj Michelinovoj reklami, po meni trziste ovog tipa guma postoji mada je tek mali broj modela u ponudi jer je to kompromis koji nije pogodan za univezalne uslove primene.
Po meni, jos jedna marketinska pricica da zamagli stvari, nigde izmerenih brojki, nigde cinjenica, nigde realnih testova na realnim autima u realnim saobracajnim uslovima.
Makar da postoji poredjenje sa nekim reperom, u kom parametru sile trakcije sa podlogom je bolju u odnosu na nesto.
Ovako moze biti da je nesto izuzetno, a moze biti i da je je losije od postojece ponude drugih proizvodjaca, vec zavisi kako i koliko neko veruje u navode.
Opet jako puno zavisi ponasanje gume i od samog vozila i dimenzije gume.
Vreme ce pokazati brzo da li ce se ovaj model gume zadrzati na trzistu recimo narednih 10-15 godina ako je bas tako dobar i napredan u odnosu na sve ostalo sto postoji na trzistu.