Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Ne brže od života!

Post od NexT »

Danas je covek mrtav ladan nabo kocnicu sa 60 na cisto zeleno u Radnickoj, jer se upalilo crveno za skretanje levo (bio u traci samo za pravo).
Da je bilo nekoga u desnoj traci instalirao bih mu nisan u potiljak. Onda je skontao sta je uradio i lagano je nastavio, dok su mu ostali vozaci pominjali 3 kolena porodice unazad. :pop:
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

paja napisao:Potpuno mi je jasno što se gine po našim putevima.

Vozim danas iz Grocke ka Boleču i ispred mene kolona 20-ak vozila koju koči šleper. U koloni je bilo i dva kamiona. Ko zna put, zna da je toliku kolonu nemoguće preskočiti jer nema dovoljno izprekidanih, tamo gde je izprekdana često je extremno kratka, a na nekim mestima i zelenilo pored puta zatvara neke blage krivine gde bi inače moglo da se prestiže.

Uglavnom svi vozimo u koloni osim jednog magarca iz Smedereva i jednog iz Požarevca. Oni prestižu, ali potpuno nerezonski - preko pune tik ispred potpuno nepreglednih krivina. Svaka situacija je mogla da bude kritična da je naleteo neko iz suprotnog smera.

I na kraju Smederevac i ja dolazimo jedan iza drugog do Bubanj potoka. Uštedeo je bukvalno ništa.

Onda na AP u smeru ka Bubanj potoku vidim neko čukanje. 6-7 vozila je stajalo u desnoj traci. Nisam video detalje, ali nije delovalo da se desilo nešto značajno, mada mi je bankina smetala da vidim stvarno stanje stvari.
Takve bih slao kod psihijatra, ali ozbiljno. To su ljudi bez ikakve percepcije o riziku u koji stavljaju sebe a i one druge iz suprotnog smera, i to zarad cega? Da bi na kraju bio u istoj toj koloni. :nemampojma:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Kragujevčanin M. R. (18) izgubio je život kada se automobil marke "golf", koji je vozio, sudario sa kombajnom "zmaj133" kojim je upravljao N. A. (41)

KRAGUJEVAC - Kragujevčanin M. R. (18) izgubio je život kada se automobil marke "golf", koji je vozio, sudario sa kombajnom "zmaj133" kojim je upravljao N. A. (41) iz mesta Vinjište kod Kragujevca, saopšteno je danas iz policije.

Kako je navedeno u saopštenju, M. R. je povredama podlegao na mestu saobraćajne nesreće koja se dogodila sinoć oko 23 časa u Brđanskoj ulici kod broja 91 u Kragujevcu.

Vozač kombajna zadobio je lake telesne povrede, navedeno je u saopštenju u kojem se dodaje da je uviđaj vršio zamenik osnovnog javnog tužioca u prisustvu pripadnika saobraćajne policije.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hr ... -kombajnom
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Neo
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2013, 22:11
Garaža: Toyota Rav4

Post od Neo »

Kombajn izasao na put verovatno neosvetljen, golf sigurno nije isao lagano i eto recepta za sudar.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

I to opet neki klinac.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 93 saobraćajne nezgode, u kojima je 55 osoba povređeno, a tri lica su izgubila život.
U Beogradu je evidentirano 40 saobraćajnih nezgoda u kojima je 14 lica povređeno, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

AMSS ima svako jutro te izvestaje. Povremeno pratim, cisto me zanima, i u poslednjih 10-ak dana mislim da je bilo manje nezgoda nego prosle godine.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

http://www.svet.rs/hronika/zabalj-jedna ... la-u-udesu

Poginula moja poznanica/drugarica. Sta reci, alkohol...

Ta ulica je toliko "neuslovna" da se vozi brzo, da ne znam kako je on postigao tu brzinu da je 80 metara leteo/klizao/nije mogao da se zaustavi...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
zrnkemiki
Reactions:
Pridružio se: 18 Mar 2014, 11:33
Garaža: Audi A5 2.0 190KS

Post od zrnkemiki »

Brzinu nije tesko postići, svako zna da potopi gas, samo je stvar znati je iskontrolisati
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

U stvari jedem govna, i ja sam tu vozio brzo, sad sam se setio, dok nisam par puta opicio u rupu pa prestao... Ali u sustini ulica je sporedna, jedva da se mimoidju dva auta, asfalt od kolonizacije Vojvodine, duboki kanali sa strane, samo pijanom coveku moze da padne na pamet da divlja tu, i meni...
Veceras cu obici to mesto pa cu objasniti detaljnije kako i sta, ako skontam...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Одг: Ne brže od života!

Post od Ivan »

Pazi da se ne zaglavis negde da te ne navata ona balerina :kezo:

Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Nama tako fali edukacija po svim poljima. Bolje bi živeli, manje bi se lupalo u saobraćaju...

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Slika

Takodje prema podacima saobracajne policije do 1. jula 2014. godine zabelezeno je 4% manje saobracajnih nezgoda nego u istom periodu 2013. godine, a poginulo je 240 lica.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Grdelička klisura: U sudaru “audija” i “škode” troje teže povređeno

U GRDELIČKOJ klisuri kod mesta Džep, nedaleko od Vladičinog Hana, u direktnom udesu dva putnička automobila tri osobe teže su povređene. Uviđaj je trajao do kasnih popodnevnih sati, a kako nam je potvrdio Dragan Stamenković, pi-ar Policijske uprave u Vranju, do nesreće je najverovatnije došlo zbog nepropisnog preticanja.

Slika

Zasada je izvesno da je “audi” švajcarskih registarskih oznaka, koji se kretao iz pravca Niša, preticao na punoj liniji, dok se “škoda” kretala iz suprotnog pravca. Došlo je do direktnog sudara u kome su povređena dvojica inženjera iz Beograda, koja su radila na izgradnji auto-puta i jedna devojka u “audiju”.

Tri ekipe hanskog Doma zdravlja ukazale su pomoć povređenima, dok su teže povređeni prebačeni u leskovačku bolnici.

U Urgentnom centru leskovačke bolnice u petak su nam saopštili da je životno ugrožen D. Ž. iz Beograda, star oko 60 godina. On je primljen u stanju šoka sa serijskim prelomom rebara sa leve strane i višestrukim prelomima kostiju na rukama i nogama.

- Ima slobodne tečnosti u trbušnoj dublji, najverovatnije krv, i pretpostavlja se da se radi o rupturi slezine. Odmah je prebačen u operacionu salu. Zbog ozbiljnosti zadobijenih povreda u životnoj je opasnosti - kaže dr Zvonko Stojanović, specijalista urgentne medicine.

Otvoreni prelom desne potkolenice zadobila je G. K. (21), koja živi u Švajcarskoj. Na licu mesta sa zavojem na glavi bio je još jedan švajcarski državljanin, koji je odbio da razgovara sa novinarima, a u policiji nisu mogli da nam potvrde da li je on bio za volanom.

LEKARI u Leskovcu kažu da je, kako bi se sprečile eventualne komplikacije zbog ranije transplantacije jetre, povređena državljanka Švajcarske, u stabilnom stanju, prebačena u niški Klinički centar. Treći povređeni je Beograđanin S. G. (57) i nakon ukazane lekarske pomoći njegovo stanje je stabilno.

Izvor: Novosti
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Uopste me ne cudi. Bas na tom delu puta kod motela Dzep i generalno kroz Grdelicku Klisuru je SAT emisija vise puta snimila vozila uglavnom sa Svajcarskim tablicama kako preticu kao bezglave budale preko pune linije i ispred krivina. Nije mi jasno uopste. Da li su ti ljudi iz Svajcarske svi potpuni ludaci? Bilo je pitanje vremena samo kada ce neki od njih da naleti na nekog iz suprotnog smera. Ja bi tu stoku nakon ovoga izbacio iz zemlje iz zabranio im vise da ulaze uopste. Nek idu u Svajcarsku pa nek voze tako. :palica:
Odgovori