Ja gde god krenem samo katastrofa od ulica, isao Dragoslava Srejovica po posle OMV gore ka sumi, pakao od puta, jadni ljudi koji zive u Mirijevu i na tom potezu, kao slag na tortu gore kod igraonice raskopana ulica, nabacan samo pesak, sahtovi iskocili, jedva sam prosao. Tuga.
Ja gde inace vozim znam ulice kao svoj dzep i svaku rupu i saht i neravninu ali kao za inat, gde god da idem u nepoznato, u goste, deciji rodjendan ili bilo gde, 99% su to raspad ulice, posle sam 15 dana u crnini.
Ogi napisao:Ja gde god krenem samo katastrofa od ulica, isao Dragoslava Srejovica po posle OMV gore ka sumi, pakao od puta, jadni ljudi koji zive u Mirijevu i na tom potezu, kao slag na tortu gore kod igraonice raskopana ulica, nabacan samo pesak, sahtovi iskocili, jedva sam prosao. Tuga.
Taj deo grada nije Mirijevo!
Ali da je katastrofa, jeste!
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Ajde ? Znam ja gde je Mirijevo i jedan od puteva da se do njega dodje je upravo taj, zato sam ga spomenuo, ako hocu prema bogosloviji sigurno necu preko Bulevara, doduse moze i preko Visnjicke.
Nego meni je jaci utisak to sto je neko potvrdio moje navode kada su u pitanju putevi.
A cime NS zaradi?
Sta mislis, koliki porez placa 2 miliona stanovnika u BG-u, ako nista drugo, na cene svega, koje su dosta vece u odnosu na ostatak Srbije, kolike racune, koji su skupljii nego bilo gde?
Koliki je procenat firmi u BG-u, u odnosu na ostatak Srbije?
Ajde budi realan, pa to je ocigledno i klincu od 15 godina, osim ako to ne zeli da vidi.
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Gde si ti video da sam pomenuo NS? Ja uopste nisam pomenuo NS niti mislim na NS, a zasto se vi osecate "prozvanim" i odmah vam neko rusi sneska?
Kad vec pominjes cene, pogledaj cene gasa recimo u Beogradu, Novom Sadu i Vrscu, pa onda dalje da pricamo.
A onda pogledaj i cene skoro svega ostalog, a da to nije cena pica u kafani ili taksija (ne odnosi se na Vrsac, vec samo na NS - u Vrscu deru taksisti).
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Kakvog sneska, i o cemu ti upravo pricas?
Jesi li pitao odakle BG zaradjuje pare?
Jesam ti lepo odgovorio?
Jesam te pitao odakle NS zaradjuje pare?
I kakav sam odgovor dobio?
Da mi neko rusi sneska, i da se osecam prozvanim...
Inace, ja ne znam da li ti ozbiljno ocekujes da neko drugacije shvati recenice kao sto su ta da Beograd vuce pare iz cele zemlje, i tvoje neverovatno pitanje, kako BG to zaradjuje...
Sta su to, ako nisu prozivke Beograda?
A ako mislis da me pogadja, tu vec gresis, vec samo odgovaram na izrecene tvrdnje.
Ja ne znam da li si ti ozbiljan kada kazes da zelis da uporedis cene stvari u BG-u i Vrscu...
I to pice u kaficima koje pominjes donosi porez, sto je veca cena, to je porez veci.
Zaista ne pratim cenu gasa, ali znam da je u prodavnicama vecina stvari jeftinija.
U ostalom, pomnozi to sa 2 miliona stanovnika, kolika god da je cena, pa ce ti se samo kazati...
Vece plate, veca kupovna moc, vise ljudi, sve to donosi gradu vise para, a deo toga ide i u drzavni budzet.
Ako se ne varam, neko je vec kacio koliko od gradskog budzeta ide van grada.
Ja, bez sale ne mogu da verujem da zaista raspravljamo o nekim stvarima koje mozes da zakljucis sam, posle 10 minuta razmisljanja.
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ja kao neko sa strane mogu da zakljucim da je Beograd bas bas daleko od NSa i jos dalje od ostatka Srbije. Kao i da se ta razlika sve više povećava.
Za bilo kakav ozbiljan posao, najbolje ga je pokrenuti u Beogradu, a to ipakgovori nešto o tome gde je najveći novac.
I ovako laički, bez da sam gledao detalje, ako u Beogradu ima 25% stanovništva Srbije, verujem da se bar 40% poreza prikuplja u njemu. Em je potrošnja daleko veća, em van gradova niko ni ne plaća porez.
Pravo da ti kazem diljem Vojvodine sto sam bio po selima i gradovima cene u radnjama uopste nisu povoljne u odnosu na NS. Negde ni burek neces pojesti jeftinije nego u NS. Sad sto je pivo jeftinije 30 din nego u NS ne znaci puno jer se uglavnom ne zivi na pivu iz kafane. Ovo se dakle odnosi na cene iz radnji sto sam ja video, ne upustam se u ostatak diskusije.
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Klasican sindrom postkomunistickih zemalja. Centralizacija je ogroman problem. Pogledajte Rusiju, Moskva i Sankt Peterburg u poredjenju sa ostalim gradovima.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.