Prenos vozila

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Prenos vozila

Post od Ji 4Tze »

Ostavi staru saobraćajnu, uzmi ovlašćenje i međunarodno, ono žuto, pa kad se vratiš s mora prevedi ga na sebe.
Boringly average, but also perfect for school run mums
forest
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2013, 23:09

Post od forest »

Ja sam kupio auto, napravio kupoprodajni ugovor, platio porez na prenos. Auto je iz mog grada, znaci nema promene tablica. Znaci sve to je ok i sve je zavrseno.

Odem u SUP da podnesem za promenu saobracajne, da bude na moje ime i oni mi kazu da to moze tek za najranije za 15 dana da bude gotovo, a da ja tih 15 dana necu moci da vozim auto jer cu biti bez saobracajne!!!!

Pa jel to moguce????

Kako to da ne izdaju neki papir da si podneo za saobracajnu pa da vozis na osnovu toga, kako da budem 15 dana bez dozvole???
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Obicno ti izdaju taj papir, bar je tako meni uvek bilo.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

To je onda nesto novo. Ja bih to proverio.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Pricao mi je jedan covek iz Krusevca da kod njih ponekad i po dva meseca cekaju saobracajnu i tablice. Voze ljudi bez tablica i policija ih ne dira.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Prenos vozila

Post od dag81 »

Ja trenutno cekam saobracajnu. Dobijes potvrdu sa kojom dizes saobracajnu. Jedino ne mozes preko granice, vrv nisi dobro razumeo ili je salterusa curka pa nije dobro prenela.
forest
Reactions:

Re: Одг: Prenos vozila

Post od forest »

dag81 napisao:Ja trenutno cekam saobracajnu. Dobijes potvrdu sa kojom dizes saobracajnu. Jedino ne mozes preko granice, vrv nisi dobro razumeo ili je salterusa curka pa nije dobro prenela.
Da saznao sam. Sada cu da odem da j... sve po spisku specenoj histericnoj sluzbenici jer ona verovatno zato sto je guzva nece da izdaje ta uverenja, odnosno kaze da ne postoje nikakva uverenja!

EDIT by mod: Ne citirati poruku neposredno iznad. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
forest
Reactions:

Post od forest »

Znaci ovo je zaista za verovali ili ne.

Specena frustrirana salterusa (ruzna kao smrt) ladno opusteno krsi zakon i po licnom nahodjenju odbija da izdaje potvrdu i time ljude lisava mogucnosti da voze svoj auto dok cekaju da im stigne nova saobracajna.

Zvao sam i MUP u Beogradu i ispricao celo slucaj, rekli su mi da je duzna da izdaje potvrdu i da im nije jasno zasto to odbija da radi.

Inace samo dok sam ja bio tamo dvojica likova su joj sve po spisku jer su ljudi predali za saobracajnu pre 10 dana i sve vreme ne voze jer nemaju dozvolu, a ni potvrdu, a sada su dosli da podignu saobracajnu ali ona jos nije stigla.
Kazu ti da dodjes za 10 dana, a ustvari saobracajna stigne tek za 10-20 dana. Ali salterusa je ladno samoinicijativno UKINULA izdavanje potvrda tako da ljudi koji predaju za saobracajnu NE MOGU DA VOZE dok im za 15-20 dana ne stigne nova saobracajna dozvola.

Inace salterusa uz obrazlozenje da je velika guzva odbija i da prima zahteve za saobracajne i kaze dodjite za 10 dana. Tako je meni rekla da dodjem za 10 dana, pa kada sam danas dosao nakon tih 10 dana, opet mi je rekla da dodjem za 10 dana, a ja sam joj rekao to ste mi rekli prosli put....

Sve se zavrsilo tako sto sam u zgradi sreo svog skolskog druga i ispricao mu za ceo slucaj, a on me odveo kod nekog lika koji je uzeo sve one papire, odneo kod salteruse i naravno za 15 minuta se vratio sa potvrdom i rekao mi da dodjem za 10ak dana, ali ustvari za malo vise od toga.

Znaci ladno ti u ovoj zemlji treba veza za sve, a nepismena salterusa izigrava boga. Mislio sam skandal da napravim i da podnesem prijavu unutrasnjoj kontroli mup-a i mail svim medijima ali necu jer mi je sada glupo zbog ovog druga koji se iscimao, ali zaista je bruka i sramota.

Inace znate sta mi je rekla kada sam je pitao kako to da ne postoji potvrda i kako da je vozim bez saobracajne? Rekla je "valjda znate policajce po gradu pa ce da vam progledaju kroz prste barem po gradu da mozete da vozite, sta ste zapeli toliko kao da vam 10-15 dana bez dozvole znaci nesto".
Rekoh alo bre zeno hocu da idem na more, a ona kaze pa sto niste kupili auto u aprilu pa da sve zavrsite do sada!!!

Znaci bagra obicna!!!
Nikada mi necemo biti uredjena drzava!
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Samo da ti još ne bude kao mojima što se desilo prošli put, da pogrešno upišu broj sedišta, pa da moraš opet da čekaš...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
forest
Reactions:

Post od forest »

Geza napisao:Samo da ti još ne bude kao mojima što se desilo prošli put, da pogrešno upišu broj sedišta, pa da moraš opet da čekaš...
Uh pa dobro to nije nsita cudno. Mogu da pogrese bilo koji podatak, to je ipak nasa srpska administracija. Gresenje maticnog broja je redovna pojava. JBG 11 cifara, zbune se ljudi.
Zaista tuzno i zalosno i sto je najgore ta bagra prima plate od nasih para, mi ih finansiramo da bi nas zajebavali.

EDIT by mod: Ne citirati poruku neposredno iznad. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
Odgovori