Opšta tema o gorivu - cene, kvalitet itd.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Gorivo poskupljuje, PONOVO
Ahh da zaboravio sam da Hyndza ima specijalan ukus. 

Sipaš na Eko a neces na Nisu?Ogi napisao:EKO 98 - 175 DINARA.
Nis jedini u zemlji ima mašine za preradu goriva, nemoj da te pale da uvoze bmb. Nis jedino nema mašine za preradu ED i to se uvozi.
Na eko mi je uvek bila smešna reklama za avio dizel

Znaci L O L

Avioni troše kerozin, gorivo koje ima najnižu oktansku vrednost

Kakvi fiteri i bakraci

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Marketing je čudo.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Grešiš. Avioni mogu da troše bukvalno bilo šta zapaljivo, bilo to da je benzin, kerozin, alkohol, nafta... Mlazni motor guta sve, ne bira. Ostalo je samo pitanje cene...noob napisao:Na eko mi je uvek bila smešna reklama za avio dizel
Znaci L O L
Avioni troše kerozin, gorivo koje ima najnižu oktansku vrednost
Kakvi fiteri i bakraci

Jedno je sta sve moze, drugo sta se koristi.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
- FitnessGuy
- Pridružio se: 15 Jan 2012, 13:56
Ja stvarno retko kada gledam cene goriva kada sipam. Stvarno sam zadivljen nekim forumašima kako dobro znaju cene od pumpe do pumpe.
Mislim da sam već negde pisao da u glavi kao cenu imam samo neki okrugao broj - trenutno mi je to 140 din/l. Točim po principu - pumpa na kojoj nema trenutno gužve a usputna mi je, što znači da točim na mnogo različitih i jednostavno mi se ne pamte sve te različite cene.
No, igrom prilika, kada sam pre 4 meseca kupio auto sa ugrađenim plinskim uređajem i prvi put točio plin, zapamtio sam bio cenu - 69.5 din/l. E, sada dolazimo do srži moga javljanja ovde.
Juče točim plin na Lukoilu i baš pogledam koliko košta litar - 80 din. I, onda mi počne razmišljanje u glavi koliko je skočila cena u procentima za svega 4 meseca... :S
Kad izvedem računicu, bude mi drago što ne obraćam pažnju na cene nego samo točim tamo gde mi bude pogodno.

No, igrom prilika, kada sam pre 4 meseca kupio auto sa ugrađenim plinskim uređajem i prvi put točio plin, zapamtio sam bio cenu - 69.5 din/l. E, sada dolazimo do srži moga javljanja ovde.

Kad izvedem računicu, bude mi drago što ne obraćam pažnju na cene nego samo točim tamo gde mi bude pogodno.
You think "roid rage" is bad? Try taking away a habitual coffee drinker's morning java, then see what happens!
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Imam utisak da ne prelaziš mnogo pa je to razlog što ne obraćaš pažnju.
Posetite www.garaza.rs !
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
I meni se čini...
Ja ipak gledam cene i ako mogu točim tamo gde je najpovoljnije (a da nije predaleko, naravno). Srećom, u krugu manjem od dva kilometra od stana imam čak 7 pumpi (EKO, Lukoil, OMV, NIS, MOL, AVIA, Vuković), od kojih su dve poslednje uvek nekako najpovoljnije sa cenama u poslednje vreme. To nije neka naročita ušteda (par dinara po litri) već više nekako "psihoški", prijatnije se osećaš kada ideš da točiš...
p.s. Malopre natočih do vrha na Lukoilu, 80.4 din/l...

Ja ipak gledam cene i ako mogu točim tamo gde je najpovoljnije (a da nije predaleko, naravno). Srećom, u krugu manjem od dva kilometra od stana imam čak 7 pumpi (EKO, Lukoil, OMV, NIS, MOL, AVIA, Vuković), od kojih su dve poslednje uvek nekako najpovoljnije sa cenama u poslednje vreme. To nije neka naročita ušteda (par dinara po litri) već više nekako "psihoški", prijatnije se osećaš kada ideš da točiš...

p.s. Malopre natočih do vrha na Lukoilu, 80.4 din/l...
- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
Ja isto nepratim cene goriva po pumpama jer iskljucivo tj. u velikoj vecini slucajeva sipam iskljucivo na MOL-u ponekad na EKO-u ali bas retko. Ali ja veoma dobro pamtim cene namirnica po razlicitim prodavnicama u mojoj okolini i kad idem u kupovinu tacno znam gde sta kupujem jer je jeftinijeFitnessGuy napisao:Ja stvarno retko kada gledam cene goriva kada sipam. Stvarno sam zadivljen nekim forumašima kako dobro znaju cene od pumpe do pumpe..

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Evro BMB 98 se ne proizvodi u Srbiji vec se uvozi, mislim da je to do sada svima jasno (tebi ocigledno nije).noob napisao:Sipaš na Eko a neces na Nisu?Nis jedini u zemlji ima mašine za preradu goriva, nemoj da te pale da uvoze bmb. Nis jedino nema mašine za preradu ED i to se uvozi.
Ne znam za Euro BMB98 gde se proizvodi, niti za Euro BMB95, ali znam za poredjenje BMB95 i Euro BMB95, gde meni Yaris trosi izmedju pola litre i litre manje ovog Euro.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Euro 98ica i 95ica se uvoze s'tim sto 95icu proizvodi i nis u nekim manjim kolicinama za sad, zbog tehnickih mogucnosti kako sam negde procitao
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Iskreno, moje misljenje je da se Evro BMB 95 ne uvozi.
Osecam to po ponasanju automobila.
Ali definitivno moram da pronadjem odgovarajucu 95-icu.
Danas cu da probam Lukoil, EKO formula plus mi ne odgovara, MOL takodje... na OMV nisam stao mesecima, godinama...
Ne znam da li postoji neka NOVA NIS pumpa ? Znaci NOVA sa NOVIM cisternama... ?
Znam da sam rekao da ne bih tamo nikada sipao ali ovo sa 98-icom nije normalno sta se desava...
Euro petrol nema EvroBMB !?!? 98 vise nece imati, definitivno, neisplativo im je...
Osecam to po ponasanju automobila.
Ali definitivno moram da pronadjem odgovarajucu 95-icu.
Danas cu da probam Lukoil, EKO formula plus mi ne odgovara, MOL takodje... na OMV nisam stao mesecima, godinama...
Ne znam da li postoji neka NOVA NIS pumpa ? Znaci NOVA sa NOVIM cisternama... ?
Znam da sam rekao da ne bih tamo nikada sipao ali ovo sa 98-icom nije normalno sta se desava...
Euro petrol nema EvroBMB !?!? 98 vise nece imati, definitivno, neisplativo im je...
Ima ganc nova pumpa nis na ulazu u novi sad sa desne strane, iz pravca veternika.
Primetio sam novi genijalni izum na pojedinim pumpama(lukoil, avia i ne znam dal bese eko) da u ponudi imaju samo premium 95 i europremium 98. I ti sad ako neces da uzmes najprljaviji moguci benzin(premium 95), sto ne bih preporucio nikom ko ima auto mladji od jedne decenije, moras da uzmes evro 98 po ceni od 175 dinara za litar. Pa ko voli nek izvoli.