Testovi automobila - Opšta tema o modelima
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: Testovi automobila - Opšta tema o modelima
Kao sto rekoh - kasko je pod obavezno tako da ne kosta skoro nista.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Pa nece taj auto trajno biti nov 
Generalno ne slazem se sa tvojom filozofijom oko kaska, kasko je jako skup i ako nisi manijak dugorocno gubis pare sa kaskom (a i kratkorocno u vecini slucajeva)

Generalno ne slazem se sa tvojom filozofijom oko kaska, kasko je jako skup i ako nisi manijak dugorocno gubis pare sa kaskom (a i kratkorocno u vecini slucajeva)
- Delija
- Kontakt:
Delovi nisu nista jeftiniji za 5-10 godina star auto, tako da je i tada kasko obavezan.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Updateovao sam post 
Tek za auto stariji od par god nikad ne bih uzeo kasko, pre bih rizikovao da bacim auto posle cukanja. (Matematicki opravdan rizik
)

Tek za auto stariji od par god nikad ne bih uzeo kasko, pre bih rizikovao da bacim auto posle cukanja. (Matematicki opravdan rizik

- Delija
- Kontakt:
Za tebe je kasko skup jer vozis auto koji je nov bio 60-70k evra.
Za automobile reda velicine do 30-40k evra (za nov) nije skup za ono sto pruza jer i najmanje cukanje (pas, srna) kosta par hiljada evra.
Za polovan auto se isplati i vise nego za nov dokle god nije totalka u pitanju.
Statisticki gledano, naravno da se kasko ne isplati jer osiguravajuce kuce ne bi bile u debelom plusu, ali kao pojedinac kad naje*es - naje*ao si.
Za automobile reda velicine do 30-40k evra (za nov) nije skup za ono sto pruza jer i najmanje cukanje (pas, srna) kosta par hiljada evra.
Za polovan auto se isplati i vise nego za nov dokle god nije totalka u pitanju.
Statisticki gledano, naravno da se kasko ne isplati jer osiguravajuce kuce ne bi bile u debelom plusu, ali kao pojedinac kad naje*es - naje*ao si.
Pa o tome ti pricam, zato radije sam preuzimam svoj rizik radije nego da placam nekom da to radi uz debeeelu proviziju.
- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive
Moj kum je govorio da je kasko bacen novac,sve dok se nije slupao i svog dzepa platio stetu,ciji iznos bi pokrio kasko za 6-7 godina. Bez kaska ne sedam u automobil.Delija napisao:ali kao pojedinac kad naje*es - naje*ao si.
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
+1
Kasko pod obavezno kada su u pitanju noviji automobili.
Jbte samo far npr ako je xenon kod Opela je oko 1000e
Branik sa farbanjem -700e
Najveca prednost od svega je sto kasko snosi troskove kradje auta.. Jbga. ako to nije dovoljno nekome, onda samo napred bez kaska..
Jbte samo far npr ako je xenon kod Opela je oko 1000e

Najveca prednost od svega je sto kasko snosi troskove kradje auta.. Jbga. ako to nije dovoljno nekome, onda samo napred bez kaska..
Brzine idu u H-a !!!

Da li on tako lupa auto na svakih 6-7god?misha napisao:Moj kum je govorio da je kasko bacen novac,sve dok se nije slupao i svog dzepa platio stetu,ciji iznos bi pokrio kasko za 6-7 godina. Bez kaska ne sedam u automobil.Delija napisao:ali kao pojedinac kad naje*es - naje*ao si.
- Misha
Ne,kum lupa automobil na svake 2 godine. Moj otac 2-3 godisnje a sestra mesecno.
Pa onda ste vi naderali sa ovim kako se zove malus sistemom i sl...
- Misha
Niko od njih nije u malusu,tj jeste otac od ove godine. Mislim da imas pravo na dve stete godinje,preko toga ides u malus. Sestra bas upravo treba da otera Cordobu na popravku,tuga na sta lici automobil (koji sam cuvao kao oci u glavi a onda joj ga poklonio
).

Re: AW: Testovi automobila - Opšta tema o modelima
U CH postoji i tzv. polukasko odnosno obavezno koje pokriva i kradju. Mada ful kasko nije mnogo skuplji...Day Walker napisao:+1
Jbte samo far npr ako je xenon kod Opela je oko 1000e![]()
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Zar se tamo krade?

Boringly average, but also perfect for school run mums
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:42
- Garaža: Suzuki SX 4, 1.5 16V; Fiat Punto 1.2 8V
Ja bih u krov postavio mrežu, koja se ispaljuje iz krova i hvata "preletača". Jer obično prizemljenje dolazi glave čoveku, a ne udarac auta.Laki021 napisao:Za ovaj sistem neophodno je dodati i senzor da li nesto prelece preko haube jer ovako kako je sada 90% ispaljivanja ce biti lazne uzbune koje jako puno kostaju. Verujem da ce srediti, to je cena kada se stremi da se bude prvi u necemu.