Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Vazduhoplovi

Post od Uroš S. »

BAJKER napisao:
McGruja napisao:Koja to PVO ide na 10km?
Ide i sistem NEVA S-125M kojeg ima nasa PVO, i sa kojim smo oborili od F16, F117 kao i B2 (pisali smo o tome u ovoj temi)
Karakteristike S-125M zona unistenja cilja:
-Po daljini od 2.4 do 25 km (u dolasku), 17 km (u odlasku)
-Po visini od 20 m do 18 km
Deda mi je pričao da su sa Volkovim S-75 uspešno gađali na 35km(radio je na Volkovu i Nevi), a vidim da je postojala verzija koja je dohvatala 42km. To je sistem iz 1950-ih.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

@KDman - teoriju nemam, nisam opterecen time da imam misljenje o svemu.

A trenutno citam "Budjenje nemani" od Dzejmsa Korija, odlican SF. I katalog popusta u Tempu, ne znam jel se i to racuna.
KDman
Banned
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 22:14

Post od KDman »

Sve te razumem, ali zašto ti onda smeta moja teorija?
Čisto onako da me zekiš ili ti zaista smeta? Mislim, kad ti nemaš nikakvo mišljenje o temi? Na kraju Kurir je samo preneo vest što se vidi iz priloženog.

Edit
i onda mene nazivate trolom!?
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Rakhil napisao:@KDman - teoriju nemam, nisam opterecen time da imam misljenje o svemu.

A trenutno citam "Budjenje nemani" od Dzejmsa Korija, odlican SF. I katalog popusta u Tempu, ne znam jel se i to racuna.
Vrh knjiga! :doubleup: Ja je skoro procitao, sad trenutno citam nastavak, Kalibanov Rat. Jos je bolja i uzbudljivija nego Budjenje Nemani, obavezno nabavi kad procitas :)
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

KDman napisao:Evo verovatnog uzroka rušenja malezijskog B777, baš kao što sam i naveo prethodno

http://www.kurir-info.rs/planeta/cekali ... ak-1469199
Danas pre podne sam se toliko smorio čekajući, da sam otvorio papirno izdanje tog smeća koje je bilo na stolu ispred. Udarna vest je da su zli ukrajinci gađali avion jevo imperatorskova veličestva, pa pogodili pogrešan. Sad su vidim da im je hit da su ukrajinski lovci leteli uz avion. Sutra ujutru će u tom žalosnom Kuriru verovatno pisati da je nesuđeni predsednički kandidat na izborima u Ukrajini, izvesni Dart Nikolajevič Vejder lično seo u svoj ćunirani Taj-fajter i oborio avion, nezadoljan što mu je odbijena kandidatura za predsednika.

Aman... :uf:
Širim haos!
Ix.
Reactions:
Pridružio se: 20 Jan 2014, 08:59

Post od Ix. »

KDman napisao: Opettt ista glupost! Kad sam JA pravdao bilo kakvo ubistvo a kamo rušenje civilnog aviona!

Evo, tačno ovde:
KDman napisao:kad je oboren KAL 007 cilj SAD je bio da se provali Ruska PVO nad Kamčatkom. To što su Rusi uradili bilo je opravdano, a šteta po Rusiju je bila mnogo veća od vrednosti žrtava (svaka žrtva ima cenu, ma kako izgledalo)
Ukratko, pljuješ po stotinama ljudi koji su ni krivi ni dužni ubijeni zbog nečijih kvazibezbednosnih egotripova. Čak određuješ cenu njihovih života što je bruka i sramota samo takva. Donosiš sopstvene zaključke o tome šta kome odgovara i onda izvrćeš stvarnost koliko god je potrebno, ne bi li je nekako uklopio u sopstvene zaključke odnosno u sopstveno ubeđenje da jedna zemlja osmišljava i upravlja apsolutno svakom tragedijom koja se desi bilo gde u svetu.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Meni ovo liči na poznat scenario:
http://www.imdb.com/title/tt0120885/

Redom idu od zemlje do zemlje i pale vatru. Ja nemam više nadu da će ikad da prestane. Jedino što čovek treba da se nada da će da bude što dalje od nas. Doslovce sve to smo osetili na svojoj koži i ne mogu da im oprostim sve što je urađeno ovde.
KDman
Banned
Reactions:

Post od KDman »

Ix. napisao:
KDman napisao: Opettt ista glupost! Kad sam JA pravdao bilo kakvo ubistvo a kamo rušenje civilnog aviona!

Evo, tačno ovde:
KDman napisao:kad je oboren KAL 007 cilj SAD je bio da se provali Ruska PVO nad Kamčatkom. To što su Rusi uradili bilo je opravdano, a šteta po Rusiju je bila mnogo veća od vrednosti žrtava (svaka žrtva ima cenu, ma kako izgledalo)
Ukratko, pljuješ po stotinama ljudi koji su ni krivi ni dužni ubijeni zbog nečijih kvazibezbednosnih egotripova. Čak određuješ cenu njihovih života što je bruka i sramota samo takva. Donosiš sopstvene zaključke o tome šta kome odgovara i onda izvrćeš stvarnost koliko god je potrebno, ne bi li je nekako uklopio u sopstvene zaključke odnosno u sopstveno ubeđenje da jedna zemlja osmišljava i upravlja apsolutno svakom tragedijom koja se desi bilo gde u svetu.
Lepo ti kažem da MENI NE ODGOVARA. Zaključke izvlačim, to je moje pravo, baš kao pravo koje ti daješ sebi da mene ljagaš.
Inače, ni jedan avion ovde nije oboren slučajno, već namerno, što znači da je to neko tako hteo i da mu je NARAVNO ODGOVARALO!
A tebi preporučujem da manje gledaš CNN, jer je tamo bilo opravdano i odlično, to što je moja zemlja bombardovana i gde su stotine civila stradale. To tebi ne smeta.... A meni to mnogoooo više smeta nego rušenje ovog aviona. Mada mi naravno rušenej ovog aviona u najmanju ruku liči na neljudski čin.
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Post od kapor »

A ti si kralj neke zemlje koju su bombardovali?Posto spominjes svoju zemlju?
KDman
Banned
Reactions:

Post od KDman »

Ma ti si kralj :rofl:
Off topic
trkač a ne zna kako radi ABS :rofl:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Ji 4Tze napisao:Ma važi, da ide do 18 obarali bi više.
Neva moze do 18km u visinu da ide ali ne sa tom visinom na 25km daljine od mesta lansiranja! Evo ti sa sajta nase vojske skinuti osnovni podaci pa vidi.
http://www.vs.rs/index.php?content=ba85 ... 44c9235232
Slika
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Post od kapor »

KDman napisao:Ma ti si kralj :rofl:
Off topic
trkač a ne zna kako radi ABS :rofl:
:srbin:
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

nidza napisao: Velika tragedija. Strašno ako je greška, još gore ako je politička igra.

Tapatalk Pro
Slazem se.
Tako nekako. Samo SAD su obarale civilne avione kada im je trebalo, iznad Ugande kada su direktno time promenili politicki vrh drzave (pobili u tom avionu) , zatim iranski iznad Ormuza.
Bilo je i manje medijski ispracenih. Kada padne avion u Africi tek tako obicno je prvo pitanje a ko je bio putnik u avionu. Tamo je obaranje aviona bio "sport" zapadnih zemalja.

Ukrajina je oborila ruski putnicki aviona negde iznad Moldavije. To nisu teorije zavere, stvarni dogadjaji.

Politicke igre su jedan od metoda medijske pripreme za ozbiljnije aktivnosti.

Racak kod nas je jedan od skolskih primera.

Ako je tacna pustena "informacija" da je Ukrajina 30 minuta pre pada aviona objavila da ocekuje pad aviona, to otklanja mnoge dileme. Isto tako nije tesko zakljuciti da rakete ne pogadjaju ciljeve ako nemaju koordinate a to tesko ide bez radarskog sistema.
Ukrajina ima (kao i Rusija, kao i NATO koji je u blizini) radarski sistem sto je preduslov.

A u tim politickim igrama, bitan je motiv. Koja strana ima korist.

Sve u svemu niti prvi niti poslednji slucaj da se zrtvuju civili za ratnicke ciljeve.

Pustena je i "informacija" da je istom putanjom prosao i predsednicki avion Rusije sa Putinom koji se vracao sa osnivanja nove Svetske Banke.
Ima mnogo "informacija", crne kutije pruzice detalje komunikacije pilotskog osoblja. I otkuda bas tuda da ide avion gde nije uobicajeno.

A ljudi su samo brojka u ratu, kako kazu u NATO govoru- kolateralna steta. Prevedeno- sta nas briga mi to radimo i moze nam se. Tako je bilo kada su kod nas raketirali civile u saobracajnim sredstvima.
Korisnikov avatar
Cica Maca
Reactions:
Pridružio se: 24 Okt 2013, 13:03

Post od Cica Maca »

McGruja napisao:Koja to PVO ide na 10km?
Proizvodjac: "ОАО «Головное системное конструкторское бюро Концерна ПВО „Алмаз-Антей“ имени академика А. А. Расплетина»" je konstruisao S-125 Neva/Pecora PVO sistem, tacnije Aleksei Mihailovic Isaev. Inace, sistem je polumobilan (30 minuta za montazu/demontazu), namenjen za odbranu tackastih ciljeva, i PROIZVODI se i danas, u upotrebi je od 1961. godine. Racunaj koliko je to vec vremena. :o

Karakteristike S-125... Evo dijagrama po ko hoce da tumaci... Nemam nameru da napisem vise nista u vezi dometa.
Slika
Slika
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

ljubitelj napisao: Tako nekako. Samo SAD su obarale civilne avione kada im je trebalo, iznad Ugande kada su direktno time promenili politicki vrh drzave (pobili u tom avionu) , zatim iranski iznad Ormuza.

Kada padne avion u Africi tek tako obicno je prvo pitanje a ko je bio putnik u avionu. Tamo je obaranje aviona bio "sport" zapadnih zemalja.

Ukrajina je oborila ruski putnicki aviona negde iznad Moldavije. To nisu teorije zavere, stvarni dogadjaji.

http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Pog ... ki.lt.html
Odgovori