doVla,Vladapetr napisao:Update moje situacije sa patkom & pačićima![]()
Pošto se patka nije vraćala, krenuo sam da zovem sve "relevantne" faktore tipa Veterina BGD, Zoo komunalce, Društvo za zaštitu životinja, itd... Naravno, svi su me otkačili na 1, iako nisam tražio ništa osim saveta. Jedino su mi iz Beo Zoo vrta ponudili da pačiće spakujem i donesem kod njih pa da ih ubace u svoja legla.
Setim se da imam drugaricu koja kod njih radi, pa je preko fb-a cimnem i konsultujem se. Kaže mi da preostala jaja što pre izbacim iz gnezda jer su to mućkovi, ako puknu od sunčeve toplote neće moći da se izađe na terasu od smrada
Patka je našla pačiće koji su ispali sa terase i sa njima se zaputila ka vodi, po ove što su ostali se neće vraćati. Ako neću odmah da nosim pačiće u Zoo vrt, treba da ih hranim koncentratom koji se daje pilićima u pre 3 nedelje života.
Naravno, ovaj koncentrat se ne prodaje u gradskim poljoprivrednim apotekama, pa sam juče otišao do Surčina i kupio 10kg (nema manje pakovanje) Pačići od tada ne pijuču kao pre, samo jedu i špartaju po terasi. Napravio sam im i stepenice da mogu da ulaze u lavor sa vodom i iz njega izlaze... Za sada ostaju tu gde su, a za posle ću se konsultovati da vidim šta ćemo.
cim si im napravio stepenice, ostaju garant

Nastavi da update-ujes, svaki put placem od smeha kad citam...