Misterije svemira

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Re: Misterije svemira

Post od Dzoni_m »

Veoma jednostavno, postoji nešto što se zove nauka i dokazi. Teoraticari zavere imaju samo bujnu maštu

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Delija napisao:Ma da. Hoce to tako... :)

Bili pre 45 godina, a sad sve i da hoce (a hteli su) - ne mogu... :nonono:
+1
Dzoni_m napisao:Daj molim te. Nikad mi nece biti jasno kako ljudi mogu da poveruju u te gluposti kako su snimali u studiju A kamoli da nekog ubeđuju

+1
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Dzoni_m napisao:Veoma jednostavno, postoji nešto što se zove nauka i dokazi. Teoraticari zavere imaju samo bujnu maštu

:plusone:
NevernihToma uvek je bilo i bice, ne treba se opterecivati time, pa i Galileo je rekao da se Zemlja okrece oko Sunca pa ovi drugi da ga obese.

Pustite teorije zavere, napisite nesto o svemiru jer je to ovde tema.
Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Svemir je beskonacan!

Mene fasciniraju silne teorije o svemiru, tako da vecinu toga ja odavno ne shvatam ozbiljno. Nema kakvih teorija ne postoji, samo sto se nista ne da dokazati...
Kao da izmisljaju naucnu fantastiku a ne nauku.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Laki021 napisao:
Delija napisao:Ma da. Hoce to tako... :)

Bili pre 45 godina, a sad sve i da hoce (a hteli su) - ne mogu... :nonono:
+1
Dzoni_m napisao:Daj molim te. Nikad mi nece biti jasno kako ljudi mogu da poveruju u te gluposti kako su snimali u studiju A kamoli da nekog ubeđuju

+1
Odluci se :D
Dzoni_m napisao:Veoma jednostavno, postoji nešto što se zove nauka i dokazi. Teoraticari zavere imaju samo bujnu maštu
Koja nauka? Koj dokazi?
Meni kao inzenjeru ocajan video snimak i par fotografija bas nista ne znace.
Poslednja izmena od Delija u 20 Jul 2014, 20:41, izmenjeno 1 put ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

E ne mogu, zato sto i ja kad o tome razmisljam dolazim do ta dva zakljucka :)
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

I Djogani je bio na Marsu.:P Ovako, posto mi je cela ta prica o sletanju na Mesec na neki nacin obelezila detinjstvo, bilo bi mi zaista zao ako je sve bila laz. Trudim se da verujem da su bili tamo. Sa druge strane, osporavanja vise ne stizu od teoreticara zavera vec pola planete ne veruje u to. Na kakvim trulim lazima je zasnovana Amerika, cime se sluze, vise nije tajna. Neka nas Ameri konacno razuvere i ucutkaju neverne tome, ako nista drugo zarad svog ega. Prodje pola veka, u medjuvremenu se dogodio vrtoglav razvoj tehnoligija svih vrsta, a oni nista. Oni satelitslki snimci sa otiscima stopala... Nije dovoljno. To u Paintu mogu da nacrtam. Treba mi nesto jace.

Sent from my HTC One V
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

:plusone:

Od reci do reci... ;)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

Delija napisao: Koja nauka? Koj dokazi?
Onda ti nisi ni pokusao da nadjes dokaze, vec si odmah poverovao u razne budalastine.

Fizicki dokaz u obliku stena donesenih ti verovatno ne znaci nista. Teleskopski snimci sa zemlje, mesta gde se nalaze tragovi sletanja lunarnih modula, ostalih rovera i zaostale opreme ti opet ne znaci nista. Snimci japanske sonde napravljeni 2008-me godine tih podrucija gde su sletale apollo misije su verovatno nebitne. Isto tako prizma (gledalo) postavljeno na mesecu gde mozes (ako imas opremu) da uperis laser i izmeris daljinu i samim tim nepobitno potvrdis da se zrak vratio i da je neko postavio nesto gore je verovatno nebitno. Pored ovoga nikakvi video snimci ti i ne trebaju.
Shvati da je, sa naucne strane, Mesec zatvoreno poglavlje. Nema na njemu nista interesantno. Sta ima, vec su videli. Zasto bi rizikovali zivote i trosili pare na misiju koja ama bas nista ne donosi? Da bi Deliji dokazali kako to mogu da urade? U zabole ih. Curiosity je npr mnogo interesantniji projekat nego dokazivanje ljudima koji su tvrdoglavi. To sto tin-foil hat paranoici pisu o nekim glupostima je budalastina kao i mnoge stvari koje kruze internetom danas.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Za ostavljanje bilo kakve opreme na mesecu nije potrebno da sleti covek. Taj deo niko ne osporava.
Dzoni_m napisao:Zasto bi rizikovali zivote i trosili pare na misiju koja ama bas nista ne donosi?
Sa danasnjom tehnologijom u odnosu na ono sto su imali (ili nisu) tada bi to trebalo da bude kevin racku. Ili mozda ipak ne bi?
Ameri su dovoljno sujetni da bi to uradili samo da ucutkaju sve neverne Tome, pa makar im to nista ne donelo, a to je u ovom slucaju pola planete.

Zasto je planiran "ponovni" let, pa otkazivan, pa ponovo zakazivan, pa... :)

Veeelika stativa...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Imaju bese plan da odu ponovo al im treba tipa jos 10god da se spreme...
Ocekivao bi da mogu za mesec dana da sve spreme.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Ma imali su plan, pa odustali, pa se ponovo premisljali... I ne znam kakvo je trenutno stanje. Smejurija.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Dzoni_m napisao:
Delija napisao: Koja nauka? Koj dokazi?
Onda ti nisi ni pokusao da nadjes dokaze, vec si odmah poverovao u razne budalastine.

Fizicki dokaz u obliku stena donesenih ti verovatno ne znaci nista. Teleskopski snimci sa zemlje, mesta gde se nalaze tragovi sletanja lunarnih modula, ostalih rovera i zaostale opreme ti opet ne znaci nista. Snimci japanske sonde napravljeni 2008-me godine tih podrucija gde su sletale apollo misije su verovatno nebitne. Isto tako prizma (gledalo) postavljeno na mesecu gde mozes (ako imas opremu) da uperis laser i izmeris daljinu i samim tim nepobitno potvrdis da se zrak vratio i da je neko postavio nesto gore je verovatno nebitno. Pored ovoga nikakvi video snimci ti i ne trebaju.
Shvati da je, sa naucne strane, Mesec zatvoreno poglavlje. Nema na njemu nista interesantno. Sta ima, vec su videli. Zasto bi rizikovali zivote i trosili pare na misiju koja ama bas nista ne donosi? Da bi Deliji dokazali kako to mogu da urade? U zabole ih. Curiosity je npr mnogo interesantniji projekat nego dokazivanje ljudima koji su tvrdoglavi. To sto tin-foil hat paranoici pisu o nekim glupostima je budalastina kao i mnoge stvari koje kruze internetom danas.
Po teoreticarima zavere verovatno jos ni u svemir nismo krocili.
Slika
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

Delija napisao:Sa danasnjom tehnologijom u odnosu na ono sto su imali (ili nisu) tada bi to trebalo da bude kevin racku. Ili mozda ipak ne bi?
Ameri su dovoljno sujetni da bi to uradili samo da ucutkaju sve neverne Tome, pa makar im to nista ne donelo, a to je u ovom slucaju pola planete.

Zasto je planiran "ponovni" let, pa otkazivan, pa ponovo zakazivan, pa... :)

Veeelika stativa...
Ma da. A budzet NASA-e svake godine skresu, i oni ce ipak da drve i dokazuju kako mogu da ulupaju pare i ponove nesto sto su vec radili. To ti mislis da su sujetni. Moze pola planete da prica sta hoce, cinjenice ne mogu da se promene. Udzbenici kazu jedno (ne mislim samo na osnovnu skolu) i nauka koristi ta saznanja. Jedino mi je krivo sto korist od toga imaju i oni koji nipodostavaju rad i trud.
Nije to samo za Apolo misije, isti slucaj je sa Teorijom Evolucije gde gomila ljudi i dalje zivi u srednjem veku a ovamo trce kod doktora i piju lekove a put do izlecenja su dosla upravo od tih temelja.

Steta sto ne mogu da se izoluju takvi slucajevi. Samo malo da im se obajsni cemu sluzi nauka i naucni pristup.

I opet citiras deo mog posta koji i nije bitan. Ono bitno si verovatno samo preskocio. Nema veze.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

I sami teoreticari su potkovani naucnim saznanjima te ih je bezveze stavljati na nivo pecinskih ljudi ili clanova redakcije Treceg oka. Sumnja se u sletanje na Mesec, konkretan dogadjaj, ne u nauku.

Sent from my HTC One V
Odgovori