Tapatalk
Tako kaže i moj prijatelj, koji je prof. dr. iz jedne srodne oblasti. Aflatoksin nema akutni toksični efekat, kumulativni efekat je da je kancerogen, kao i mnoge druge supstance koje svakodnevno unosimo u organizam. Svakako je bolje je da ga nema, ali ako par godina zakonska granica bude povećana, to ne bi trebalo da ima posledice na zdravlje naroda. Istovremeno, niko se ne pita koliko smo aflatoksina uneli u organizam direktnim konzumiranjem žitarica ili kikirikija (a to je onaj još opasniji oblik od ovog koji krava "preradi").steva_anya napisao:Doktorka sa Instituta za majku u dete, moja školska drugarica i kokomšinica, jedna od najboljih mladih pedijatara u zemlji, svojoj deci daje naše mleko. Nikom nista nece biti ako pije a granica je 0.5, kao što nikom ništa nije bilo kad se to nije ni merilo. Naravno, bolje da je EU granica, ali nije smak sveta niti će kome bilo šta biti kao što pišu Blic i Kurir.
Ubedjen sam da niko nije ni znao za aflatoksin dok nisu poceli senzacionalni naslovi po novinama.
Haha, to je klasična reakcija gradskog deteta.Day Walker napisao: Uh kolko je meni odvratno sveze mleko.
Par puta sam u selu pio i samo sto se nisam ispeglirao u trenutku
Može i to sa obeležavanjem, samo je problem što se sve te vrednosti razlikuju od serije do serije, trebalo bi meriti svaki dan. Ne verujem da bilo koja mlekara može to da plati.nidza napisao:Neka budu pošteni pa neka označe mleka. Neka tržište samo odluči ko će da opstane.
U sred zemlje gde poljoprivreda treba da samo puca kako šljaka, ja detetu kupujem belgijsko mleko, ako ne skoknem do Segedina.
Haha, Subway sendviči me podsetiše na urnebesnu South Park epizodu "Jared has aides".Grujic napisao:Subway?
I ja to tvrdim. Bosanci i Hercegovci (bez obzira kojoj od tri vere pripadaju), su u 99 % slučajeva jako dobri ljudi. Oni koji su služili vojsku u JNA kažu da su ljudi iz BiH bili najbolji drugovi, iskreni, spremni da pomognu i nisu bežali od rada (za razliku od drugih, uključujući i vojnike iz Srbije, koji su često gledali da rad uvale drugome, a da se oni izvuku). Što bi se reklo, pravi dinarski tip - kad su dobri, onda su zaista dobri.nikaragva napisao:Bosanci su face, uvek sam to govorio, samo sto mi ljudi ne veruju!
Daklem...starac vujadin napisao:Ovo za direktora aerodroma iz aviona se vidi o cemu se radi...kao i obicno "zloupotreba sluzbenog polozaja" - specijalitet naseg sudstva za koji se moze teretiti svaki direktor javnog preduzeca ako se hoce..na kraju nece mu biti nista, proci ce medijski "topli zec" i zavrsice u nekoj nevidljivoj sinekuri...glavni cilje je skloniti konkurenciju braci Arapima. Zivi bili pa videli.
Samo je pitanje vremena.Laki021 napisao:Sta cenite, koliko meseci (dana?) do bankrota?