BMW - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: BMW - generalna tema

Post od Geza »

Laki021 napisao:Koji?
Ako je XJ sve mu je oprosteno :)
viewtopic.php?f=7&t=402&start=2850#p256598
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
fred987g
Reactions:
Pridružio se: 21 Apr 2014, 00:54

Post od fred987g »

Pozdrav svima,
Ne snalazim se još najbolje na ovom forumu jer sam se tek priključio, pa se nadam da ne fulam temu. Kupio sam nedavno BMW E60, 525d, 2004. godiste - uvezen iz Njemacke. Redovno servisiran, imao samo jednog vlasnika, ukratko - automobil je san snova i prezadovoljan sam. Ono što me zanima, a tražio sam i na internetu, mada ne mogu naci je to da mi se pri prvom paljenju automobila kada je vani hladno pojavi na displeju poruka "Central electronics failure. You are unable to continue your journey. "
Ja ipak nastavim da vozim jer moram stici na posao, on ide bez ikakvih problema, samo displej trepće kao da gubi struju ili je nema dovoljno. Kada parkiram kola ispred posla (desetak minuta vožnje) i ponovo upalim auto, sve funkcioniše i ovo se ne pojavljuje više. Primijetio sam da se ovo dešava samo kad je vanjska temperatura ispod 10 stepeni, bilo je toplih jutara kada se to nije dešavalo. Ono što znam jeste da je u ovom mom BMW-u njegov orginalni akumulator, koji se vjerovatno nije mijenjao nikada. Ipak, čudno mi je jer ako je do akumulatora, bilo bi problema s paljenjem, a on upali iz prve. Ima li neko neku ideju ili savjet jer nemam BMW servis u blizini, a ne bih ni da idem tamo bez potrebe. Hvala puno!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Pogledah caskom na internetu, ukucaj to u guglu i dobices jednu temu s stranog foruma (prvi rezultat) pa pogledaj tu, ima par stvari koje krive za to ali koliko videh nisu nasli resenje.

A bolji savet je da zovnes Deltu ili Radulovica... Ili ako ti je blize Stefanovica.
fred987g
Reactions:

Post od fred987g »

Pa da, i ja sam gledao tu temu, ali svi imaju drugačije iskustvo i svi nešto savjetuju i prave se pametni... Hvala puno, provjerit cu.

Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Kod Mercedesa hoce da se desavaju gluposti sa elektronikom u slucaju da je pomocni akumulator umro, ili je jako slab.

Ne znam da li BMW ima bilo kakvu pomocnu bateriju..
Korisnikov avatar
7footer
Reactions:
Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker

Post od 7footer »

Xepoj87 napisao: Jbg,koliko vozaci premiuma(ne samo polovnih krseva,realno),imaju komplekse vise vrednosti,toliko i ostali vozaci imaju kompleks nize vrednosti naspram njih...
Protiv toga se ne moze,pogotovo u nasem drustvu. I nije vezano samo sa kolima,vec u vecini slucajeva,sa finansijskim stanjem,a pocelo je i obrazovanjem.
Generalizacija je majka svih zajeba :)
Bukvalno

Poslednjih par godina ljudi su postali kao zombiji, ja samo gledam da se sklanjam i izbegavam raspravu.
Ja često vozim Passata i Carinu stare 20+ god, tri puta sam doživeo da mi iz čista mira prokomentarišu: "Sklanjaj tu kršinu". Jednom sam pošao da se (da kažem) obračunam sa vozačem nekog malog auta, a čovek lepo za pas pištolj! Od tada se držim ove prve rečenice, nisu budale vredne moga života.
Pozdrav
fred987g
Reactions:

Post od fred987g »

NexT napisao:Kod Mercedesa hoce da se desavaju gluposti sa elektronikom u slucaju da je pomocni akumulator umro, ili je jako slab.

Ne znam da li BMW ima bilo kakvu pomocnu bateriju..
Hvala mnogo na odgovoru. Zvao sam neki ko fol ovlašteni servis ovdje u Sarajevu i kažu mi da nemaju pojma. Evo, ovih dana je toplije i nema ama baš nikakvih problema i to se ne pojavljuje. Samo se desi kad temperatura vani bude ispod 10-ak stepeni.

Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Sve upućuje na akumulator. MVrlo je moguće, da se kada napon padne ispod neke vrednosti, pojavi upozorenje da ne bi došao u sitiaciju da ne možeš da upališ uopšte, sve upućuje na to a nakon te tvoje vožnje, aku se taman toliko dopuni da ti se prilikom sledećeg paljenja greška ne pojavljuje. Ako sumnjaš da aku nikada nije menjan, svakako zameni, to ti je najjeftinije da eliminišeš kao uzrok a aku je svakako na samrti :)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
fred987g
Reactions:

Post od fred987g »

nuk napisao:Sve upućuje na akumulator. MVrlo je moguće, da se kada napon padne ispod neke vrednosti, pojavi upozorenje da ne bi došao u sitiaciju da ne možeš da upališ uopšte, sve upućuje na to a nakon te tvoje vožnje, aku se taman toliko dopuni da ti se prilikom sledećeg paljenja greška ne pojavljuje. Ako sumnjaš da aku nikada nije menjan, svakako zameni, to ti je najjeftinije da eliminišeš kao uzrok a aku je svakako na samrti :)
E, hvala puno. Da, to ću i uraditi. Trebam li tražiti originalni akumulator ili mogu kupiti standarno, samo neku bolju marku?

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ne mora original, proveri i da li alternator puni kako treba. Kad akumulator ostane bez struje u toku vožnje pale se redom sve lampice počev od airbaga, serva, menjača i sličnog. Čudno mi je da dobro vergla a da nema struje.
fred987g
Reactions:

Post od fred987g »

ftj napisao:Ne mora original, proveri i da li alternator puni kako treba. Kad akumulator ostane bez struje u toku vožnje pale se redom sve lampice počev od airbaga, serva, menjača i sličnog. Čudno mi je da dobro vergla a da nema struje.
Kod mene se ama baš ništa ne pali u vožnji i sve funkcioniše besprekorno. Vergla on super, upali u milisekundi. Jedino se to sa elektronikom dešava kada je vani hladnije...

kami
Reactions:
Pridružio se: 28 Avg 2012, 16:25

Post od kami »

Planiram da kupim BMW seria 3 E90. Interesuje me kakva iskustva imate sa ovim automobilom i hteo sam da pitam da li je bolje uzeti 320d verziju sa 163 ili 177KS? Cini mi se da sam procitao da ovaj od 177 ima problema sa lancem...???
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: BMW - generalna tema

Post od dag81 »

Bilo koji novi.;)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Slika Slika
Odgovori