Grčka
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: Grčka
Put u blizini Dorjana nije bas sjajan (Makedonska strana), ali je zanimljiv i lep za voznju. Preporuka.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Sve smo nesto kontali da se kod Vranja tamo negde informisemo kakva je guzva na Presevu, koji je pouzdan sajt za to?
@ Delija - znam, sta ocekivati, kao kroz Vojvodinu da se vozis samo sa dodatkom planina
@ Delija - znam, sta ocekivati, kao kroz Vojvodinu da se vozis samo sa dodatkom planina

- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Možeš da zovneš i AMSS pa probveriš stanje, da se ne vozaš okolo ako gužva prođe. 

Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
AMSS ima info samo sa naše strane granice. Ne znaju šta je na makedonskoj strani. Mene su tako zajebali. Rekli mi da nema čekanja. Na našoj strani stvarno nije bilo gužve, ali sam na ulaz u MK čekao preko sata.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ok, znaci odluka je pala, ako je guzva picimo na Prohor, ako nije idemo na Presevo i to je to.
Ako se smorimo na AP mozda odemo na Dorjan, jer kao sto sam rekao nema guzve nikad, a cim se udje u Grcku ide se lepom magistralom
EDIT: Pajo, drugarica je cekala 3 sata sa nase strane, MKD su ih skoro pa samo propustili...
Ako se smorimo na AP mozda odemo na Dorjan, jer kao sto sam rekao nema guzve nikad, a cim se udje u Grcku ide se lepom magistralom

EDIT: Pajo, drugarica je cekala 3 sata sa nase strane, MKD su ih skoro pa samo propustili...
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Meni je put do Dojrana skroz dobar. A i moze fino da se pegla. Ogranicenje 80.
Brzine idu u H-a !!!

Put do Dojrana tj. Grcke granice je sredjen pre 3 godine, postoji samo jedna deonica oko 3-4km gde je losiji put.
Prolazi kroz par naseljenih mesta gde je ogranicenje 50, posle je otvoren put i moze slobodno 80+, imaju i lepu pumpu u Novom Dojranu skorije renovirana Mak petrol, imaju i Tecni naftni gas (zvucim kao Alvirko) poslednje mesto sa gorivom pre Grcke.
Kroz Grcku je prosecan put vecim delom magistrala, bez naseljenih mesta ali ima raskrsnica sa semaforima.
Ogranicenje 90, postoji i deo gde je polu-auto put ogranicenje 110, jeste malo duze ali vremenski se sve nadoknadi necekanjem na granici, ove godine sam presao obe granice za 12 min Grcku i Makedonsku i to iz razloga sto Makedonski sluzbenik nije uspeo da se uloguje pa je zvao pomoc
Granicni prelaz Prohor kao i Dojran rade 0-24 h.
Sto se Prohora tice, isplati se ici samo ako je guzva na granici veca od 45 min jer se toliko izgubi u voznji, a put je interesantan, uzak, pun krivina i penjanja uz brdo.
Granicni prelaz je obicna kucica kiosk, meni se desilo da je policajac Makedonski sedeo sa stolicom posred puta...
Prolazi kroz par naseljenih mesta gde je ogranicenje 50, posle je otvoren put i moze slobodno 80+, imaju i lepu pumpu u Novom Dojranu skorije renovirana Mak petrol, imaju i Tecni naftni gas (zvucim kao Alvirko) poslednje mesto sa gorivom pre Grcke.
Kroz Grcku je prosecan put vecim delom magistrala, bez naseljenih mesta ali ima raskrsnica sa semaforima.
Ogranicenje 90, postoji i deo gde je polu-auto put ogranicenje 110, jeste malo duze ali vremenski se sve nadoknadi necekanjem na granici, ove godine sam presao obe granice za 12 min Grcku i Makedonsku i to iz razloga sto Makedonski sluzbenik nije uspeo da se uloguje pa je zvao pomoc

Granicni prelaz Prohor kao i Dojran rade 0-24 h.
Sto se Prohora tice, isplati se ici samo ako je guzva na granici veca od 45 min jer se toliko izgubi u voznji, a put je interesantan, uzak, pun krivina i penjanja uz brdo.
Granicni prelaz je obicna kucica kiosk, meni se desilo da je policajac Makedonski sedeo sa stolicom posred puta...
- codemaker
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
- Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)
Ja leti uvek idem na Prohor. Nikada nisam zatekao više od 3-4 auta. Van sezone nikada nikog nema pa se carinici nerviraju šta ću ja tu, prekidam im dremku
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Od maja meseca imaju i TNG na pumpi Novi Dojrannixa napisao:@masaivan
Prošle godine Mak Petrol u Nov Dojran nije imao TNG, ali jeste pumpa u Valandovu.
P.S. Ko tuda ide, od Valandova do autoputa ima puno vinograda sa vrhunskim grožđem