Milos_kg napisao:Pogresno si protumacio... ne juri covek rekord max potrosnje, vec minimalne, koja se ostvaruje uz laganu voznju koja nije opasna za druge ucesnike u saobracaju.
Mislim da je dobro protumacio nego se covek zivcira kad neko trosi manje goriva od njega
U pravu je nixa, ja sam za prosek od 139 najveći deo puta vozio 160-180. Interesantno je kako se prosek lako pokvari uslovima na putu, a teško popravlja.
Nije u pravu jer ja prosek merim od Bubanj potoka do Naisa.
Od Bubanj potoka do Vranja mi je bio 122, a bivao je i 110. Zavisi od magistrale. Prosek lako padne. Mene je interesovalo koliko vozim AP i zato sam ga i merio od rampe do rampe.
Pajo ja sam BG-Rača(tj ispred Rače, kad krenu ona sela, imao prosek 154 ali je vožnja sve vreme bila gas do patosa, 190-200 po cajgeru, potrošnja 9.8l, 1.9TDI Oktavija.
Ja na evropskim autoputevima retko prebacim 110... jednostavno je nemoguće. Nekoliko zastoja zbog radova ili naplate putarine i ode prosek lako ispod 100 iako se pre toga vozilo i 150.
U Srbiji su jeftine kazne pa se malo više zezam ali opet prosek nije preterano mnogo veći.
Čita li iko šta ja pišem?
150 je prosečna brzina između dve rampe gde nema stajanja i ne vozim preko 170. Poslednji put sam stao na pumpu i prosek je odmah pao na 145.
Prosek celog puta od Bubanj potoka do Vranja mi je max bio 122, a bivao je i manje ako me uvati neki cirkus na maistrali.
Da sam računao od kuće prosek bi bio još manji.