Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Vazduhoplovi

Post od nikaragva »

Ljudi dzabe ovde drvite danima. 99% sam siguran da se ona nasa ispomoc u vidu par prekaljenih cetnika, ponapijala i pipnula top (buk) i jbg.
Pa ne bi za dzabe picoustog pitali da se izjasni. Zna da on da je delimicno odgovoran, jer je poslao par radikala, pardon cetnika tamo :)
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Rusi imaju snimak onoga sto je bilo na Zemlji, objavili su.
Hunta iz Kijeva je dopremila 3 dana pre nesrece ono sto poseduje, a moze da obara avione na 10km.
To je sklonjeno sa tog mesta 1 dan nakon nesrece.
Nalazilo se neposredno uz "komsijsku" ogradu.

Ne mora da znaci da je upotrebljeno.

Kijev je nekoliko minuta pre nesrece od 3 putnicka aviona, odabrao MH da preusmeri za nekih 12km horizontalno i 500m vertikalno nanize od prethodne putanje kretanja.

Svedoci navode da su videli vojne avione na putanju MH neposredno pre nesrece. To je bila jedna od prvih vesti.

2 minuta pre nesrece se i na radaru (na 3 razlicite oblasne kontrole i 3 razlicita sistema) pojavljuje dodatni leteci predmet osim ova 3 putnicka, pretpostavka neciji vojni avion.
Zabelezena je putanja kretanja u penjanju. (radari u Rusiji, granica je odmah tu u blizini inace)
Ne mora da znaci da ima veze, mozda je slucajnost.

Americki LEO (nisko orbitalni) satelit je bas naisao da osmatra ( i snima) tu zonu 13 minuta pre nesrece i 4 minuta posle nesrece. Mozda je slucajno bio tu bas tada, mozda je i navodjen da bude tu. To je manje bitno od toga da je bio na raspolaganju da "vidi".
Ok, njemu jeste zadatak da spijunira, to inace rade svi koji mogu.

Na dan nesrece MH aviona Kijev je aktivirao i upotrebio 9 radarskih stanica iz sistema navodjenja zemlja-vazduh raketnog sistema, dan nakon nesrece su radile 4, dva dana kasnije 3, dan ranije 6 radarskih stanica. Locirane su nekih 8km daleko od pozicija ukrajinske vojske (pod komandom Kijeva) sa PVO sistemima.

Mozda je slucajnost.

SAD, a samim tim i NATO su objavili da poseduju snimke dogadjaja, pa su objavljivanje snimaka povukli tj jos nisu javno objavljeni.

Rakete R60 se rade i u modifikovanoj verziji za primenu zemlja-vazduh, kao i originalno predvijdeno vazduh-vazduh.

Tih raketa ima na "tone", gotovo univerzalno primenjiva na mnogim modelima i verzijama aviona koji su se napravili u istocnom bloku tokom vise decenija. To znaci lako dobavljivo.

Snimak pada aviona koji pada u plamenu a u celini kao komad, koji je objavljen odmah nakon nesrece moze da bude od nekog drugog dogadjaja, ili na drugi nacin falsifikat ali snimak postoji i javno je dostupan pa svako moze da proceni.

Tzv pobunjenici su isto Ukrajinci, i ista ukrajinska vojska po svemu, ista obuka isto oruzje, iste navike, prakticno nema razlike bitne za izdvajanje.

I jedna i druga ukrajinska vojska/ strana je verovatno mogla ako zeli da se potrudi da pripremi sve sto treba, ali niti jedna niti druga nije mogla sama da upravlja sistemima globalne navigacije.
Ili Rusi ili Ameri su dali precutnu saglasnost, obe sile imaju sve sto treba da nadziru do detalja.

Dole na zemlji ima placenika, verovatno kao u svakom ratu, na obe strane ukljucivo iz NATO zemalja sto je vec potvrdjeno. (da li u svojstvu privatnog gradjanina dobrovoljno ili sluzbeno poslatog to vec niko ne govori).

Rat je prljava rabota, mi smo to iskusili.

Aviona i ljudi vise nema, mozda necijom greskom a mozda i necijom voljom.
Motiva za primenu volje je bilo, kao i otvorenih pretnji iz Kijeva, cuvena fraza plan B za koji ce se cuti. Mozda je to samo ratna retorika, propaganda.

Tamo u toj zoni avioni padaju i obaraju se.
Tamo je bila zona proglasena kao opasna i zabranjena za letenje bez najave onima koji suvereno kontrolisu stanje.
To je zanemareno, avioni (3 komada putnicka) toga dana su usmerena bas tamo i pored toga.

Mogao je i jos neki od a 2 putnicka da isto prodje.

Crne kutije su pronadjene, nisu ostecene kako stvari stoje i na njima jesu bitni podaci.
Ako ne bude manipulacije sa istima i javno se objave bice manje mesta za politiku a vise mesta za struku da objasni.

Rusi su objavili neke snimke sa radarskih ekrana tokom tih kriticnih 15tak minuta.
Ceka se da Ameri objave svoje snimke za tih istih kriticnih 15tak minuta.

To se sve dogodilo u vreme i na mestu gde nije neka svetska pustara i zabit, kao slucaj iznad Indijskog okeana, pa je visok stepen verovatnoce da snimci zaista postoje i da se inace sve budno prati a time i da postoje informacije koje se mogu braniti dokumentovanim cinjenicama.

Istina ce se saznati, onda kada bude odgovaralo da se objavi.

Avion gotovo sigurno nije pao sam od sebe, i nije kriv neki tamo neimenovani Bog, kao sto je bio slucaj kod nas sa poplavama, pucanjem (ili razbijanjem) nasipa i brana i ostalo sto je nedavno bilo.

Mozda budemo imali srece pa ovaj put saznamo istinu, ili sto blize istini redosled i tajming dogadjaja.
I slucajno ili namerno delovanje. I iz koje kuhinje su pokrovitelji gledali a nisu nista preduzeli da sprece.

I tako, ovaj incident u moru drugih stravicnih dogadjaja propagandom izbija u prvi plan.

Nekom to ocito odgovara, sto bi rekli Ameri, follow the money pa ce se samo kasti.

A mozda se sazna i nesto dodatno kada radio amateri (a tamo je vrlo gusta zona sa radio stanicama) uspeju da dopru do javnosti. Previse je ociju i usiju u tom regionu da bas promakne takav dogadjaj.

Inace, ko ne zna, komunikacije pilota su otvorene, nisu sifrovane, i moze gotovo svako da slusa ko pozeli, oprema za to je siroko rasprostranjena.

Ja ponekad iz dosade ostavim ukljuceno da slusam ove sto prelecu iznad moje kuce, pa onda pogadjam po akcentu odakle bi mogao da bude pilot. Kao kviz. To rade mnogi, decenijama unazad.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

nikaragva napisao:Definitivno vise necu leteti avionom (a nisam nikad ni leteo)! Kuda ne moze astrom, necu ni ici :)
Kao Kim Il Sung i naslednici... za putovanje koriste samo oklopni voz - što je sigurno, sigurno. :D
nikaragva napisao:Ljudi dzabe ovde drvite danima. 99% sam siguran da se ona nasa ispomoc u vidu par prekaljenih cetnika, ponapijala i pipnula top (buk) i jbg.
Ne, ne, ne! Avion su oborili hrvatski dobrovoljci iz "Desnog sektora". Videli crveno-plavo-bele pruge, pa nisu mogli da odole. :kezo: Za obaranje je korišćena ranije pomenuta moćna nemačka haubica. :kezo:
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Mladen7 napisao:Pokazuje odnos jednog naroda/vlade(USA) prema ostatku sveta, ne samo jednom narodu, u ovom slučaju Ruskom. D
@ cozmo To što ima gelera, dali samo SAM projektil pravi takav `potpis` na pogođenom avionu, ili može i svaki drugi PV projektil, ja bi rekao da, može i svaki sličnih karakteristika.
Mozemo do sutra ko je cvecka u ovom slucaju. Po meni, Rusi sigurno nisu cvecke.

Inace, da SAM projektil daje ovakav potpis. AA (Air to Air) projektili idu na toplotne izvore - sto znaci da bi pogodili u neki od motora. SAM projektil se rasprskava i nanosi ovakvu stetu. Na onom linku sa fotkama sto sam kacio, vide se ostecenja te vrste.

Evo jos kako izgledaju ti srapneli, na snimku se jasno vidi:

http://abcnews.go.com/International/vid ... d-24669143

Evo i fotke, skroz dole je deo koji je bukvalno izresetan srapnelima - u sustini izgleda da je aktiviran blizu prednjeg dela aviona, u blizini kokpita posto je kokpit najvise stradao i ima najvise tragova gelera:

Slika

Ovo sto vidite na slici je sve sto je ostalo od kokpita.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

rusi nisu cvecke, definitivno, ali su ameri najgori moguci korov, vise puta potvrdjeno pa i na nasoj kozi.

cime dokazujes ili se pozivas na nesto da avion nije oborio ukrajinski BUK ?
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

cozmo napisao:
Mladen7 napisao:Pokazuje odnos jednog naroda/vlade(USA) prema ostatku sveta, ne samo jednom narodu, u ovom slučaju Ruskom. D
@ cozmo To što ima gelera, dali samo SAM projektil pravi takav `potpis` na pogođenom avionu, ili može i svaki drugi PV projektil, ja bi rekao da, može i svaki sličnih karakteristika.
Mozemo do sutra ko je cvecka u ovom slucaju. Po meni, Rusi sigurno nisu cvecke.

Inace, da SAM projektil daje ovakav potpis. AA (Air to Air) projektili idu na toplotne izvore - sto znaci da bi pogodili u neki od motora. SAM projektil se rasprskava i nanosi ovakvu stetu. Na onom linku sa fotkama sto sam kacio, vide se ostecenja te vrste.

Evo jos kako izgledaju ti srapneli, na snimku se jasno vidi:

http://abcnews.go.com/International/vid ... d-24669143

Evo i fotke, skroz dole je deo koji je bukvalno izresetan srapnelima - u sustini izgleda da je aktiviran blizu prednjeg dela aviona, u blizini kokpita posto je kokpit najvise stradao i ima najvise tragova gelera:

Slika

Ovo sto vidite na slici je sve sto je ostalo od kokpita.
Niko tu sigurno nije cvecka.

Mada ja za svo ovo sr tamo krivim Amere koji su sve zakuvali samo terajuci Rusima kontru i po defaultu podrzavajuci sve protiv Rusa bez obzira koliko to besmisleno i lose bilo. Vrhunac licemerstva.

Sto je nagore sad su i nas poceli da ucenjuju da uvedemo sankcije Rusiji, u fazonu USA nece blagonaklono gledati ako mi samo posmatramo i prihvatamo narusavanje suvereniteta Ukrajine od strane Rusije... e majke vam ga licemerske...
Poslednja izmena od Laki021 u 24 Jul 2014, 10:17, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Vide dobrog suncokreta. Bice meda! :)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Evo kako nas drugari lepo ucenjuju sto sam pomenuo u proslom postu, oni su odlucili ko je kriv za sve i to je to... demokratija.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=879948
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

http://aviationweek.com/defense/buk-mis ... riminating

The Buk-M1 (SA-11 Gadfly to NATO) can be used by minimally trained operators to deliver a lethal attack, without the safeguards built into other comparable GBADS, an Aviation Week analysis shows. It is also one of the two GBADS — both of Soviet origin — that are most widely distributed in conflict zones with the potential for large-scale, cross-border or civil violence.

This feature may have been a crucial factor in the destruction of MH17. The Fire Dome radar’s main job was to permit simultaneous engagement of more targets – one per Telar – under control of the battery’s 9S18M Snow Drift. But the Soviet military and the designers installed a set of backup modes that would permit the Telars to detect and attack targets autonomously, in the event the Snow Drift was shut down or destroyed by NATO’s rapidly improving anti-radar missiles.

The autonomous modes are intended for last-ditch use by the Telar operators, not the more highly trained crews in the battery command vehicle. According to an experienced analyst of Russian-developed radar, the automatic radar modes display targets within range. The operator can then command the system to lock up the target, illuminate and shoot.

Critically, these backup modes also bypass two safety features built into the 9S18M Snow Drift radar: a full-function identification friend-or-foe (IFF) system and non-cooperative target recognition (NCTR) modes. The IFF system uses a separate interrogator located above the main radar antenna and most likely will have been upgraded to current civilian standards.

Dakle, i pijani cetnik moze da ga koristi.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Iz cele ove halabuke oko MH17 jedino se ovajdio Izrael, tj iskoristio je da radi svoj posao. Meni stalno to na pameti, ne znam zašto :zbunjen:
Korisnikov avatar
Neskica
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: Ford Focus 1.6 TDCi

Post od Neskica »

Baš tako , Izrael uništava kao teroriste a civilnih žrtava na stotine.
I skoro niko se ne buni.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Kakav dobar PR za Buk sistem zapravo. Veoma impresivan sistem, pogotovo s obizrom na godište, na žalost...

Optužbe pršte samo na sve strane, ali naši mediji i mediji na engleskom govornom području mahom filtriraju vesti povoljnije po jednu stranu. Npr, na svim vestima se vrtela optužba da je slikani Buk u vlasništvu pro-ruskih Ukrajinaca, dok su ruski analitičari na tim istim slikama našli natpis na ulici kojom je prevožen, koja se nalazi na teritoriji Ukrajinaca lojalnih aktuelnoj vlasti. Tu vest nisam uspeo da pročitam na nekom našem mediju. Juče je navodno jedan od funkcionera Donjecke oblasti izjavio da su imali Buk, ta vest je stajala na našim medijima (konktatno B92 naslovna strana) satima, iako je taj isti čovek u roku od 30 minuta demantovao da je bilo šta slično izjavio, tj da je intervju izmišljen.

Spinuju samo tako.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Rekao sam vec da su mediji nenormalno mocno oruzje. Kakav buk i suhoj, ... :)
Eto pogledajte sta rade od Cozmo-a :)

A bas je picousti izjavio kako Srbiji vise niko ne postavlja ultimatume :kezo:
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

cozmo napisao: Dakle, i pijani cetnik moze da ga koristi.
moze ali placeni bloger, koji je upravo smazao cizburger iz meka, ali

- prvo ograničenje je čisto tehničke prirode, nišanski radari od 1945. mogu da rade kao kvaziosmatrački, no priroda te rezervne uloge ograničava efiksnost u osmatračkom modu; još od tih posle II. sv. rata pa sve do FAR rešetki je ta funkcija prilično slaba, tek su FAR rešetke to podigle na ozbiljniji nivo; od tih prvih pa do današnjih čak i uključujući ove nove sa FAR rešetkama dejstvuje se slabo u takvom modu;
TAJ MOD JE NAMENJEN ZA NE DAJ BOŽE, KADA JE PRESEČENA SLIKA VAP-A SA VIŠIH INSTANCI, dakle sa istim razlogom kao i kvaziosmatrački tj. nišanski radri PA artiljerije iz 1950- i neke pa nadalje sve do danas uključujuči i Patriota i sve S-300;
Pogotovu slabije radi na sa antenama starije generacije, FAR-ovi su već ozbiljniji.
Stari Bukovi sa Kasengernovom antenom dakle to mnogo slabije rade.
Cilj na 10 000 m sa 800-900 km/h u praktično zadnjoj polusferi dakle u dogonu, Buk-M1 ne bi mogao da zahvati dalje od 10 -11 km.
- DRUGO je stanje posade, za takav zahvat morala bi da bude VRHUNSKA.
Čak i tad je to manje vredan oblik i ako nije dobro sihronizovan sa više instance slabo je. Eno u knjihzi Smena Đorđe opisuje kako su sa više instance pokušavali u osmatračkom modu da uhvate PREMA podacima sa više instance pa ništa, samo su rizikovali, doro Neva je slabija u tom pogledu, nešto slabija.
Zamisli u solo pretraživanju ...
PVO je sistem nije pojedinačni sistem. Čak ni Pancir, Tor ili Osa ili Kub ...

Kao što vidiš malezijski Boing je oboren raketom vazduh vazduh ili paklenom mašinom ili ukrajinskom raketom sa zemlje.

ja u ovo verujem^^^^
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Neću da komentarišem, samo prenosim naslove američkih medija:
The Huffington Post
http://www.huffingtonpost.co.uk/2014...?utm_hp_ref=uk
"Hans De Borst, MH17 Victim's Father, Pens Open-Letter 'Thanking' Putin For 'Murder Of My Dear And Only Child'"

The Daily Telegraph
http://www.telegraph.co.uk/news/worl...is-ruined.html
"Bereaved father's open letter to Vladimir Putin: Many thanks, my life is ruined"

New York Post
http://nypost.com/2014/07/21/grievin...tter-to-putin/
"Grieving dad blasts Putin in heartbreaking open letter"

People magazine
http://www.people.com/article/malays...daughter-death
"Grieving Father of Malaysia Airlines Victim Lashes Out at Vladimir Putin in Open Letter"

CBS News
http://www.cbsnews.com/news/malaysia...tter-to-putin/
'Anguished dad's open letter to Putin: "Thank you for murdering my child"'

Original letter by Hans De Borst (https://www.facebook.com/hdeborst)
"Thank you very much mister Putin, leaders of the separatists OR THE UKRANIAN GOVERNMENT! For murdering my loved and only child, Elsemiek de Borst!"
Odgovori