Auto-klima
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Auto-klima
A i nick mu nije isti 

Preciznije je reci redovno.blaugrana napisao:Ne citas pazljivo ;-)
Tapatalk
Priznajem , zato postoji pomoc prijatelja.
A pa to je onda ne resivo za mene.Grujic napisao:A i nick mu nije isti
Posalji mi na PP
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Re: Dobro veče
Nidžo, svaka klima isušuje vazduh, bilo manuelna, bilo automatska
Imamo 4 komada u firmi, Ambition A5FL 2012. Ženomobil je A7 Elegance 2013.Heinz napisao:@nidza
To neka druga Octavia? Zar nije bilo reči o 2.0 TDI u dobrom paketu?
Naravno, nego automatska sama namunji podešavanja da suši vazduh i kada bi zapravo trebala da greje (napolju 20 stepeni, u kolima 24 recimo). Grejanje takođe isušuje ali daleko sporije kad nije potpomognuto klimom. Manuelna klima može da se postavi istovremeno da greje i hladi, mnogi ljudi to ne znaju i korisna je stvarčica kad pada kiša i hladnjikavo je, pa unutar kola bude memljivo. Za minut rada klime sa grejanjem u kabini bude savršeno, bez vlage.nuk napisao:Nidžo, svaka klima isušuje vazduh, bilo manuelna, bilo automatska
Takođe stakla neće magliti u tom slučaju.
Kako to moze da se postavi?nidza napisao:Imamo 4 komada u firmi, Ambition A5FL 2012. Ženomobil je A7 Elegance 2013.Heinz napisao:@nidza
To neka druga Octavia? Zar nije bilo reči o 2.0 TDI u dobrom paketu?
Naravno, nego automatska sama namunji podešavanja da suši vazduh i kada bi zapravo trebala da greje (napolju 20 stepeni, u kolima 24 recimo). Grejanje takođe isušuje ali daleko sporije kad nije potpomognuto klimom. Manuelna klima može da se postavi istovremeno da greje i hladi, mnogi ljudi to ne znaju i korisna je stvarčica kad pada kiša i hladnjikavo je, pa unutar kola bude memljivo. Za minut rada klime sa grejanjem u kabini bude savršeno, bez vlage.nuk napisao:Nidžo, svaka klima isušuje vazduh, bilo manuelna, bilo automatska
Takođe stakla neće magliti u tom slučaju.

Iz izduva ce duvati vazduh ili hladniji, ili topliji od onoga u kabini. Ne moze istovremeno duvati i hladniji i topliji.
Nema sta automatika da munji isusivanje, klima jednostavno tako radi. I kucna klima tako radi.
Bez paljenja kompresora ces teze odmagliti stakla, pogotovo ako se svi ostali faktori pogode protiv toga. Npr. svi u autu disu na usta, jos ako je ubrzano disanje u pitanju, nema sanse da odmagli

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Corsa kod zgrade, Astra na radnom mestu
Gde bas u zimskoj obuci da me uslikaju

@Nikaragva, dvozonska klima mozda?

Gde bas u zimskoj obuci da me uslikaju

@Nikaragva, dvozonska klima mozda?

Brzine idu u H-a !!!

Ma sestoozonska 
Koliko nas na forumu ima duplu klimu, sto bi rekli svercari?

Koliko nas na forumu ima duplu klimu, sto bi rekli svercari?

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Verovatno dosta 
Sad je vec skoro standard kad se uzme automatska.
I kod mene moze na jednoj strani da hladi na drugoj da greje. Samo mi se nije desilo da to neko zeli u isto vreme

Sad je vec skoro standard kad se uzme automatska.
I kod mene moze na jednoj strani da hladi na drugoj da greje. Samo mi se nije desilo da to neko zeli u isto vreme

Brzine idu u H-a !!!

Naravno da može da se postavi da duva i vruće i hladno u isto vreme, tj izmešaju se oni negde u cevima, tako da suši vazduh, a ne bude ti hladno.nikaragva napisao: Kako to moze da se postavi?
Iz izduva ce duvati vazduh ili hladniji, ili topliji od onoga u kabini. Ne moze istovremeno duvati i hladniji i topliji.
I dalje se ne razumemo. Na automatici ne postoji takva opcija da duva i vruće i hladno ručno, mora to sama da ukapira nekako. Ako nema senzor za vlažnost jedini način je da se upali dugme za brzo odmagljivanje, onda obično pusti i grejanje iz motora sa hlađenjem iz kompresora istovremeno.nikaragva napisao: Nema sta automatika da munji isusivanje, klima jednostavno tako radi. I kucna klima tako radi.
Bez paljenja kompresora ces teze odmagliti stakla, pogotovo ako se svi ostali faktori pogode protiv toga. Npr. svi u autu disu na usta, jos ako je ubrzano disanje u pitanju, nema sanse da odmagli
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Pa ne treba ti topao vazduh da bi odstranio vlagu iz vazduha?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Svaka klima automatski susi vazduh, to je nuspojava samog rada iste, nikakva posebna mudrost oko susenja nema.
Nekada je dobro, a nekada je lose sto je suv vazduh.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Pda, susenje vazduha, odnosno isusivanje nema veze sa temperaturom vazduha koji izlazi iz izduva.Xepoj87 napisao:Svaka klima automatski susi vazduh, to je nuspojava samog rada iste, nikakva posebna mudrost oko susenja nema.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Očigledno Alfa ima neki specijalan feature sakriven od očiju javnosti 

Boringly average, but also perfect for school run mums
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Naravno da ne, kao sto si ranije napisao, samo rad kompresora klime ima veze.nikaragva napisao:Pda, susenje vazduha, odnosno isusivanje nema veze sa temperaturom vazduha koji izlazi iz izduva.Xepoj87 napisao:Svaka klima automatski susi vazduh, to je nuspojava samog rada iste, nikakva posebna mudrost oko susenja nema.
Po kao nekom pravilu ili po nekoj logici, bar ono sto ja praktikujem u kolima sa manuelnom klimom a sto je Nidza napisao, kada se klima koristi za isusivanje vazduha a necu da duva hladno, upalim ac tj. kompresor a tockic okrenem ka crvenom u zavisnosti od spoljne temperature i temperature koju zelim u kolima. Tak se otvori klapna i mesa se hladan vazduh klime i topao vazduh motora
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD