Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Audi URquattro

Post od Bax »

MEni je mali mJet Punto, na toj relaciji samo u kontra smeru i nocu (NBG- Karaburma), Trosio 6,5l dizela.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Kakva kontaminacija teme, u naslovu zver, a prica o 4-rki dizel i koliko trosi :delete:
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Off topic
Slažem se, ali šta ćeš - svi putevi vode u Rim :)
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Re: Koliko troši?

Post od Velja »

shone190 napisao: Prezadovoljan sam i nisam ocekivao ovakvu potrosnju, racunajuci da mi Golf 4 1.9TDI trosi oko 8,5-9l ovakve iste voznje, ali dizela naravno i to po bord kompjuteru
shone190 napisao:To ti je realna potrosnja dizela po Beogradu, Drugarova zena ima glanc nov sluzbeni Passat 2.0 TDI, 140KS, potrosnja po Beogradu 10l po bordu :D
Velja napisao:Na mom bordu piše 6,8 l i to već godinu dana , a vožen je isključivo po lokalu. Par puta sam ga resetovao i uvek se ubrzo vrati na tu cifru. Većina relacija ispod 5 km , konfiguracija terena suprotna od N.Bgd
profesorPROST napisao:Golf je 4Motion, a to je 1-1,5l više od običnog.
Imao drugar Passata 5.5 1.9 TDI 4Motion koji je trošio po gradu preko 10l.
shone190 napisao:4Motion ne trosi nista vise od obicnog posto je 99% vremena ukljucen samo prednji pogon, a auto je tezi nekih 70kg od obicne varijante sto ni u ludilu ne moze da podigne potrosnju za 1-1,5l, mozda za 0,2l
Moja "gradska voznja" podrazumeva relaciju Karaburma - NBGD (Delta city), sto podrazumeva svakodnevni prelazak Brankovog mosta u spicu i prolazak kroz strogi centar grada (Trg Republike). Ako neko uspe da spusti potrosnju bilo kojeg 1.9TDI Golf-a ispod 8l/100km na ovoj relaciji u spicu, ja mu moj Golf poklonim
Velja napisao:Retko se motam po centru u špicu, auto mi radi u mestu jedino na semaforu, ali zato koristim svaku dužu uzbrdicu da isteram čađ iz motora. Nikako ne jajarim na gasu, ali ni ne divljam gde je nebezbedno. Šta da ti kažem, piše 6,8 l na bordu, mogu da ti uslikam, a po pištolju bi rekao da je još i manje. To je skroz subjektivno, jer nisam nikad merkao svaki gram. Dosta ljudi koje znam voze TDI i svima je tu negde oko 7 l. Jedino Pasat automatik bije 9
Bax napisao:MEni je mali mJet Punto, na toj relaciji samo u kontra smeru i nocu (NBG- Karaburma), Trosio 6,5l dizela.

Morao sam da kvotujem iz druge teme nekoliko postova da bi moje naredne slike imale pun smisao. Malopre sam na semaforu izvrteo bord posle dužeg vremena i iznenadih se onim što sam video. Evo uslikao sam na brzinu

Slika

Slika

Slika

Slika

Znam...ispao sam lažov, nisam namerno, ne pratim previše to, yebitemesad/štadaradim :oops:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Veljo, prosečna brzina od 34 km/h nema dodirnih tačaka sa svakodnevnim vožnjama u špicu kojim se vozi Šone. U tim uslovima je prosečna ispod 20 km/h.

Po ko zna koji put se pokazuje da je potrošnja neuporediv podatak koji više dovodi do zabluda nego što pomaže ičemu.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Tako je, potrosnja i prosecna brzina su potrebne minimalne info, a predjena km docarava xve
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

@Paja
Slažem se, to sam i pisao u ovim gore postovima. To je moja svakodnevna vožnja - Rakovica, Čukarica, Voždovac, nešto malo N.Bgd i centra. Realno, malo ko ne izbija iz kruga dvojke.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:

Post od McGruja »

Fabia 1.4TDI je u Shonetovoj putanji trosila prosek 7.5
Ujutru 5.5 popodne oko 8
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Konacno i ja da provozam auto koji malo trosi... :)

Slika

Slika

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:

Post od McGruja »

Najzad 1.3 jtd :)
Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Post od Sinisa G. »

Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

210km predjeno sa 2500din (15.6l dizela). prosek 7.4 gradske voznje

Sent from my LG mobile
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Škodilak, Fruška Gora - NBGD, 71km, 67km/h prosek, potrošnja 4.7l/100km po BC.
Libero
Reactions:
Pridružio se: 23 Jan 2014, 11:39
Garaža: Opel Astra j

Post od Libero »

shone190 napisao:4Motion ne trosi nista vise od obicnog posto je 99% vremena ukljucen samo prednji pogon, a auto je tezi nekih 70kg od obicne varijante sto ni u ludilu ne moze da podigne potrosnju za 1-1,5l, mozda za 0,2l :)

Moja "gradska voznja" podrazumeva relaciju Karaburma - NBGD (Delta city), sto podrazumeva svakodnevni prelazak Brankovog mosta u spicu i prolazak kroz strogi centar grada (Trg Republike). Ako neko uspe da spusti potrosnju bilo kojeg 1.9TDI Golf-a ispod 8l/100km na ovoj relaciji u spicu, ja mu moj Golf poklonim :)

Od mene imaš pivo :plusone:

5l u BG preko dana, ne može ni sa trotinetom da se postigne...Ispod 7.5 litara je sve uspeh. :thumbup:
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Delija napisao:Sinoc, NS-Vrsac, 138 km, 67 km/h prosecna brzina - potrosnja 5.2l / 100 km.
Okacicu slike kad se vratim u NS.

Vozio sam kao sto i uvek vozim (ubrzavanje uvek sa pedalom gasa skoro do kraja pritisnutom), ali je u vise naseljenih mesta bilo pandura :besan: , pa sam morao da budem dobar... :)
Ostao sam duzan slike... :)
Prikačeni fajlovi
IMAG0050.jpg
IMAG0049.jpg
IMAG0048.jpg
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Odgovori