Motorna ulja
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Re: Motorna ulja
Delta tj Honda dileri menjaju ulje i filtere na 10000km. (filter klime ne menjaju uvek kako sam cuo). Mislim da preko sigurno nije tako kratak servisini interval.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Najsmešnije bi bilo da Hyundai/Kia menjaju na 5000km, uz garanciju od 7 godina i cene servisa, zarade još jedan auto 

To su sve nepotrebno česti servisi. Bacanje dragocenih resursa i novca.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
- TRIO_driver
- Pridružio se: 27 Avg 2013, 09:36
- Garaža: Svašta nešto japansko interesantno.
- Kontakt:
I meni je interval za Dmax na 20.000 km, pa ga ja opet menjam na 15.000 km, nije velika razlika u cenu, a hocu da mi je svaki auto u top stanju.McGruja napisao:I kod nas Ford menja na 20.000
Isto tako, filter vazduha ide obavezno na svakom drugom servisu, znaci prvi put na 40.000 km, a proverava se na 20.000 km, a evo razlike izmedju novog i starog koji je izvadjen na 16507 km, tj. prvom servisu koji je radjen:

Ali lepo pise kad su otezani uslovi...a ja vozim i offroad ponekad, i na autoputu, u svim uslovima, ne stedim na odrzavanju, i zato mi nijedan auto nikad nije stao, osim kad sam bio konj.
- TRIO_driver
- Pridružio se: 27 Avg 2013, 09:36
- Garaža: Svašta nešto japansko interesantno.
- Kontakt:
Od 2010. se menja strategija, te se novac vise ne zaradjuje na prodaji vozila, vec na servisiranju...nikaragva napisao:Najsmešnije bi bilo da Hyundai/Kia menjaju na 5000km, uz garanciju od 7 godina i cene servisa, zarade još jedan auto
Pa, diler Hyundai uzme 300 evra zarade na I30, na Puntu je 150 evra, na Ducato je 1500 evra, i tako dalje..
Zlatnih lizing godina se nije pitalo, daj, daj, daj, kakvi popusti, ako ti neces, ima ko hoce...a sada, sad je teska pijaca i borba za svaki evro. Kataloske cene su samo cene od kojih se krece, a cena vozila na kraju je uvek razlicita.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Jel zna neko mozda cenu Ford Formula F 5W30 ulja? Prosle godine je bilo 600 dinara litar koliko se secam. Ne znam da li se menjalo.
600 din u fordovim radnjama, original ulje
- H4wkeye
Hvala!
Da li moze da se poruci ulje pa da posalju post expressom ili tako nesto? Posto ovde u Pozarevcu nisam primetio radnju da prodaju Fordova ulja. Uglavnom je Castrol itd. a on kosta skoro duplo vise.

- H4wkeye
Super. Zahvaljujem. 

-
- Pridružio se: 26 Jul 2014, 17:00
- Garaža: Audi A6 C6 Restyling; VW Passat B5
Što se tiče ulja, mišljenja sam da se treba držati fabričke preporuke, tj. ako VW preporuči Castrol, onda Castrol, Mercedes Mobil, Peugeot Total, Renault Elf, Fiat Selenia etc.
Ovo nikako ne znači da ne treba sipati ulja drugih proizvođača, koja zadovoljavaju određene specifikacije, ali mislim da je svaki proizvođač automobila podesio motore da rade malo bolje sa preporučenom markom ulja, tj. da preporučena ulja imaju deterdžente koji u potpunosti zadovoljavaju određeni motor.
Ja sipam Castrol Edge 5W30, 504/507.
Ovo nikako ne znači da ne treba sipati ulja drugih proizvođača, koja zadovoljavaju određene specifikacije, ali mislim da je svaki proizvođač automobila podesio motore da rade malo bolje sa preporučenom markom ulja, tj. da preporučena ulja imaju deterdžente koji u potpunosti zadovoljavaju određeni motor.
Ja sipam Castrol Edge 5W30, 504/507.
Mislis svaki proizvodjac je malo podesio da se i posle prodaje malo sliva parica u dzep 

-
- Pridružio se: 26 Jul 2014, 17:00
- Garaža: Audi A6 C6 Restyling; VW Passat B5
Marketing se podrazumeva 

Ulje koje se preporucuje je cist dil izmedju proizvodjaca, i nema veze sa prilagodjavanjem icega.
Kao sto Mercedes preporucuje da se gorivo sipa na NIS pumpi.
Kao sto Mercedes preporucuje da se gorivo sipa na NIS pumpi.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.